Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 5. marraskuuta 2015

The Walking Dead Season 2 PS4

Kerrankin muistin itse ottaa aloitusnäytön kuvan :D
Tellatale games jatkaa hyväksi todettua nykyaikaistettua point & click teemaansa. Mitenkäs tämä toinen kausi pärjää ensimmäiseen verrattuna? Siitä minulla muuten ei olekkaan arvostelua, johtuen siitä etten silloin vielä blogia pitänyt kun olen ensimmäisen kauden läpi pelannut aikoinaan. Jos et ole pelannut ensimmäistä kautta niin arvostelu voi sisältää spoilauksia.


Toinen kausi jatkaa Clementinen tarinaa, siis sen melkeinpä ainoan ekan kauden selviytyjän seikkailuja. Ottoisänsä kun ottaa ja kuolee ensimmäisen kauden viime metreillä. Siinä vuodatin kieltämättä katkeria kyyneliä, peli joka uskaltaa tappaa sen päähenkilön johon olet jo kiintynyt ja liputat/toivot hänellä onnellista loppua. Sen sijasta tuleekin vain isku vasten kasvoja :,( LEE WHYYYYYYY!!! 

Zombit eivät kaikki ole saman näköisiä, riittävästi vaihtelua runnelluissa kasvoissa ja vaatteissa.
Hei olen Clementine, tämän porukan nuori johtaja kun muut käyttäytyy kuin kakarat.
Kröhöm mutta niin. Seuraamme siis Clementinen tarinaa ja tuttuun tapaan eihän ne zombit ole se kaikkein pahin uhka, vaan ihmiset. Kenellä haistatat vitut, kenen puolelle asetut, varastatko, vihaatko, kritisoitko, tapatko, uhraatko? Tässäpä joitain tapahtumia mitä pelissä melko varmasti tulee vastaan. Kaikkia ei voi miellyttää mitenkään. Joku varmasti vetää herneen palkoineen nenään. 

Mitähän tämän kävelijän taskuista löytyy?
Graafisesti peli on shellshading tyylillä tehty kuten ensimmäinenkin ja ainakin omaan silmään tämä artsyfartsy tyyli sopii hyvin. En oikein mitään moitittavaa keksi tämän saralta. No itselläni tosin välillä tuli stuttering efektiä kun pelasin mutta sitä en tiedä mistä johtui. 

Then there were none
Äänimaailma on teemaan sopivaa. Musiikki on hyvinkin taustamusiikkia, mitään mieleenpainuvaa ei kyllä jäänyt musiikkien puolesta mieleen. Mutta sopivat tilanteisiin. Ääninäyttely on hyvin toteutettu. 

Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt
Pelattavuus, hetki meni tottua padilla pelaamiseen. Hiiri ja näppis kombo on kuitenkin tämänkaltaisten pelien ehdotonta aatelia. Siihenkin tosin tottui kun aikansa pelasi. En itse huomannut että olisi viiveitä ollut QTE kohtauksissa. Eikä tässä pelissä onneksi tarvitse niin tarkkaan sihtata mitä vaikka jossain wanhan kansan point & click peleissä. Esineet joita voi tutkia/käyttää niin pieni pallo näkyy esineen/asian ympärillä, valita mitä tekee sitten toiminta näppäimillä (ympyrä, x, neliö, kolmio). QTE kohtaukset koostuvat lähinnä tatin painamisesta annettuun suuntaan tai jonkin tietyn napin hakkaamisesta/painamisesta.

Tutkittavaa löytyy, mutta ei niin paljoa mitä ensimmäisessä kaudessa
Ihan mukava peli tämä, ei niin tunteita herättävä mitä ensimmäinen. Jotenkin tosin tuntui että hahmot olivat vielä enemmän idiootteja/karikatyyreja mitä ensimmäisessä kaudessa. Mutta mikäs tässä pelatessa kun koko kausi oli ilmainen tämän kuun plus jäsenille.

Joka episodin jälkeen tulee tilastot näkymään joistain tietyistä valinnoistasi. Verrattuna muihin pelaajiin.
Arvosana 7½/10. Henkilökemia ja jossain määrin absurdit vaihtoehdot ja niiden seuraukset jättävät hieman karvaan maun jos ensimmäiseen osaan vertaa. 

 Hyvää 
 
+ Hahmot mielenkiintoisia
+ Yksinkertainen pelattavuus
+ Syy ja seuraus efekti
+ Nätti (mielipide)

Huonoa

- Välillä absurdit seuraukset valinnoilla
- Lisää jatkoa luvataan, loppu siis lähinnä kysymysmerkki
- Ei pärjää sarjan ensimmäiselle kaudelle
- Hahmoihin ei saa luotua tunnesidettä

2 kommenttia:

  1. Uskalsin lukea tämän, kun huomasin ettei ollut mitään minulle spoilaavaa. :D Pelasin itse xbox 360:llä ensimmäisen kokonaan ja tätä toista myös melko pitkälle. Nyt kuitenkin kun onella pelaan niin peli jäi kesken, onneksi ensimmäinen osa tuli myös onelle nyt ilmaiseksi niin aloitin alusta. Leen kohtalo oli itelleenkin ihan yllätys ja tuntui kurjalta :'( Varmaan teen myös omaan peliblogiini jotain fiilistelyä pelistä ekasta osasta kunhan saan sen uudelleen pelattua läpi. :D Hyvä peli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nuo Telltalella osaa mieleenpainuvia tarinoita nikkaroida aina välillä. :D Kannatti pelata. :)

      Poista