Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Käyttöarvio: ELMON Pro NIJ II luotisuojaliivi + FINSEC ALEKOODI


Tällä kertaa turvallisuuspuolen vehkeiden arvostelu.

Ostin Finseciltä itselleni kyseiset liivit ja hyvät ne on. Alunperin minulla oli kaverilta eri liivit lainassa, en oikeen tykännyt niistä kun joka illan jälkeen ne haisi kuin kissan kusi ja kuuma niiden kans tuli vaikkei mitään tehnyt. Silloin päätin hankkia itselleni omat, paremmat liivit. Tuli netistä katseltua ja vertailtua eri liivejä keskenään kun täälläpäin ei oikein ole sellaista kivijalkamyymälää josta turvallisuusalan kamppeita saisi. Lopulta päädyin ostamaan nämä Finsecin mainostamat Elmonit. 

Hain paljon tietoa ennen ostopäätöstä ja olin itse pettynyt kun ei oikein mistään löytynyt käyttökokemuksia suomen kielellä. Kaippa suurimmaksi osaksi porukka saa töistä liivit mutta näin yksityisenä työntekijänä niiden hankkiminen jää itselle. Omasta turvallisuudesta jos enemmän välittää niin ne on ns. halpa henkivakuutus vaikka kertaostos kirpasee. Siispä päätin itse tehdä tälläisen arvostelun tapaisen muille ihmisille jotka harkitsevat mahdollisesti juuri näiden liivien hankkimista. 

Jos et jaksa katsoa video, niin tässä pääpointit käyttökokemuksistani:
  • Hengittävä materiaali ja helppo puhdistaa
  • Muotoutuu käyttäjän mukaan
  • Traumalevy mahdollisuus
  • Laajat suoja-alueet
  • Kevyet
  • Mukavat pitää päällä
  • Suurin kalibeeri jonka pysäyttää .357 magnum (ilman traumalevyä)
  • Hintansa arvoiset
Varsinaisesti en liiveistä keksi mitään moitteita. Toki liivit ovat suunniteltu ns. standardi vartalolle joka minulla ei todellakaan ole. Siitä huolimatta, istuvuus on hyvä vaikka kylkiin jää puukon mentävät aukot.

Kerjäsin teille lukijoille Finseciltä alekoodin joka oikeuttaa 10% alennukseen tilauksen kokonaissummasta. Ei minimitilaus rajaa. Koodi on voimassa vuoden loppuun. Nyt on hyvä hetki turvallisuus alalla työskentelevien henkilöiden uusia varustusta tai normi pulliaisen ostaa itselleen vaikka turvasumutin.

Edit. Sain youtuben puolelle kommentin jossa sanottiin että liivit eivät ole viilto- ja pistosuojatut. Kysyin asiasta suoraan Finseciltä ja vastaus oli että kyseiset liivit eivät ole sertifioidut pistosuojaliivit, mutta ovat käytännössä testanneet liivejä eri puukoilla lyöden ja eri lyöjillä sekä injektioneulalla pistäen. Tulivat johtopäätökseen että kenttäkäytössä nämä kyllä estävät erittäin hyvin neulat ja viillot sekä pistot. Paneeli on saatu injektioneulalla läpäistyä 45 asteen kulmassa poraten pikkuhiljaa, mutta onko tälläinen uhkatilanteessa mahdollista? Tuskin. Sain myös oikaisun omaan pieneen aivopieruun, levyt eivät ole kevlaria vaan dyneemaa. Kiitos FinSecille asiantuntevasta ja kattavasta vastauksesta.  

ALEKOODI: 07MAR16
vanhentunut, pian tulossa uusi, pysykää kuulolla

Liivit olen ostanut omalla rahallani, linkin klikkailusta en hyödy. Jos ahkerasti käytätte alekoodia, saattaa Finsec palkita minut jollain pienellä lahjalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti