Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 20. tammikuuta 2014

Witcher Enhanced Edition PC

Alkemia valikko, näyttää monimutkaisemmalta kuin onkaan

Dodii, tämän aikuisempaan makuun sopivan roolipelin sain halvalla ostettua steam alennuksista ja läpikin pelattua. Aikoinaan alkuperäistä, ei siis tätä paranneltua versiota kun pelasin, niin jäi hieman kesken kun ei sitä lapsosena ymmärtänyt oikee mitään mistään. Sekä ne bugit, ne perkeleen bugit jotka kaatoivat pelin ja tekivät melko tuskalliseksi pelaamisen välillä. Onneksi tässä versiossa on todella paljon korjailtu kaikenlaista ja jotain pientä extraakin on mukana.

Pelin pääsankari Gerald of Rivia aka. White wolf, on siis noituri hirviöiden metsästäjä. Puolalaisen kirjailijan Andrzej Sapkowskin päästä tullutta tuotosta, maailmasta joka sijoittuu 1200 luvulla, jossa kuitennii on hieman taikaa ja mystiikkaa mukana. Vaikka muuten (mahdollisesti) ajan henki muuten aika hyvin vastaa sen ajan maisemia ja murheita. Porvarit vetää köyhää kansaa b-rappuun minkä kerkeää ja köyhälistö kärsii muuten vaan. Eikä siinä riitä että haltijat ja kääpiöt joutuvat jatkuvaa rasismia kohtaamaan vaan vielä päälle kaikenmaailman ökkimönkiäiset haluaa vielä tappaa naapurin lisäksi, silloin tarvitaan witcheriä. Vaikka hyvä ettei heidänkään päälle syljetä (syljettäs jos uskallettas), kun ovat mutantteja jotka on koulutettu käyttämään miekkaa niin ihmisten kuin hirviöiden tappamiseen, sekä jonkun asteista taikaa osaavat käyttää, eikä sovi unohtaa taikajuomia (mökyööliä) mitä he juovat ennen taistelua, saavat nopeutta, voimaa yönäön etc..

Mutta niin, kannattaa myös kirjat joita on tullut lukea. Itse olen ajatellut hyllyyn ostaa ne kaikki kun vaan saan :D on nimittäin erittäin hyvää fantasiaa niin pelinä kuin kirjoina.

Takaisin pelin pariin. Taistelu mekaniikka on kohtuu yksinkertainen, 3 taistelu tyyliä erilaisille vastustajille. Voimakas jolla huidotaan panssaroidun vastustajan panssarin läpi, nopea jolla saadaan ketteräänkin vihulaiseen osumat perille ja ryhmä taistelu joka toimii nimensä mukaisesti. Niin hopea kuin teräs miekalla nämä 3 tyyliä on, hieman erilaisella ajoituksella vain toimii. Niin, tämä on näitä klik, odota että hiiren osoittimen kuva muuttuu klik, odota klik odota klik. Hyvin yksinkertainen taistelu systeemi joka tosin ei sovi kaikille, kun vastaa suurinpiirtein QTE taistelua ja tätä on pelissä melko paljon. Jotkut tykkää jotkut ei.
Graafinen ilme alkaa olla jo hieman vanhentunutta, mutta omaan silmään ei mitään hirveitä haittoja osunut. Ehkäpä siksi kun en ny niin kauhee grafiikka horo ole. Kasvomallit vain tahtovat loppua kesken, NPC hahmot muistuttavat hyvin paljon toisiaan, vain juonellisesti tärkeät hahmot ovat selkeästi erottuvia kasvoiltaan ja pukeutumiseltaan.

Äänimaailma on erittäin hyvä, illalla kun suolla/metsässä liikkuu pelissä niin siellä kuuluu vaikka minkänäköistä älämölöä, jos on oikein tunnelmoissaan nii kyllä siinä välillä säpsähtää suorastaan kun jokin villipedon/olennon karjunta yössä raikaa. Taistelun äänet tosin toistavat melko äkkiä itseään.

No entäs se roolipelaamine? Täähä o iha hak und slash?! No dialogi valintoja löytyy kyllä ja joitain tehtäviä ei oo pakko edes tehdä tai niille voi löytyä parikin erilaista tekotapaa. Pääpiirteittäin tosin juonen kannalta on 3 vaihtoehtoa, liittyä ihmisten puolelle, epäihmisten tai pysyä täysin witcherinä, eli puolueettomana. Pelissä ei ole kuten ei kirjoissakaan sitä sellaista yksinkertaista "hyvää ja pahaa" vaan paskaisen harmaata on kaikki. Jokaisella on oma lehmä ojassa ja ei kaikki pahatkaan ole kenties pahoja? Välillä pystyy esmes jättämään jonkin hirviön henkiin ja sen vuoksi joutuu tappamaankin pian tehtävän antajan. Ihan oman moraalin mukaan voi tehtävät tehdä. Kykypuu on hieman yksinkertaistettu, mutta toimii omasta mielestäni todella hyvin.
Myöskin itse saa mökyöölejä tehdä kun keräilee/ostaa vain tarvittavat ainesosat ja reseptit.
Minipelinä on mukana noppapokeri, ihan hauska peli mutta vähän liian paljon tuurista kiinni.

Pelattavaa riittää sellaiseksi 30-40h ja ensimmäisellä eikä kenties toisellakaan peli kerralla ei saa kaikkia eri "loppuja" näkymään. Se puolen valinta hommeli nääs. Kiitettävästi on pelattavaa, mutta melko putkessa mennään. Odotan paljon uudelta Witcher 3 jonka pitäisi tänä vuonna ilmestyä. Voisin tässä joku päivä kun jaksan niin kertoa oman mielipiteeni myös Witcher 2 pelistä.

Niin se arvosana...humm hieman hankala sanoa mutta oman maun mukkaan antasin 8½/10 kun liian helppo peli (kun sen taistelun oppii) ja suppeat kartat. Muuten voin kyllä kovasti vain suositella löytyy pelistä paljon SEKSIÄ TISSEJÄ JA PERSEITÄ!! Sehän se meinasi unohtua :D Gerald on melkonen pukki ja kylilläkin miehet huutaa että pitää naisväki piilottaa kun noituri tulee kylään :D Sellainen minipeli siis että keiltä kaikilta naispuolisilta hahmoilta Gerald saa piparia, niin saa palkaksi hienon artwork kortin alastomasta/puolialastomasta naisesta tai naispuolisesta hirviöstä.
Tätäköhän se vain aikuisille leima tässä pelissä sitten meinaa? No ei, on tässä pelissä siis muutakin. Ei ole musta valkoinen maailma, valintoja voi tehdä erilaisia sekä pahikset voi olla pahiksia jostain hyvästä syystä.

Ps. kuvat nyysin IGNnän sivuilta kuten vesileimoista huomaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti