Insta

Steam ID

PSN ID

lauantai 15. huhtikuuta 2017

Dragon Quest VIII 3DS
Jälleen kerran klassikoiden äärellä ollaan, tällä kertaa PS2 aikakaudelta, eli ei niin wanha klassikko edes ole kyseessä. 

Tarinassa seuraamme pienen rähjäisen seurueen kostoretkeä, heidän seuratessaa pahaa Dhoulmagus narri/velhoa joka kirosi seurueen pari jäsentä ja kuningaskunnan siinä sivussa. Seurueen vihreä menninkäinen Trode sanoo olevansa kuningas ja hänen hevosensa Medea on prinsessa. Seurueen keltaisissa vaatteissa kulkeva soturi on pelin ns. sankari, ainut henkilö johon kirous ei jostain syystä tehonnut ollenkaan. Ai niin ja onhan matkassa entinen vahvalla englantilaisella aksentilla puhuva maantien rosvo Yangus. Matkalla mukaan tulee kaksi muutakin hahmoa, naistenmies Angelo sekä kovapäinen ja japanilaiseen tyyliin povekas Jessica. Kaikkien elämää tämä Dhoulmagus on jotenkin pahentanut joten mikäs siinä, seurataan narria maailman ääriin.


Lähtökohdiltaan juoni on tuttuun japanilaiseen RPG henkeen hitaasti aukeava, alun kostoretki muuttuukin jossain vaiheessa maailman pelastamiseksi suurelta pahalta (ullatuus) mutta se ei haittaa, sillä juoni on sen verran hyvin kirjoitettu ja tapahtumat etenevät niin sanotusti järkevästi. Tässä uusio versiossa mukaan on tuotu pari pelattavaa hahmoa lisää Red ja Morrie jotka saa mukaansa jos tietää mitä tehdä. Eivät ole pakollisia hahmoja. Niin ja olihan tässä jokin luolastokin pääpelin jälkeen pelattavaksi, en ole itse vielä sitä kokeillutkaan kun monta muuta peliä pelattavana.

Paljon saa kokemusta tienata ennekuin saadaan kaikki kyvyt tästä puusta auki.

Taisteleminen on Dragon Quest sarjan tuttua huttua, laitetaan joko automatio päälle tai sitten annetaan jokaiselle omalle hahmolle käskyt mitä tehdä. Vuoropohjainen taistelusysteemi siis kyseessä. Jokaisella hahmolla tosin on omat pienet erikoisuutensa taidoissa, pääsankarilla voi laittaa pisteitä rohkeuteen siinä missä Jessicalla pistetään taidot seksikkyyteen. Mitä viehättävämpi Jessica on, niin taistelun aikana viholliset voivat hurmaantua hänen olemuksestaan niin että unohtavat hyökätä (oh u silly japanese). Myöskin hahmoilla on omat aseisiin erikoistumisensa, jokainen ei siis voi käyttää miekkaa ja ruoskaa vaan erikoistumiset kannattaa valita heti alussa ja pistää kykypisteet yhteen aseeseen kerralla. Niitä pisteitä kun ei liikoja jaella lvl upin tullessa.

Pelin taisteuilta saa hieman nopeutettua tässä 3DS versiossa.

Äänimailma on myöskin taattua DQ laatua. Mitään valitettaavaa en löydä, mutta toisaalta peli jossa taistellaan hyvin paljon niin olisi ehkä kiva jos välillä olisi taistelumusiikki ollut välillä eri perustaisteluissa. Ainoastaan se harmittaa että alkuperäisestä orkesteroidusta musiikista ei päästä nauttimaan tässä versiossa.

Kyllä minäkin säikähtäisin jos tuollainen vihreä ölli hiippailisi viereen.

Kontrolleissa ja maailman kartalla seikkailtaessa merkittävämpiä muutoksia entiseen PS2 versioon on näkyvät viholliset, alkaa maailma näyttää vähemmän ankealta kun siellä liikkuu muitakin. Sekä taisteluita voi nyt halutessaan välttää. Pelissä myös saa kameran jolla ottaa kuvia, sekin on eräänlainen sivutehtävä joten pakko ei ole mutta jotkut saatavat palkinnot kuvista voivat hyvinkin olla sen vaivan arvoisia.

Näytöt ovat selkeästi jaettu, kartta näkyy aina alanäytössä ja ylänäytössä itse hahmot, myöskin ns. pikavalikot löytyvät alanäytön oikeasta yläreunasta pääsee siis nopeammin joihin valikoihin (kaksi eri kulkemismuotoa, alkemia, puhuminen seurueelle) käsiksi ilman että pitää mennä perus valikkoon joka on kieltämättä hyvin vanha ja kankea tyyliltään.    

Kartta on kätevästi kokoajan esillä

Peli on about yhtä hyvän näköinen mitä se oli  PS2 aikakaudella. Tietynlainen terävyys tekstuureista puuttuu ja nurmikon sijasta meillä onkin näkyvät hirviöt että ihan hyvä vaihtokauppa.

Tekstuurit ovat hieman suttuisempia 3DS versiossa, mutta jos ei ole verrokki vieressä niin sitä ei huomaa eikä kaipaa.

Arvosana 9/10 klassikko jo syntyessään, hyvä juoni ja hyvät hahmot pitävät otteessaan loppuun asti. Voin vain suositella tämän tyylin peleistä pitäville.

Kannattaa muista että minä olen jonkin asteen DQ fani, joten voi olla että se hieman nostaa arvosanaa, hankala olla puolueeton :D

Hyvää

+ Juoni
+ Hahmot
+ JRPG aatelia
+ Quick save
+ Nyt muillekkin hahmoille saa erilaiset vaatteet (jos jaksaa nähdä vaivaa)

Huonoa

- Lvl grindaaminen joihinkin pomoihin
- Valikot kankeita
- Ei alkuperäistä musiikki raitaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti