Insta

Steam ID

PSN ID

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Wasteland 2 PC


Sainpas tämänkin vihdoin ja viimein läpi pelattua. Loppu oli..no en mää tiiä oliko se ehkä enemmän hyvä loppu mitä huono.

Eli siis, sinä ja ryhmäsi (alussa 4 henkilöä) jotka saa siis alusta asti muokata haluamakseen olette aavikko sissejä (Desert Rangers), tai no kokeleita ainakin. Joudutte tutkimaan kuka murhasi vanhemman sotilaan kesken tehtävän. Siitä se peli alkaa. Arvata saattaa niin maailman pelastamiseksihan se muuttuu. 

Hahmojen luomista. Halutessaan saa kirjoittaa taustat ja kaikkee jos intoa löytyy.
Peli on vuoropohjainen, liikkuminen ja hyökkääminen maksaa AP (action point) pisteitä. Riippuen siitä millaisen hahmon olet tehnyt niin voit kenties olla hieman ketterämpi, aloittaa ensin ja liikkua kartta alueen laidasta laitaan tai voit useamman kerran hyökätä. Näihin asioihin vaikuttaa varusteiden raskaus ja maksu, siis AP maksu vaikka pistoolilla. Tehokkaammat aseet syövät enemmän AP pisteitä mitä tehottomammat.

Ostoksilla. Varusteet ovat hienon näköisiä kuvissa ainakin.

Hahmoilla on myös erikoistumisen mahdollisuus, eli kannattaa pitää mahdollisimman montaa eri alan osaajaa mukana. Aseiden erikoistumisiin kuuluu käsiaseet, energia aseet, kiväärit, räjähteet, puukot ja pugilismi. Sekä joitain muita ei taistelemiseen liittyviä, lääkintä taidot, ensiapu, elektroniikan käyttö, mekaniikan korjaus, lukkojen avaaminen, johtajuus etc etc. Eli tekemistä riittää.

Valintoja, niin paljon valintoja.
Itselläni oli loppupelissä 6 hahmoa kaartissa mukana. Kaksi näistä muokkasin heti kerralla oman näköisekseni :D eli siis hahmoille saa laittaa ihan omat kuvat. 2 hahmolla oli siis minun ja kihlattuni nick ja näkö pikku kuvassaan, saa sitä roolipeliä peliin vähän enemmän. Hahmot kun voivat kuolla lopullisesti tässä pelissä. Itse en tosin antanut kenenkään kuolla vaan aina reloadia jos joku kuolla kupsahti. 

Vaalean alueen sisällä jos liikkuu jää vielä ampumiseen pisteitä. 
Peli on omasta mielestäni erittäin onnistunut indie/joukkorahoitus peli. Aikalailla kaikki mitä luvattiin saatiin kans peliin. Dialogia riittää, paikkoja on tutkittavaksi ja graafinen ilme on...no kiitettävällä tasolla. Itse siis pidin kokemuksesta, mutta välillä tuntui että saisi jokin nopeuttaja tai jotain pelissä olla. Meinaan että välillä nuo vuoropohjaiset taistelut tuntuivat venyvän ja venyvän. Olisi edes joku automaatti tai jotain ollut, välillä turhauttavan hidas tämä peli siis on. 

Mutta mutta, arvosana? No tuota niin noin. Tämä on siis INDIE, RTS/RPG jossa on kiinnostavia paikkoja ja hahmoja saatu mukaan myös. Postapokalyptisiin maisemiin on aina kiva mennä (fallout sarja esmes on loistava ja tää siis Wasteland on se mikä Fallout pelit poiki ja tämä peli on siis sen originaalin hengellinen perijä) ja tekemistä riittää ainakin 100h edestä. Joten sanon että 7½/10. Miksikö niin vähän? No pelissä on omat ongelmansa, joitain bugeja, ulkoasu on ankea, erittäin hidas paikoin ja muutamia epäloogisuuksia joissain tehtävissä esiintyy. Tästä ei aivan saatu sitä messias peliä mitä luvattiin mutta melko lähelle päästiin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti