Tälläinen mielenkiintoinen kahden hyvinkin suositun pelisarjan kohtaaminen yhdessä paketissa.
Kuten kenties osa lukijoista tietää, ovat nämä kaksi pelisarjaa hyvinkin erilaisia. Proffan peleissä ratkotaan aivopähkinöitä (puzzle) ja näiden avulla päästään aina tarinassa sitten eteenpäin. Asianajajan peleissä sitten liikutaankin oikeudenkäyntien maailmassa puolustusasianajajan roolissa, tuoden todistajien lausunnoista virheet ja valheet esiin jotta oikea syyllinen rikokseen löytyisi.
Professor Layton ja hänen nuori oppipoikansa Luke |
Näin suppean esittelyn jälkeen voin sanoa että olen itse kummankin pelisarjan fani, vaikkakin itse pidän ehkä hitusen enemmän Phoenix Wrightin hahmosta. Yhtälailla kummassakin pelisarjassa joutuu aivojaan käyttämään, hieman erilailla tietysti. Proffan peleissä ei aina ole välttämättä puzzleissa vain yhtä oikeaa vastausta tehtävään, kun taasen Phoenixen peleissä mennään putkessa. Eli ei ole kuin yksi oikea vastaus/ratkaisu kysymykseen. Välillä on suorastaan raivostuttavaa kun itse esittäisi jonkin syytöksen ihan eri tavalla mitä käsikirjoituksessa sanotaan, mutta pakko mennä kässärin mukaan.
Lisää aivopähkinöitä |
No niin nyt sitten itse pelistä. Sattumien kautta kumpikin hahmo joutuu vedetyksi salaisuuksien ja taikojen verhoamaan Labyrinthiaan. Jossa noitia ja taikuutta on olemassa sekä inkvisitio on valmis noidat roviolla polttamaan oikeuden käyntien päätteeksi. Pelissä siis koitetaan selvittää Labyrinthian salaisuus ja samalla estää syyttömien noitien polttaminen roviolla. No aika selvää kuinka työnjako toimii. Puzzlet proffalla (enimmäkseen) ja oikeuden käynti draamat Wrightilla (enimmäkseen).
"Nick"in apuri Maya Fey ja päänoidaksi syytetty Espella |
Jos siis pelisarjat ovat tuttuja entuudestaan, niin kummankin sarjan pelimekaniikat ovat tässä pelissä käytössä. Puzzlet on puzzleja ja oikeudenkäyntien hiillostukset ja todistusaineistojen esittäminen on sitä tuttua huttua. Aika tasapuolisesti on kumpaakin pelityyliä tässä käytetty. Erona se, että nyt voi näitä taustoista löytyviä hint coineja käyttää myös oikeuden käynneissä, helpottaen pelaajaa löytämään oikeat kohdat joissa käyttää tiettyä esinettä tai painostaa kuulusteltavaa. Itse voin myöntää lopussa käyttäneeni jonkin verran näitä apukolikoita. Jäi niitä silti käyttämättä 130 kappaletta ja maksimissaan niitä voi löytää 200 jos en väärässä ole, itse löysin niitä jotain 160kpl että hirveästi en apuja käyttänyt. :D
Layton peleistä tuttua valuuttaa |
Pelistä on hankala sanoa juuri mitään, pelillisesti siis välillä tutkitaan kaupunkia ja ratkotaan joko sivu puzzleja tai pakollisia puzzleja että päästään eteenpäin. Kun on päästy tarpeeksi eteenpäin vaihtuukin maisema oikeus saliin. Näiden välillä pallotellaan, enkä nyt halua spoilata keneltäkään mitään niin en siksikään niistä tarkemmin kerro. Maisemat ovat kuitenkin nättejä ja mielenkiintoisia. Osa kiinnostavista hahmoista jää tosin hyvinkin sivuosaan ja muutenkin herkästi heidät unohtaa. Ainakin itsellä on vieläkin päässä muutama todistaja Ace Attorney peli sarjasta juurikin siksi kun hahmot olivat mieleenpainuvia ja kiinnostavia. Tästä pelistä puuttuu siis se jokin. Muttei huonoksi tätä kahden sarjan risteytystä voi haukkua.
Muutama mielenkiintoinen hahmo pelistä löytyy mutteivät he jää mieleen (noi korkkarit kyllä vois painua mun selkään myös <3) |
Joissakin kohdissa huomaa tosin että joko vanhassa 3DS konsolissa ei tehot riitä tai jotain on tehty pelissä väärin kun ruudunpäivitys sakkaa ja pahasti. Välillä nimittäin kun hahmot liikkuvat yläruudussa niin ruudunpäivitys tipahtaa mateluksi, onneksi tämä ei ole mikään reaktiotesti peli eikä FPS joten se ei ole mikään pelinkaatava ongelma, mutta se on erittäin häiritsevää muuten niin sujuvassa pelissä.
Pelille arvosanaksi 8½/10 jotenkin ei täyteen potentiaaliin pelisarjojen yhdistämisessä päästy. Hahmot eivät ole niin mieleenpainuvia ja muutamat ruudunpäivitys ongelmat syövät muuten kohtalaiselta pelitä pisteitä. . Ai niin, kaikki kuvat olen itse ottanut, käyttäen MiiVerse palvelua.
Ps. Kuten mainitsin pidän Phoenix Wrightin hahmosta enemmän, niin jotenkin tuntuu että hän oli enemmänkin sivuhahmo tässä pelissä vaikka hänen pitäisi olla toinen päähahmo.
Hyvää
+ Kahden hyvän pelisarjan yhdistäminen
+ Juoni
+ Pelattavuus
+ Viihdettä koko rahan edestä
Huonoa
- Helposti unohtuvat sivuhahmot
- Performanssi ongelmat joissain kohdissa
- Layton sarjaan nähden puzzleja ei ole tarpeeksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti