Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Uudet kuulokkeet Kingston HyperX Cloud II Gun Metal

I am pornstar (huomatkaa päin persettä säädetyt kuulokkeet kun just otin paketista)
Kyllähän niillä vanhoilla pitkään mentiin ja tyytyväinen olin. Ikävä kyllä toinen tukisanka katkesi niistä AKG:n kuulokkeista ja niistä tuli erittäin löysät. Ei oikein voi muovia korjata. Joten uudet ostin tilalle pitkän harkinnan jälkeen.
Erittäin fiksusti paketoitu, toi laadun tuntua jo pelkkä paketti

Tässä valmistajan antamat tiedot:

Headset

Transducer type: dynamic Ø 53mm with neodynium magnets
Operating principle: closed
Frequency response: 15Hz–25,000 Hz
Nominal impedance: 60 Ω per system
Nominal SPL: 98±3dB
T.H.D.: < 2%
Power handling capacity: 150mW
Sound coupling to the ear: circumaural
Ambient noise attenuation: approx. 20 dBa
Headband pressure: 5N
Weight: 320g
Weight with microphone and cable: 350g
Cable length and type: 1m + 2m extension
Connection: single mini stereo jack plug (3.5 mm)

Microphone

Transducer type: condenser (back electret)
Operating principle: pressure gradient
Polar pattern: cardioid
Power supply: AB powering
Supply voltage: 2V
Current consumption: max 0.5 mA
Nominal impedance: ≤2.2 kΩ
Open circuit voltage: at f = 1 kHz: 20 mV / Pa
Frequency response: 50–18,000 Hz
THD: 2% at f = 1 kHz
Max. SPL: 105dB SPL (THD≤1.0% at 1 KHz)
Microphone output: -39±3dB
Length mic boom: 150mm (include gooseneck)
Capsule diameter: Ø6
Connection: single mini stereo jack plug (3.5mm)

Eli hepreaksi menee monelle normi ihmiselle. Itsekkään noista juuri mitään tajua että mitä käytännössä noi meinaa. Joten kerron teille miltä nämä speksit on käytännössä tuntuneet.


Materiaalit ja käyttömukavuus? Itse nyt sitten otin nämä Gun Black värisenä, olisin halunnut vähän väriä mutta punasilla yksityiskohdilla varustetut olivat loppuneet ja en jaksanut odottaa. Pään pehmuste on hyvin pehmeä ja joustava. Kuulokkeen pehmustekupit ovat vaihdettavissa joko tekonahkaisiin tai kangas päällysteisiin. Tällä hetkellä käytän kankaisia koska niiden kanssa ei korvat hikoile niin paljoa, nahkaiset tosin eristävät ääntä enemmän tuoden hitusen lisää basson tuntua ja sulkevat ulkopuolisen ainaisen nalkutuksen (no ei se oikeesti oo ainainen nalkutus.).

Kuulokkeet myös tuntuvat siltä että ne kestävät. Alumiinia ei ole säästelty, tai ainakin siltä näyttää. Viimeistely tehty hyvin ja kuulokkeet näyttävätkin siltä että ovat 100€ maksaneet. Yllättävän kevyet päässä vaikka muistuttavat Peltoreita. Säätövaraa löytyy pienestä päästä 0 naksua isoon 6 naksua. Kuulokkeen johto on punottu, samoin USB äänikortin. Kuten spekseissä mainittu, kuulokkeissa kiinni oleva piuha on metrin pituinen joka on melko hyvä pituus jos pelaa myös konsolilla. USB kortissa pituutta johdolla 2m eli varmasti riittävästi pituutta.

Vasen nurkkakuva näyttää säätömerkit. Oikeassa nurkassa näkyy kuulokkeen paikka jonka saa piiloon tuollaisella muovi numikalla. Jonkunlaista nahkajäljitelmää on pannassa käytetty.

Äänenlaatu. Ensinnäkin olen siis käyttänyt näitä mukana tulleen USB kortin kans PC:llä ja pelkällä stereo jakilla PS4 ohjaimessa. Aloitan USB kortin äänistä.

Ihan aluksi vikatietoa USB äänikorttiin liittyen. Minulla oli sitä sama suhina ongelmaa mistä luin muidenkin ostajien kärsineen. Sellanen selvä suhina joka siis peittyi kun muita ääniä tuli. Mutta siellä se taustalla kokoajan oli. Tämä ongelma hävisi kun nettiä selasi ja latasin virallisen epäviralliset laiteajurit. Nämä siis on saatu valmistajalta itseltään, mutta jostain syystä eivät ole julkisessa levityksessä. No huomattavasti häröääni joko pieneni tai katosi kokonaan minun kuulosteluni perusteella. 

Mukana tuleva USB 7.1 äänikortti toimii vain PC:ssä.
Nyt kun tyyppiviasta päästiin niin, peleissä kannattaa käyttää virtuaalista 7.1 tilaa päällä. Huomattavasti selkeyttää tila-ääntä. Ei siinä, stereonakin nämä on ihan jees musiikin kuuntelun puolesta ja silleen. Mutta pelikäytössä omasta mielestäni on 7.1 ehdottomasti oltava päällä. Äänten erottelu on huomattavasti parempi mitä aiemmilla kuulokkeilla. Joissain musiikki kappaleissa ja peleissä on huomannut ihan uusia ääniä. Eli basso faneille nämä kuulokkeet eivät sovi, jos haluat bassoa osta SteelSeriesin Siberia V2:set. Omasta mielestäni äänet tuntuvat kirkkaille ja selkeille. Bassoa siis löytyy mutta se ei peitä muita ääniä, joissain peleissä räjähdykset tuntuvat hieman vaisuilta näillä kuulokkeilla. Ei nyt kuitenkaan puhuta mistään peltipurkki bassosta kuitenkaan.

Mukana tuli siis nuo vaihdettavat pehmusteet. Mikki vaikuttaa aika tavalliselta irrotettavalta mikiltä, mutta yllätti kuitenkin laadultaan. Mukana tullut plugi adapteri ei ole itselläni sopinut mihinkään joten sillä voisi nakata harakkaa. Kun nämä on pelaajille suunniteltu niin mukana tuli hieno kantopussukka.

PS4 puolella äänimaailma on aikalailla sama, ilman USB korttiakin äänien erittely on selkeä ja ehkä hitusen enemmän löytyy bassoa kuin äänikortin kanssa. Surround efekti tosin jäi vaisummaksi, mutta pystyin kuitenkin erottamaan mistäpäin äänet tulevat ilman tätä mukana tullutta äänikorttia, eli miten on peliin äänet tehty vaikuttaa stereo käytössä kuinka tarkkaan etu ja taka äänet erottuvat.
Olisi hauska jos omistaisin oikean kuuloke vahvisteisen äänikortin, olisi siis jotain mihin verrata ääniä paremmin... ehkä joskus. 

Mikrofoni on huomattavasti parempi kuin aiemmissa kuulokkeissa. Melko hyvin peittää taustalla kuuluvia ääniä ja puhe on selkeän kuuloista. Jätän tähän jonkun vamma ääni pätkän jossa luen jotain tekstiä. Mikrofoni on irrotettava ja taipuisa.

Ai niin, kannattaa sellainen asia muistaa että niin kuulokkeissa kuin kaiuttimissa on sellainen juttu, että niitä pitää kohtuullisen kauan soitattaa ennenkuin se uuden karhea kalvo alkaa elämään. Yleensä ottaen siihen menee jotain 50h tai yli. Tämän sisäänajon jälkeen äänien pitäisi pehmentyä. Eli nyt kun tuntuu äänet erittäin teräville, niin ajan kanssa se liika terävyys pehmenee.

Riippuu taas kuinka kultakorvat omistaa. Itse siis olen äänenlaadusta, ulkonäöstä ja käyttömukavuudesta tykännyt todella paljon. 2v takuunkin nämä saivat, joten voin lämpimästi suositella näitä kuulokkeita. Tosin, jos pystytte niin käykää ihmiset aina koittamassa omaan päähänne sopivimmat kuulokkeet jossain liikkeessä. Jokaisen kuulokin on yksilöllinen. Meikä tykkää näistä, mutta Jenni ei ole näille lämmennyt koska vähäinen basso verrattuna hänen Siberioihinsa. Itselleni se basso on ihan liikaa mitä Siberioissa kuuluu. Maku asia siis. Arvosanaksi antaisin 8½/10. Suurin syy on siis miinukselle tuo heti tullessa "rikki" oleva äänikortti. Sai sitä aikansa googletella ja ajureita metsästää ja tarkkaan ohjeiden mukaan ne asentaa ennenkuin suhina loppui. Muuten on hintaluokassaan hyvinkin laadukkaat kuulokkeet.

Jep, olen niin porno. Hyvin peittää kuulokkeet korvat vaikka itselläni pienet venytykse on niin ne ei menoa haittaa. Kihlatulla on vielä enemmän rautaa korvissa ja suuremmat venytykset mutta eivät paina korvia hänelläkään. Leukaa kuulemma pitemmällä käytöllä alkaa särkeä, vielä sen verran kireä panta varmaankin syynä.
 

6 kommenttia:

 1. Saanko tiedustella, mistä onnistuit löytämään kyseiset ajurit? Sama ongelma äänen kanssa itsellänikin.

  VastaaPoista
 2. http://www.tomsguide.com/answers/id-2533451/hyperx-cloud-popping-crackling-sounds/page-3.html
  Tuosta linkistä kun hetken selaa niin pitäisi löytyä ne ajurit. Ne tosin voi kysyä kingstonin asiakaspalvelulta suoraankin. Itse tosin en sellaista jaksanut siis harrastaa.

  VastaaPoista
 3. No sehän toimi, loistavaa! Enää ei suhise eikä napsu. Kiitoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaapa hyvä. Se on aina mukavaa kun saa jotakuta autettua :D

   Poista
 4. Jos laitan volyymitason yli 72 niin ei noita kuulokkeita pidä päässään sitten kukaan.. En tie mitä noitten kans tekis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista. Itse pidän PC:llä kun noilla pelaan niin volyymit jossain 6-10 tietämissä :D ihan riittävän suurella ovat jo silloin. PS4 taisi volat olla vähän alta puolessa. En sitten tiedä onko sisäisessä äänikortissa jotain häikkää, itse en voisi edes päässäni pitää jos noin isolla volat olisi :D

   Poista