Insta

Steam ID

PSN ID

tiistai 5. elokuuta 2014

Brothers A Tale of Two Sons (PS3)Tälläinen erikoisempi peli tuli nyt vihdoin ja viimein läpi pelattua. Mitäkö käteen jäi? Surullinen fiilis ja hieno kokemus.

Juoni on kohtalaisen tavanomainen, mamma on kuollut kun hukkui veteen, nuorimmainen poika oli tätä todistamassa ja sai traumat. (ei osaa pelissä uida) Jäljelle jäi pikkuveli, isoveli ja isä. Isä sairastuu mutta lääke on olemassa, veljekset lähtevät seikkailuun. Tästä tarinamme alkaa.

Peli on kohtalaisen pienen ruottalais firman Starbreezen tekemä. Omasta mielestäni aika hyvin onnistunut peli.

Kyseessä on siis yksinpeli jossa on kohtalaisen yksinkertaiset kontrollit, toisella sauvalla ohjataan toista veljeä ja toisella toista. Kummallakin on vain yksi toiminta nappi esmes oikealla sauvalla ohjastettava nuorin veli tekee jotain kontekstiin sopivaa painamalla R2 kun taas toinen L2 napilla. Välillä kyllä meni itsellä aivot solmuun ja kohtalaisen useasti saattoi kalliolta alas jompikumpi kopsahtaa kun meni ajatukset ristiin kummalla kumpaakin ohjattiin (jos vasemman tatin hahmo olikin ruudulla oikealla niin..).

Pelissä lähinnä juostaan putkessa jossa on välillä pieniä sivuhaaroja. Hypitään seinillä, autetaan toinen kallion päälle ja toinen laskee toiselle köyden etc. Isoveli on siis se muskeli ja pikkuveli taasen se joka pääsee luikahtamaan vaikka kaltereiden raosta. Pieniä puzzleja ratkaistaan että päästään eteenpäin. Lähinnä ovat niin yksinkertaisia etten itse ainakaan jäänyt jumiin yhdenkään puzzlen takia. 

Maisemat on pelissä aika komeita, eräs tälle osoitettu eventti onkin siinä kun seikkaillessa tulee puiston penkkejä vastaan mitä ihmeellisimmässä paikoissa. Jos näissä käy istumassa niin pääsee ihailemaan maisemia. Ne kyllä ovat välillä sen arvoisia. Peli oli kohtalaisen pitkä ja aika hyvin tahditettu. Välillä rauhallista ja välillä kiirettä piti. Tunteikkaita tilanteitakin pelissä on.

Mitähän tälle uskaltaisi antaa arvosanaksi? Noh, kyllä minä itse ainakin kallistun 8/10 puolelle. Pelistä kun puuttuu uudelleen peluu arvo. Kerran läpi ja jos ei trophyja tai acheja halua tahkota niin tää on sellanen kerta kokemus. Itse en toista kertaa ainakaan jaksaisi samoja paikkoja nähdä, tilanteissa kun on vain se yksi ainoa oikea ratkaisu. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti