Insta

Steam ID

PSN ID

perjantai 16. lokakuuta 2015

Serious Sam 3: BFE PC


Uudella Croteamin grafiikka moottorilla toteutettu 2000 luvun alun suositun humoristisen FPS pelin jatko-osa. Nätimpi kuin aikoinaan mutta pelimekaniikat käytännössä jämähtäneet 2000 luvun alkuun vaikkakin alkuperäisen Serious Samin ja tämän välillä on vuosia kulunut 10. Tekijänä : Croteam

Jonkun verran on kehittynyt ulkoasu, pelin päättömyys ei. Hehheh

Juoni on aikalailla se, että jokin paha avaruusölli haluaa valloittaa maan mutta ei ole siinä täysin onnistunut. Ihmiset joita vielä hengissä on yrittävät jollakin uhfo teknologialla saada aikaportin aikaiseksi että estäisivät koko alieni invaasion. Pää sankari on Serious Sam joka laukoo miehistä dialogia ja onelinereita. Vähän kuten Duke Nukem mutta ei niin sekstistinen. Eikä yhtä hauska minun mielestäni.
On se niin nätti peli. Sarkasmi.
Ah ne kultaiset muistot kun sinulle annettiin suuri valikoima erilaisia aseita joita hahmo jaksoi kaikkia kantaa mukana. Eikä sovi unohtaa että silloin ei tunnettu mitään suojan takana kyykkiessä HP:t palaavat automaattisesti takaisin, ehei! Sinun pitää maastosta löytää ensiapu pakkauksia ja luotiliivejä ym. mukavaa että hahmo saa kestopisteet takaisin. Niin ja teilattavaa riittää, kentissä kun voi parhaimmillaan yli 1000 vihollis öllinkäistä rynnätä kimppuun joten tämä ny ainakin on kans se First Person Shooter nimensä mukaisesti.

Osalla ölleistä on kokoa

Kuten jo yllä mainitsin niin pelissä on käytetty hyvin vanhoja mekaniikkoja. Ei ole mitään checkpoint systeemejä, eikä myöskään mene tänne nuolta. Jotka ikävä kyllä tämä peli olisi tarvinnut. Ei siinä, vanhemmat Samit olivat melko putkijuoksuja missä ei tarvinnut pähkäillä mihin suuntaan mennä. Tietysti sinne mistä tapettavaa löytyi. Tässä taasen joissakin kentissä kenttien suunnittelu on jätetty melko puolitiehen. Tai sitten tämä on sellainen välimallin peli, ei ole tekijä tiimi osannut tehdä uutta muttei myöskään ihan vanhaa kaavaakaan ole kehdanneet käyttää. Itse turhauduin pelikaverini kanssa useasti siihen kun ei tiennyt yhtään mihin pitää mennä. Eikä sovi unohtaa joitakin kunnon keskisormen näyttöjä pelaajaa kohtaan. Hirveä lauma vihollisia höökii niskaan että varmasti kuolet kerran tai pari. Jos menettää kaikki elämät niin se on game over ja kenttä alusta. Välillä siis tuli rage quitattua peli kun ei jaksanut enää alusta asti alkaa tahkoamaan kenttää. 

Höhöö lähitaistelussa saa melkeinpä minkä tahansa vihollisen tapettua yhdellä iskulla.

Graafisesti peli ei ole susiruma mutta paremman sanan puutteessa pelkistetty. Kaikki kentät kun tapahtuvat autiomaassa niin väripaletti on melko yksipuolinen ja ankea. Rakennusten tekstuurit ovat myöskin aika vanhan näköistä. Huvittavaa myöskin miten vihollisille tulee hyvin vanhan kansan tyyliin ammuttaessa hirveet verijälet. Ensin on siis ns. puhdas hahmo, yhtäkkiä aivan verinen. Samoin jotkut efektit kuten räjähdyksissä ovat melko ankeita. 

Laumoittain ne päälle rynnivät

Äänimailma on varmaankin kierrätetty aiemmista osista, lisätty vain Samille muutama uusi dialogi. Musiikit ovat helvetin ärsyttäviä ja joidenkin aseiden nakutus munatonta. Eikä sovi unohtaa sitä helvetillistä EXTRA LIFEEEE huudahdusta kun on tarpeeksi saanut haalittua pisteitä.

Arvosana 4/10. Henkilökohtaisesti tämä ei ole mielestäni niin onnistunut mitä ne aiemmat Serious Sam pelit. Liekkö aika kullannut muistot vai onko tämä sarja yhden tempun poni?

Hyvää

+ Jopa 16 pelaajan coop kampanja
+ Moninpeli
+ Saa jättää aivot narikkaan kun tätä pelaa
+ Kanuunan kuulia ampuva ase oli hauska

Huonoa

- Pelissä on bugeja joita ei tulla korjaamaan'
- Peli on hyvin puuduttava yksin ja välillä jopa kaksin
- Olisi ollut hyväksi jos jotain suunta merkkejä peli välillä antaisi mihin mennä
- Kentät eivät juurikaan eroa toisistaan
-
 
Kaikki kuvat pöllitty googlesta. En vain ikinä muista steamin kuvankaappausta käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti