Insta

Steam ID

PSN ID

perjantai 15. elokuuta 2014

PS4 käyttökokemukset ja tuuuninki kuvat.

Hieman pölyt meinaa näkyä :D
Nonni, onhan tuo PS4 ollut meillä jo omistuksessa sellaiset 4kk ainakin...edelleen pelejä odottelemme. :D
Siinä kenties se suurin syy miksen ole jaksanut siitä mitään postausta tehdä. Korjaanpa nyt tuon asian.

Laite itsessään on siisti, samaa koko luokkaa mitä PS3 slim. Musta väriltään tottakai, toinen puoli tosin pianolakattu ja toinen mattamusta. Tykkään tosin muotoilusta itse ainakin, näyttää hyvältä oli se sitten pystyssä tai vaaka asennossa. Kohtalaisen vaikeasti tosin on nuo takana olevat liittimet sijoiteltu, itselläni kun nuo johdot menee tuolla TV tason takana sellasesta pikku reiästä, jota pitkin sitten pitäisi käsi kopelolla ne tuohon kiinni saada (olen siis esmes LAN piuhan tehnyt juuri sopivan mittaisen ja HDMI kaapeli on kans aika nafti) niin peli varaa ei hirveenä ole, eikä pääni mahdu tuonne oikeen mistään välistä, niin käsikopelolla on välillä v-mäinen noita johtoja paikalleen pistää. 


Ilman mitään tarroja on tuo kiiltopintainen pianolakka osa hieman outo ratkaisu minusta, sormenjäljet jäävät niin herkästi näkymään. Valopalkki joka tuossa keskellä menee on sinällään ihan tyylitelty ratkaisu, itseäni ei ainakaan ole illalla pelatessa häirinnyt. Kosketus/hipaisu napit konsolilla ovat ihan jees, itselläni ei ole ollut mitään ongelmaa että olisi kissa esmes voinut sammuttaa tai levyä ottaa pihalle vahingossa. Itsestäni tuntuu että useamman tunnin pelisessio ylikuumentaa konetta, on tullut kerran tämä ongelma vastaan, tosin nyt on kesä ja sisällä kämpässä lämpö on siinä 26 asteen hujakoilla ollut, joten voi olla että ei ole muulloin kuin kesällä ongelma. 

Yllättävän hiljainen normaali käytössä, leffa käytössä tuntuu että Bluray asema hieman enemmän ääntä pitää. Ei tosin niin häiritsevä kuitenkaan mitä omassa PS3 slim mallissani, siinä kun alkaa tuo kovalevy asema resonoimaan, aina kun ruuveja kiristää niin hetkeksi loppuu. Tätä ongelmaa siis ei ole PS4 kans.

Ohjaimen kimppuun. Tämä on ollut ehkä kaikkein suurin muutos Sonyn konsolien historiassa! Eikä suinkaan huonompaan suuntaan vaan paljon parempaan. Muotoilua on muutettu kohtalaisen rankasti, nyt voin ainakin itse sanoa että ohjain istuu kuin kyrpä käteen. Feels good man. Ohjain on myös saanut hieman painoa lisää, joka on itsestäni hyvinkin tervetullutta. 

Liipaisin nappeja on hieman muotoiltu kans uudelleen, parempaan suuntaan jälleen mitä aiemmassa DS3 ohjaimessa. Eikä sovi unohtaa analogi sauvoja, paljon "herkemmät" (ei huonolla tavalla) ja eivät lipsu kuten aiemmat koska eivät ole enää kuperan WWII brittien kypärän malliset soppakulhot. Vaan pitemminkin..hmm no kuva kertoo paremmin. Jotkut ovat sanoneet etteivät nuo tatit kestä, menee siis se kumi päällys äkkiä rikki haurastumisen takia. Itselläni ei tätä ongelmaa ole ollut kummassakaan ohjaimessa, onhan se tosin totta ettei minulla ole peli tunteja vielä edes 100 että voi olla käytön takia. Tähänkin on ratkaisuksi tarjottu ostettavia päällisiä. Pitää katsoa tuleeko itselle koskaan tarvetta. En tosin koskaan ole saanut yhtään PS ohjainta rikki käytöllä. Pitemminkin vain sisällä että laite on tippunut lattialle tai johto on mennyt poikki. Käytöllä olen saanut rikki ainoastaan NESsin ja SNESsin ohjaimista napit ja risti ohjaimet, nämäkin vuosien pelaamisella ja en ole ollut ainoa pelaaja. 

Hipsutus kosketus pinta on ohjaimessa uutta, sen mitä joissain peleissä olen sitä päässyt kokeilemaan niin hyvin toimii, mitään valittamista en löydä. Vahinko hipaisuja en ole saanut aikaiseksi. 
Siitäpä tulikin mieleeni, SELECT ja START näppäin saivat kenkää, nykyään on SHARE ja OPTIONS napit. SHARE näppäintä olen joskus paniikissa saattanut vahingossa painaa, mutta normaali pelaamisessa ei ole vahinkoja tullut. Sama kuin OPTIONS napin kans. Sijoittelu on siis melkoisen onnistunutta, etenkin SHARE näppäintä tulee jonkun verran käytettyä kun itsekkin välillä teen pelivideoita ja saatan kuvia ottaa.

Ohjaimeen saa suoraan 3,5mm liittimellä varustetut kuulokkeet kytkettyä kiinni, välttämättä ei tosin mikki toimi suoraan jos on kuulokemikrofonit. Tämä on boxilta matkittua kenties, mutta eipähän tarvitse enää niin pitkää johtoa. Sekä halutessaan pelkät chat äänet voi sen kautta laittaa kuulumaan kuulokkeisiin. 

Ohjaimessa on itsessään valopalkki, joka joissain peleissä muuttaa väriä esmes oman HP:n mukaan. Myös kamera pystyy tätä palkkia seuraamaan esimerkiksi valopyssy peleissä. Itselläni ei ole aiheuttanut mitään häiriöitä pelaamisen tämän valon suhteen, vaikka tästä on jotkut pelaajat valittaneet kun heijastaa niin paljon.

Sekä pieni kaiutin löytyy ohjaimesta josta välillä ääniä pääsee, esimerkisi Metal Gear pelissä kasettinauhojen ääni kuului tämän kautta. 

Tälläisiä gimmick systeemejä on siis kans ohjaimeen ympätty ja itsestäni ovat ihan hauskoja lisiä. Saa vain nähdä kuinka niitä pelien kehittäjät tulevat hyödyntämään. 

Tästä pääsemme käyttöliittymän kimppuun. Aikalailla saman tyylinen käyttis on mitä PS3:lla. Pari palkkia josta alemmassa palkissa löytyy pelit ja ohjelmat kuten Netflix tai Sharefactory. Omasta mielestäni tämä ei ole kaikkein paras ratkaisu ja tähän onkin muutos tulossa tulevassa päivityksessä, eli pelit menevät omaan kansioon ja ohjelmat kans.

Profiili tiedot. Erittäin porno kuva minusta :D Oikea nimeni ei tosin näy kuin niille jotka sitä pyytävät. Mutta koska en aikoinaan käsittänyt ettei sitä PSN profiili nimeä voi vaihtaa niin meikä kyllä on melkein omalla nimellä tuolla muutenkin xD
Päävalikko on tämän näkoinen.
Pelikirjasto muuten on hyvin pätevä verrattuna vaikka PS3. Nyt kun ne omat ladatut pelit jotka on jo saattanut poistaa kovolta, löytyvät siis tuosta kirjastosta (library) ilman että tarvitsee PS storesta latauslistaa lähteä tonkimaan. Tämä on erittäin hyvä lisä ainakin sellaisille ihmisille jotka ostavat paljon pelejä digitaalisesti. 

Asetus valikko
Ilmoitus valikko
Yläpalkki
Siinä ylemmässä palkissa on sitten kaverilistat, asetukset, store ja ilmoitukset. Omasta mielestäni tämä asetelma on siis erittäin selkeä, toisin kuin vaikka Xbox 360 kans (olen konsolin joskus omistanut ja silloin ainakin se tuntui paljon sekavammalta käyttöliittymältä mitä vaikka PS3 käyttis ja koska tämä nyt on vielä selkeämpi kuin PS3 käyttis niin täähän on automaattisesti siis paljon parempi) XBonen käyttiksestä en tiedä niin vaikea verrata. 

Nykyään myöskin taustalataaminen onnistuu ilman mitään ongelmia. Eli olit pelaamassa nettipeliä tai et niin taustalla päivitykset ja pelit lataavat automaattisesti päivityspaketteja ja ilmoitusta tulee kun ovat valmiita. 

Muutama miinus mitä käyttöliittymästä keksin, on tuo automaattisten päivitysten lataaminen. PS3:lla on tällä hetkellä olemassa ajastin, eli kone herää siksi aikaa eloon klo 11:30 (aika täysin säädettävissä) että se lataa päivitykset ja synkronoi trophyt etc. Tähänkin siis on varmasti tulossa jossain välissä päivitysten myötä tuo ajastus toiminto, mutta kun ei sitä vielä ole niin valivali.
Itse en tykkää jättää PS4 lepotilaan, vie se kuitenkin enemmän virtaa silloin, vaikkakin paljon vähemmän varmasti mitä PS3 silloin kun se käy sen hetken päällä latamaassa. Eli toisaalta tämä virransäästö tila on aika onnistunut juttu, muttei minun kohdalla. Olen sellainen henkilö joka ei mielellään pidä mitään laitetta valmiustilassa, jos en aio käyttää sitä. Mieluummin on töpseli kokonaan irti seinästä (ukkostaa melko useasti täälläpäin) niin virran säästön vuoksi kuin ukkostenkin. Sillä pidän itse paljon enemmän siitä ajastuksesta. Käykööt sen hetken päällä mitä tarvii ja sen jälkeen sammuu kun lataukset suoritettu. Tätä odotan saapuvaksi. 

Niin joo ja uutena asiana on myös party chat mikä PS3 puuttui, en ole koskaan käyttänyt/tarvinnut joten en tiedä siitä mitään sanoa. Hyvä että on olemassa, ainakin niiden puolesta jotka sitä käyttävät. 

Ah ai niin, onhan minulla tuossa tuo kamerakin ostettuna. On kasvotunnistus ja jonkinlaiset äänikomennot. Äänikomentoja tulee välillä käytettyä (ralli enklanti) sekä ihan pätevää että tuo laite tunnistaa pelaajan naamasta ja laittaa automaatisesti oikean profiilin käyttöön, nykyään kun voi olla yhtä aikaa ainakin se 2 profiilia käytössä, kummatkin saavat omat trophyt ja sillee. Niin ja erittäin yllättävää oli kuinka hyvä laatuinen mikki tuossa kamerassa on sekä kuvan laatu. Olen tykännyt kyllä videoita tehdä tuon kans. En vaan omaa rumaa naamani mielelläni videoihin laita, vaikka tämäkin pitäisi olla mahdollista, siis esmes pelaan peliä ja pikkukuvana näkyy minun nassu jossain laidassa. En ole kokeillut vai olikohan tämä vasta tulossa.. ainakin sharefactorylla pystyy tekemään näitä selostus videoita siten.

Humm mitähän vielä osaisin sanoa? No pistin itse tuohon vähän tuuninkia että erottuu massasta. Joten siitä asennus kuvia voin tähän lisätä. Niin joo PS+ jäsenyys on nykyään pakollinen jos haluaa netissä pelejä pelata. Mutta omasta mielestäni tämä ei ole mikään kakka juttu, koska saat sitten jäsenenä kuukausittain "ilmaisia" pelejä. Etenkin jos omistat kaikki 3 laitetta PS3, PS4 ja Vita niin joka koneelle tulee kuukausittain 2peliä eli 6peliä yhteensä. Kyllä tässä on välillä pientä kusetuksen makua kun cross buy peli lasketaan välillä jollekkin laitteelle yhdeksi peliksi kans. Kuitenkin yleensä ottaen pelien arvo on siinä 60€ ja yli mitä kuukausittain saa, eli jo ensimmäisen kuukauden aikana saat siis sen vuosimaksun edestä pelejä itsellesi pelattavaksi. Ei paha, ei ollenkaan. 

EBAY delivers!
Vähä putsausta
Homman alotusta
Tähän ois tarvinnu vähä pitemmät kynnet mutta onnistui se näinkin.
Helvetin tarkkaa hommaa :P 
Ilmakuplien rapsuttelua pois.
Aikalailla valmis
Valmis hommeli näyttää nyt sitten tältä. Ihan hieno minusta, saa vaan nähdä miten nuo liimaukset pitää matta pinnoilla. Epäilen että irvistelee :P
Tälläset tarra värkit tuli ohjaimelle
No hyvähän siitä tuli, ei haittaa hipsutus pintaa tuo tarra kun pelejä kokeilin.
On se PS3 Slim mulla kans tuunattu. Myös klassikko laite kuvassa :)
Tosiaan, PS4 mukana tulee sellainen mono kuuloke, eli yksinkertaisesti nappi korvaan jossa on mikki. Tämän laatu on melko...no kuten tiedätte. Sellaiselle pelaajalle tosin joka ei peleissä puhu tai mitään niin se on muutenkin ihan sama kun käyttämättä jää. Itselleni on esimerkiksi tulossa Turtle Beachin P4C kuuloke mikrofoni josta lisää sitten kun olen sen saanut ja jonkin aikaa käyttänyt. 

Niin ja onhan se PS Vita yhteensopiva, eli jotkut PS4 peleistä pystyy pelaamaan myös Vitalla wifi verkkoa hyödyntäen. En ole itse tätä kokeillut vaikka Vitan omistan, kun ei ole sellaista ongelmaa että toinen osapuoli haluaisi katsoa vaikka TV:tä samaan aikaan kun itse haluan pelata. Eli PS4 lähettää dataa vissiinkin tuohon Vitaan ja vitalla pelataan sitten menemään vaikka Killzonea. Taisi kännykälläkin pystyä laitetta etäkäyttämään. Mutta kun ei ole ollut sillekkään oikein tarvetta niin en sitten sen kummemmin osaa siitä mitään sanoa :D

HUH tulipa tekstiä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti