Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Witcher 2

Dodii koitanpa tästä tehdä ihan vaan lyhyen arvostelun. Koska ei mun sitä tartte turhaan hehkuttaa. :D

SPOILAAN KAIKEN!
Juoni jatkuu ensimmäisen osan lopun jälkeen..noin 3kk jos en väärin muista on tapahtumista aikaa.
Kuningas Foltest on vittuuntunut jostain jostain ja äpäriä jotain jotain. Sukusota siis menossa ja koska Gerald pelasti kunkun hengen aiemmin, niin hänestä on tullut pienimuotoinen maskotti jota hän pitää toimissaan mukana onnea tuomassa.
Melko nopeesti siis päästään sitä miekkaa taas heiluttamaan. Juonen käänteitä ja väänteitä unohtamatta. Kun Foltest salamurhataan, Gerald saa syyt niskoilleen. Siitä sitten alkaa oikean murhaajan metsästys. 
Deviantartista pöllin jonkun tekemän "päähenkilö" hahmokaartin.

Siinä tarinan tynkä. Itse pelistä sitten.

Graafinen ilme on ensimmäiseen osaan ottanut melko harppauksen, parempaan siis. On tänä päivänäkin erittäin nätti peli katsella. Mutta melkoisen tehokoneen vaatii jos haluaa kaikki nupit vääntää kaakkoon.
On se vaan nätti. Vaikka jo vähän vanhempi peli nii silti.

Taistelu systeemi on vedetty uusiksi, taas näitä tapauksia että jotkut tykkää jotkut ei. Itse pidän enemmän kuin 1 ratkaisusta taistelun suhteen, mutta taas toisaalta ei tääkään mikään paras ole. Aika lailla mennään (itse ainakin teen näin) sillä väistö selän taa ja sitten selkään vain hakata miekalla. Joukko vihollisia, nakellaan pommeja tai käytetään taikoja ja keskitytään yhteen kerralla. Helpommalla vaikeustasolla tosin Gerald saa piestyä useampaakin kerralla ilman kuoleman pelkoa. Mutta meneppä pelaamaan tätä peliä kaikkein vaikeimmalla Dark vaikeustasolla. Se kans on vaikee. Eikä niin helpolla saa tehtyä mitään ylijumala hahmoa Geraldista uusista avattavista skilleistä huolimatta. Itse käytin modia joka antoi muutaman ylimääräisen pisteen aina tason nousussa, ja siltikin meinasin saada välillä turpaan. Muutaman kerran tulikin kuoltua, ennenkuin siis sai aseet ja haarniskan vaihdettua uusiin ja parempiin.

Ryhmä riehuvia henkiä ja epäkuolleita kimpussa, saa hopea miekka maistaa ver..sisäl...no jotain ektoplasma höttöä!
Pelissä ei myöskään ole tällä kertaa ihan niin montaa eri "reittiä" pelata mitä ensimmäisessä osassa. Sitä joko on haltioiden ja muiden epäihmisten kaveri, tai sitten ihmisten puolella. Jokotai. Ei voi olla "lets all be friends", itse pidän haltioiden kanssa hengaamisesta enemmän, kun tuntuu että mielenkiintoisemmat tehtävät ovat sen puolen leivissä ollessa. Joitain isompia juoni tapahtumia kun on niin tehdyt päätökset näkyvät siisteissä animaatio kuvissa.

Tissit nähty!! Tämän takia K-18. Sekä on se vaa nii pukki äijä tuo Gerald ;)
Muutama yksinkertainen minipelikin on mukana, noppa pokeri tietysti ja baari tappelut. Baari tappelut on menneet QTE mäiskeeksi ja ne on suorastaan lapsellisen helppo voittaa. Kädenvääntökin on hyvin yksinkertainen keino saada lisää rahaa. Noppa pokeri edelleen tuurista kiinni, mutta on se vaan nii kivaa :)
Naisten "kaatoa" on vähennetty merkittävästi, ykkös osassa sekin kävi minipelistä, kuinka monta naista Gerald saa houkuteltua haureuteen. Nyt on vain muutama nainen jotka haluavat Geraldin kanssa pelehtiä. Nii ja ainakin yksi demoni :D
Tosin nyt ehkä ollaan kirjoille enemmän uskollisia mitä ensimmäisessä osassa. Eihän se kirjojen Gerald niin paha pukki ole mitä esimerkiksi Witcher 1 antaa ymmärtää. Oikeasti Geraldilla on vain yksi rakkaus mutta koska eletään sellaista aikakautta (nykyään kyllä meininki joillakin ihmisillä on samanlainen) että kahden aikuisen välillä tapahtuvat asiat voi olla hetken huumaa. Esmes Belleteyn aikaan (Witcherin maailman kevät juhla, hedelmällisyyden aikaa etc).

Pelattavaa on sellaset 30h tai periaatteessa 60h jos haluaa myös toisen osapuolen näkemyksen nähdä.
Arvosanaksi tälle vankka 8 roolipelin ystäville erittäin hyvä ostos, sekä halvalla tuppaa saamaan. Pienen monotonisuuden ja lyhyen keston ja pienien alueiden takia en voi oikein parempaa arvosanaa antaa. Odotan suuria uudelta osalta mikä tänä vuonna on ilmestymässä, luvattu avomaailma ja siihen kohtalaisesti tutkittavaa, ei sentään niin paljon mitä Skyrimissä (jonka kanssa olen viettänyt ainakin 300h) mutta muistaakseni tekijät ovat luvanneet 100h ainakin pelattavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti