Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 14. elokuuta 2014

Silent Hill 2 HD PS3


Wanha klassikko "re-masteroitu" HD aikaan. Oliko se sen arvoista? No sinänsä joo.

Ei ole enää niin suttuisen näköistä 
Pelin käännös porukka olisi tosin voitu paremmin valita. Pelissähän alunperin oli ongelmia melko paljonkin, ennenkuin PS3 versio ainoastaan korjattiin peli kelpoiseksi. Sumun/usvan puuttuminen, huulisynkka hukassa, tallennuksien rikkoutumista, jäätymisiä ja vaikka mitä. Tosiaan vain PS3 versio korjattiin pelattavaan kuntoon. 

Vasemmalla peli ennen korjaus päivitystä, oikealla sen jälkeen.
Pelottavaa vai mitä?
Muutenhan peli on sinällään selvästi HD näköinen, ei ole suttuisen näköistä pixeli puuroa nykyaikaisilla telkkareilla. Äänissä on välillä jotain ongelmia ollut itselläni ainakin. Pelasin tosin vanhalla ääninäyttelyllä, uudet äänet peliin alunperin tehtiin koska sopimus jotain rikkomus. Saivat kuitenkin sovittua asiat ja vanhoilla äänillä voi pelin nykyään pelata alusta loppuun. Lataus ajat ovat myös huomattavasti nopeutuneet alkuperäisestä. 


Kontrollit ovat edelleen samanlaiset kuin alkuperäisessä, eli helvetin kankeat. Enpä muistanutkaan kuinka kankeaa se liikkuminen ja taisteleminen olikaan. Nykyaikaiselle pelaajalle tämä voi olla melkoinen ongelma, ei ylitsepääsemätön mutta melkoinen ärsytys. Esimerkiksi itse pidän paljon enemmän RE 6 ohjauksesta kuin vaikka RE 4. Joten niin, tankki kontrollit tässäkin. 


Juoni on synkkä ja osittain sekava, Jamesin kuollut vaimo lähettää hänelle kirjeen jossa tätä pyydetään tulemaan Silent Hilliin, tuohon heidän yhteiseen erikois paikkaansa. No sinne on pakko mennä tietysti, kun kuollut vaimo komentaa!

Outoja öllejä ja vielä oudompia ihmisiä siis luvassa kun Silent Hillin hilpeään kaupunkiin saavut. Kadut ovat autioina ja osa teistä päättyy loppumattoman näköiseen kuiluun. Tämä on paikka minkä jumala hylkäsi. 
Pelottavuus asteikolla tämä peli ei enää niin korkealle yllä. Helvetin ahdistava peli kylläkin on, johtuen lähinnä erittäin hyvin tehdystä ääni ja musiikki raidasta. Äänet ne eniten ahdistusta ja pelotusta aiheuttavat, eivät mököt niinkään, välillä ehkä säikyttävät.

Pyramidi pää on tosin poikkeus, kun kuulet sen perässä laahavan kirskunnan nii tulee kakka pöksyyn!
Peli boxi on faneille pakko ostos. Ainakin jos siis omistat Sonyn koneen etkä Microsoftin. Nimittäin Mikkisoftalle jäi luu käteen päivitysten suhteen. Vain Playstation sai korjaus päivityksen, ilmeisesti syynä mikkisoftan päivitys pakettien maksullisuus tai jotain sinnepäin. Mistäpä sen tietää, ikävä homma Xboxin omistajille jotka tämän pelin ostivat. 

Niin se arvosana tälle SH 2...no sanotaan näin että pelin mekanismeissa paistaa vanhuus ikävästi läpi. Kankeat kontrollit kun syövät tätä peliä melko paljon. Joten sanon että EI fani numero olisi 5/10 ja sarjan faneille (kuten minä) voi numeron 6½/10 antaa. Vanhuus paistaa läpi ikävä kyllä eikä käännös ole täysin onnistunut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti