Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Monster Bag Vita

Playstation Plus jäsenille ilmainen peli tässä kuussa, otin ja latasin sekä yllättäen pidin pelistä.

Kyseessä on siis tarinallinen indie peli. Tarinaa en tule spoilaamaan tässä arvostelussa. Pelissä on toisaalta siten hyvin tehty tarina, että pelaajan pitää käyttää mielikuvitustaan ja aktivoida harmaita aivosolujaan, että jotenkuten ymmärtää tarinan. 

Värikkäisiin juttuihin voi koskea, välillä puhekuplissa voi piillä vihje
Pelaat siis monsteri öllinkäisellä, joka koittaa saada pikkutytön kiinni (kuulostaa japanilaiselta hentailta). Kenttiä on sellaiset 18 ja kentät ovat kohtuu lyhyitä. Koska kukaan ei tykkää möröistä ja olet muutenkin niin pieni ja heiveröinen, sinun pitää pysytellä ihmisten ja öllien selän takana piilossa. Liikkuminen siis tapahtuu ns. pylväästä pylvääseen (ihmiset ovat siis näitä ns. pylväitä). Sellaiset ihmiset joilla on värilliset silmät voivat nähdä sinut jos katsovat suuntaasi kun olet liikkumassa. Tämä meinaa sitä että sinä kuolet. Kyseessä on jonkinlainen rytmitys puzzle peli. Välillä pitää kentästä löytyviä esineitä käyttää telekinesian voimin jotta pääset eteenpäin. Sekä joitain vipuja pitää väännellä ja värikoodattuja elektronisia lukkoja avata. 
 

Puzzlet ovat välillä hitusen kinkkisiä joko aikarajan vuoksi, tai siksi kun loppua kohden ainakin peli ei menekkään enää rytmissä vaan rikkoo rytmin. Ihmiset saattavat alkaa eri aikaan katsomaan toiseen suuntaan. Välillä pitää hieman miettiä että mitä pitää käyttää ja mihin, yleensä kentästä itsessään löytyy vihje mitä pitää tehdä että eteenpäin pääsee. Itselläni meni tämän pelin parissa sellaiset 4h pelin läpäisyyn. Peli on muuten yllättävän raaka, ihmisiä ammutaan, räjäytetään, syödään ja hakataan. Ovelasti tosin tämä ei näytä niin pahalta kun pelin ulkoasu on niin värikäs ja nätti, sekä huumoria tässä on käytetty.

Nobody likes monsters :,/
Positiivinen yllättäjä indie puolelta pitkästä aikaa.

Arvosana 7/10

Hyvää

Huumori
+ Taidetyyli
+ Pelattavuus
+ Hauska
+ Tarina

Huonoa

- Epäreilut kentät
- Lyhyt

Tämä ei sinänsä liity peliin...vai liittykö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti