Insta

Steam ID

PSN ID

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Mario & Luigi Paper Jam Bros. 3DS


Vaihtelun vuoksi 3DS:n kevyempi Mario teemainen RPG peli tuli ostettua ja läpi pelattua. Aikaa meni sellaset 30h että rahansa edestä sai tehtävää. Amiibo ominaisuutta en voinut käyttää koska en omista amiiboja enkä tuohon "wanhaan" 3DS malliin sitä lisälaitetta muutenkaan. Joten siitä en osaa sanoa yhtään mitään mitä se olisi peliin tuonut lisuketta.

Juoni alkaa siitä kun Luigi on jonkun Toadin kanssa prinsessa Peachin linnan kellarissa tukkimassa jotain koloa josta vetää. Tai jotain sinnepäin. Noh koska Luigi on hieman kömpelö niin hän sattuu vahingossa avaamaan kirjan joka avaa portit vaihtoehtoiseen sienivaltakuntaan (Mushroom Kingdom) ja päästää paperiset 2D versiot heidän 3D maailmaansa. No eihän sieltä pelkästään hyviksiä tule vaan myös paperimaailman pahikset myös. Bowseria ja hänen paperi versiotaan jahdataan taas.  Tästähän seuraa ravaamista eri paikoissa ja pelokkaiden paperi Toadien pelastamis minipelien pelaamista.

It´s a me BOWSER!!
Aikaisemmassa Mario & Luigi pelissä seikkailtiin unien ihmeellisessä maailmassa. Nyt onkin siis yhdistetty paperi Marion maailma tähän 3D Marion maailmaan. Mukana kaksikon kanssa häärää siis myös Paper Mario joka osaa tehtailla itsestään paperisia kopioita ja erikois taidoissa vaikka muuttua liidokiksi. Käytännössä taisteluissa tämä tarkoittaa sitä, että nyt käytetään yhtä nappia enemmän kuin ennen. Ennen oli A ja B, nyt myös Y nappi jolla hyppyytetään paperista Mariota. Kestää hetken tottua tähän jos on tosiaan aiemmin pelannut muita Mario & Luigi pelejä joissa on siis vain kahta nappia käytetty :D 

Paperi Mario pystyy monistumaan nuija iskussa ja voi siten lyödä kaikkia vihollisia kerralla
Edelleen pelimekanisesti mennään tutulla ja turvallisella tiellä. Jos jokin 3 hahmostasi hyppää/lyö vasaralla/juoksee pahki viholliseen, saat heti taistelun aloituksessa hieman vahinkoa aiheutettua vihollisille. Sitten mennäänkin tuttua vuoropohjaista kaavaa, A napilla ohjautuu Marion hyökkäykset ja vastaiskut, B:llä Luigin ja Y:llä 2 Marion. Uutuutena tulee 3 koplan kanssa tehtävät erikois-iskut joissa Paper Mario muuttaa viholliset jättimäisellä paperi nuijalla paperinpaloiksi joita sitten erilaisilla minipeli muotoisilla iskuilla hakataan sinisiksi. Juurikaan muuta uutta ei peliin ole tuotu, hieman muokattu joitain kentällä käytettäviä erikois liikkeitä kuten ryhmä vasara iskua ja liidokki on uusi liike. 

Kohta tulee littana kuin paperi tuosta kasvista.
Edelleen mukana on tietysti lootti jota saa pomoista, joistain vihollisista, kaupoista ja kentältä löytyvistä  keltaisista kysymysmerkki laatikoista. Rahaa tarvitsee lähinnä niihin parempiin aseisiin ja panssareihin. Myös tasojärjestelmä on tuttua huttua, EXPaa kun saa tarpeeksi hahmon tasot paranevat, kun pääsee tietylle tasolle niin hahmo saa valita jonkin erikoiskyvyn kuten vaikka lisävahingon tuottamisen hyppy hyökkäyksellä tai lisäpaikkoja erikois esineille. Itse en saanut, taikka tarvinnut saatikka jaksanut grindata hahmoja aivan tappiin. Eli yksi erikoistason bonus jäi saamatta. Pelin pääsi läpi tästä huolimatta normaalilla vaikeustasolla.

Paperi Toadien metsästys on välillä mukavaa ja välillä erittäin ärsyttävää.
Yksi uutuus oli taistelu korttien käyttö, eli kun saat paljon Perfect iskuja niin tähtimittari täyttyy ja niillä pisteillä voit käyttää erilaisia taistelukortteja jotka joko nostavat taistelun jälkeen saatavan EXPan/rahan määrää, tuottavat lentäville/paperi/normi/piikki vihollisille vahinkoa tai nostavat voimaa tai nopeutta koko joukolle käyttämättä vuoroasi. Nämä ovat sellainen pieni lisuke joita itse välillä muistin käyttää. Pelissä pärjää ilmankin mutta mikäs siinä, kun ne vähän helpottavat pomotaisteluja. 

Pomojen erityishyökkäyksissä voi nyt käyttää paperi Mariota apuna erilaisilla tavoilla.
Myöskin jättimäisillä paperi aluksilla piti välillä pelata. Tämä oli lähinnä itseäni hieman ärsyttävä minipeli. Toadit kantavat jättimäistä paperihahmoa alustan päällä ja pitää saada koopien ym. paperi patsaat hajotettua kentältä jotta pääsee sitten sille normi pomolle antamaan selkään. Koska kaikissa Mario & Luigi peleissä on ollut aina jokin Godzilla tyylinen jättiläisten kohtaaminen niin pitihän tähänkin jotain saada. 

Paperi toteemin lataus telakka, everybody dance now! Ärsyttävä rytmipeli pitänyt tunkea väkisin mukaan
Käytännöllisesti katsoen tämä peli on sitä samaa kuin aiemmat. Mitään riskejä ei juonen suhteen ole otettu eikä oikein kunnolla irroteltu muutenkaan. Jopa pelihahmot itse sen sanovat :D dialogeissa onkin tällä kertaa vähän enemmän huumoria peliä itseään kohtaan kun esmes turhautuneet Peachit puhuvat siitä kuinka he ovat jo kyllästyneet huutamaan Mariota apuun joka toinen päivä, koska heidät kidnapataan jatkuvasti Bowserin toimesta. 

We can do this!
Arvosana 7/10.

Pelillisesti tämä ei tuo mitään muuta uutta kuin kolmannen napin käytön ja kolmen hahmon erikoishyökkäykset. Juoni on niin tuttua huttua että peli itsekkin sillä vitsailee. Perus toimiva Mario & Luigi RPG peli jota voi faneille suositella. Teknisesti täysin toimiva konsepti mutta ei vain oikein tuo pelisarjaan mitään uutta. 

Hyvää

+ Mario maailma
+ Musiikit
+ Pelattavuus
+ Huumori (upposi ainakin itselle)
+  Taistelukortit

Huonoa 

- Juonessa ei mitään twistiä
- Liian perusturvallinen kaava
- Venytetyt pomotaistelut
- Liian helppo ilman easy moodiakin

 Ps. Itselläni oli ongelmia miiversen kanssa niin suurinosa kuvista on  googlailtu. Nintendo saisi tuoda helpomman tavan ottaa ruutukaappauksia käsikonsolilleen by the way.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti