Insta

Steam ID

PSN ID

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Steelseries Siberia v2 headset


Tälläset ostettiin kihlatulle kun kohtalaiseen hintaluokkaan kuuluvia kuulokkeita etsittiin pelaamista varten. Arvostelu tosin annettiin minulle, mutta ehkä se emäntä itse jossain vaiheessa jotain kokemuksiaan omassa blogissaan kertoo. Hänhän näitä siis tulee pääsääntöisesti käyttämään :D

Äänelaatu:

Minun korviini aivan LIIAN basso voittoinen, se kultainen keskiääni on täysin hukassa musiikkia kuunneltaessa. Diskanttikin tahtoo hukkua musiikeissa basson alle. Tätä tietysti voi säätää ääniasetuksista koneella jonkin verran. Ilman säätöjä siis hyvin bassovoittoista jytkettä. Musiikit joita koitin soitattaa, Metallica - Unforgiven, Turmion Kätilöt - Elävä koneeksi, CMX - Nainen tanssii tangoa (live), Nicki Minaj - Starships, LMFAO - Party Rock Anthem

Peleissä taasen äänet erottuvat hieman selkeämmin mutta siltikin basson voittokulku jatkaa matkaansa. FPS peleissä tosin askeläänet erottuvat ja simuloitu surround ääni toimii riittävän hyvin (eli kuulee mikä ääni tulee takaa, sivulta etc.) Peleinä Borderlands 2, Terraria, FTL, Interstellar Marines.

Sarjat ja leffat menee ihan ok, mutta bassot siltikin voittaa.

Voisin siis sanoa että pelaamiseen nämä on selkeästi tarkoitettu. EI siis mitkään huonot kuulokkeet pelaamiseen, mutta musiikin kuuntelussa ja sarjojen katselussa en voi suositella.

Kohtuu kevyet, johdot paukkulankaa, mikrofonin säätö numikka vittumainen käyttää.
Käyttömukavuus ja materiaalit:

Sopivat kaiken kokoisille päille, minulla kun tuntuu olevan iso pää kuten huomaa että melko ylös tuo remmi homma nousi.

Melko muovi härpäkkeethän nämä on, mutta ovat sentään vähä kovempaa muovia ettei tunnu kuitenkaan liian halvalle. Nahkaosat ovat melko tekonahkaisen oloiset, sekä pitempään pidettynä päässä itselläni ainakin korvat hikoilee. Pään kiristys tai mikä juttu toi onkaan toimii hyvin, eli päähän kuin päähän nämä menee. Mukavat nämä on päässä pitää eivätkä paina juuri mitään (oho, rimmasi). 

Turhan liukkaalle tuntuu omissa sormissa tuo äänensäätö numikka johdossa, sekä mikrofonin päälle/pois nappi. Erittäin halpa kiiltomuovi ainakin kyseisessä mötikässä.  Kuulokkeet peittävät kokonaan ainakin omat hörökorvani, että kupit ovat isot. Ulkoisia ääniä tämän takia hitusen neutralisoivat, mutta mitkään ääntä eristävät nämä eivät ole, ulkoiset äänet siis kuuluvat mutta hieman vaimeampana. Piuhoissa ei ole värikoodatut mikki ja kuuloke jakit, mikä on itsestäni typerää. Kyllä niissä siis lukee pienellä ja valkoisella koho tekstillä valkoisella pohjalla kumpi on kumpi, mutta itse pidän värikoodatuista. Piuhaa on sopivan pitkästi ainakin kannettavaan koneeseen ilman mukana tullutta jatkopiuhaakin.

Mikrofonin laatu:

Mikki on melko herkkä, toisaalta hyvä toisaalta huono. Eli taustahäly äänet kuuluvat jossain määrin läpi mikistä, mutta huonomminkin voisi olla. Ääni on kuitenkin selkeä muille kuulijoille. Mikin ottaminen esille toisaalta...noh jotenkin tuntuu että pitää nätisti se vetää esiin ettei kiskaista uskalla, jää pian koko mikki käteen. Mikki tosin taipuu ihan hyvin että kenen tahansa naamavärkin mukaan saa säädettyä....tosin ei täydellisesti, itse tykkään toisaalta että mikki olisi suoraan suun edessä, nyt tämä jää hieman sivuun. 

Jos näille ARVOSANAN lähden antamaan niin...aika paha...pitää ottaa huomioon että nämä maksavat normaalisti 50-60€ välillä. Hieman riippuen mistä ostaa ja onko tarjous etc. Hintaluokassaan siis ovat kyllä erittäin hyvälaatuiset, vaikkakin basso voittoiset. Mutta niin, pyrin nyt siis arvostelamaan hintaluokkansa mukaan eli 8/10. Jos ajatellaan täysin minun omaa mielipidettäni (omat AKG kuulokkeet ovat parhautta) niin liika bassovoittoisuus syö pisteitä sekä halvat materiaalit. Sanoisin siis että ihan omakohtainen arvosana olisi 6½/10 sillä sen verran kultakorvana itseäni pidän että liika basson jytke vain vituttaa. Neutraalimpi äänentasapaino nostaisi pisteitä minun korvallani kuultuna.

En siis pidä itseäni mitenkään hyvänä kuuntelijana siis äänenlaadun suhteen, mutta erotan kuitenkin mikä on omasta mielestä liikaa bassolle tai diskantille. Ei välttis kannata siis MINUN arvosanaani tässä luottaa, käykää kokeilemassa kaverilla tai liikkeessä kyseisiä luureja. Sillä ne akustiikka hommat aina parhaiten ratkeaa. Jokainen kun kuulee vähän erilailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti