Insta

Steam ID

PSN ID

perjantai 15. tammikuuta 2016

Phoenix Wright Ace Attorney Dual Destinies 3DS


Tarina jatkuu siitä mihin aikoinaan Apollo Justice Ace Attorney peli meidät "jätti". Eli Phoenix Wright, tuo sinipukuinen piikkipäinen puolustus asianajaja on saanut aikaiseksi tehdä oman toiminimensä Wright Anything Agency johon kuuluu melko sekalainen seurakunta asianajajia. Johtuen vuosia sitten sattuneista tapauksista oikeussalissa kuten tekaistuista todistusaineistosta aina vääriin syytöksiin, on ihmisten usko reiluun oikeuden käyntiin murentunut. On kait se kun syyttäjäkin tuodaan vankilasta tuomiotaan istumasta syyttämään syytettyjä.

Suoraan linnasta syyttäjäksi
Pelisarjahan on siis eräänlainen Visual Novel tyylinen, enimmäkseen tulee siis paljon tekstiä luettavaksi, välillä tutkitaan paikkoja niin kauan että kaikki tarpeellinen on löytynyt alueelta ja tarina etenee. Suurinosa ajasta vietetään oikeussalissa painostaen todistajia tai esittämällä relevantteja todistusaineistoja joilla kumotaan todistajan lausunto. Kohtalaisen simppeli mekaniikka johon on ajan saatossa sotkettu jos minkälaista minipeliä. 

Apollo Justice ja rautainen logiikka.
Tässä on mukana Apollo Justice pelistä ranneke jolla etsitään todistajan pakkoliikkeitä kun hän valehtelee. Miles Edgeworthin tutkimuksista tuttu päättely on myös mukana. Myöskin vanha tuttu Phoenixin psyykelukko on mukana pelissä, tässä pitää siis esittää relevantteja todistuaineistoja jotta henkilö kertoo totuuden ja ihan uutena asiana on Athena Cykesin tunne matriisi. Eli pitää todistajan lausunnosta löytää ristiriitainen tunne tapahtumaan nähden esim. murhatun näkeminen aiheuttaa pelkoa, yllättyneisyyttä mutta myös iloa. No mikä tässä on vähän oudon tuntuinen? 

Kolme eri puolustus asianajajaa. Kaikilla pääsee pelamaan.

Eli aika paljon fan servicea pelissä löytyy, ihan hyvä vain. On ainakin vaihtelua riittävästi. 

Todistajat ja syytetyt ovat melko värikkäitä persoonia
Pelistä itsestään on hankala löytää juuri mitään muuta kerrottavaa, juoni on hyvä mutta tuntuu että ennen oli enemmän tehtäviä ennenkuin peli päättyi. Tässä pelissä ei ole kuin viisi tarinaa jotka melkein kaikki liittyvät jollain tavalla toisiinsa. Aiemmissa osissa on yleensä ollut monta eri tapausta ja lopuksi yksi erittäin kinkkinen tapaus. En sinällään löydä valittamista juonesta enkä henkilöhahmoista. Ainut mistä en pitänyt on tämä 3D hahmo mallinnus. Kaikissa aiemmissa osissa hahmot on tehty sprite tyylillä ja nyt sitten onkin 3D mallinnettu, oman aikansa kestää ennenkuin tämän pystyy hyväksymään, ainakin pitkäaikaislta fanilta.

Olisipa oikeat tuomioistunnot yhtä värikkäitä/lennokkaita.
Arvosana 8/10 johtuen pelin lyhyydestä ja omalla kohdallani 3D hahmomallit vaikuttivat negatiivisesti tulokseen..    

Hyvää

+ Hahmot
+ Pelattavuus
+ Musiikki
+ Nostalgia

Huonoa

- Omalla kohdallani 3D hahmot tökkivät
- Hieman lyhyehkön oloinen aiempiin osiin verrattuna
- Vain ladattava versio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti