Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 11. elokuuta 2014

Tomb Raider PC

VIHDOIN JA VIIMEIN SAIN PELATTUA LÄPI!!


Aloitin pelin silloin aikoinaan kun tämä ilmestyi. Jäi syystä tai toisesta kesken. Tallenuksetkin meni jonnekkin bittiavaruuteen. No sain nyt sitten joululahjaksi Square Enixin yllätyspaketista tämän pelin ja aloitin sitten uudestaan. Joulu 2013 siis. Eli aika pitkään on tämäkin pyörinyt meikällä läpipeluuta odottaen.

Peli siis on Lara Croftin syntytarina, pienimuotoinen reboot sarjalle. Kuten kenties moni tietää on Lara aikoinaan hieman kohua aiheuttanut olemalla naispuolinen Indiana Jones joka etsii kadonneita reliikkejä ja tämän lisäki omaa hyvinkin varmasti selkäsärkyä aiheuttavan rintavarustuksen. Tässä uudelleen lämmittelyssä asia ei sentään näin ole. Hieman hillitympi meininki sillä saralla. 

Raju on muutos :D
Tarina alkaa siitä kun pieni tutkimusryhä joutuu oudon myrskyn kouriin ja haaksirikkoituu kartoittamattomalle saarelle, josta ei pääse pois koska kirous. Saarella asuvat ihmiset ovat kaikkea muuta kuin ystävällismielisiä ja selviytyminen pois saarelta on kaikkea muuta kuin yksinkertaista.

Peli on aikalailla kuten ensimmäiset Tomb Raider pelit, eli on juoksemista, hyppimistä ja ampumista. "Piilotettujen" esineiden etsimistä ja keräämistä. Miksikö sana piilotettu lainausmerkeissä? No siksi kun pelissä saa jossain välissä taidon joka näyttää kaikki kätketyt jutut kartalla. Eli hieman helpotettu etsimistä. 
Niin tosiaan, pelissä on muitakin opittavia taitoja. Osa on taisteluun kytköksissä ja osa tavaroiden keräämiseen. Aseisiin myös löytyy päivitys osia joilla aseista saa tehokkaamman (kaikkeen sitä jeesusteipillä ja klemmareilla Lara kykenee)

On se vaan komeaa, hieman putkijuoksua mutta komeaa

Kontrolli puolella peli on todella hyvin viimeistelty, miettii siis että minä pelasin tämän PC:llä käyttäen näppäimistöä ja hiirtä. Mitään valittamista en löydä, paitsi nopeamman juoksun puuttuminen.

Graafisesti peli on kaunis, varsinkin jos kone vain jaksaa pyörittää täysillä asetuksilla. Uudet konsolithan saivat Definitive Edition tästä pelistä, joka siis näyttää osin jopa paremmalta mitä orkkis. Tosin PC:llä silti hienomman näköinen koska teho PC. Outoa minusta tosin vaihtaa Laran naamaa :P, siinä suurin ero versioiden välillä.

Huomaatteko mitä tarkoitan :D
Juoni on kohtuullisen perus Indiana...eiku siis Tomb Raiderille. Vanhat legendat ovatkin totta ja sitä rataa. Itseäni tosin jäi muutama seikka häiritsemään mutta minkäs teet. 

Peli on hyvinkin viihdyttävä ja sen lisäksi erittäin hyvin onnistunut reboot kyseiselle pelisarjalle. Jatkoa kuulemma on luvassa ja voin sanoa että hyvä vain. Tälle pelille uskallan antaa arvosanaksi 8/10.

Miksikö ei 9/10? No koska jokin tästä pelistä kuitenkin puuttui omalla kohdalla, kun en koukkuun jäänyt. Siitä minä tiedän että on itselle aivan loistopeli kun pitää aamulla herätä siksi aikaisin että pääsee takaisin pelaamaan xD. Tämän pelin kanssa näin ei käynyt, teknisesti erittäin onnistunut ja viihdyttävä kyllä. Ei vain omalla kohdalla sellainen pakko hankita ollut missään välissä. Jokin tästä puuttui, en vain osaa sanoa että mikä se jokin on.

Nykyään pelillä on hinta tippunut joten voin kyllä hyvinkin lämpimästi suositella kyseistä peliä kaikille seikkailu pelien ystäville. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti