Insta

Steam ID

PSN ID

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Castlevania Symphony of the Night (Vita)


Tämä klassikko on itseltä aikoinaan pelaamatta jäänyt, joten päätin korjata asian kun peli oli tarjouksessa vajaalla 4€ omaksi saatavilla. Just sellasta mukavaa käskonsoli pelattavaa.

Tämä taisi olla ensimmäinen Metroid tyylinen Castlevania, mistä juontaa sana Metroidvania. Eli sanalla tarkoitetaan 2D äktiön tasohyppelyä jossa on roolipeli elementtejä kuten lootti ja kokemuspisteet. Pelin sankarina toimii Draculan poika, Alucard joka on tullut tutkimaan miksi Draculan linna on tullut muutaman vuoden etuajassa takaisin sieltä jostain helvetistä. Siitä seikkailu alkaa, Draculan linnan portilta.

Kartat on kivoja :D
Kuten mainitsin, peli on siis wanha. PSone ajoilta peräisin oleva peli, onneksi tämä on graafisesti edelleen nätti peli, vaikka ehkä nykyään pikseli hahmoihin saadaan ehkä hitusen enemmän ympättyä pikseleitä mutta siitä huolimatta. 

Graafinen ilme on omasta mielestäni vieläkin hyvä. Mitään moitittavaa en oikeastaan tältä saralta löydä. Nythän tämän tyyppiset pelit ovat muutenkin muodissa että kaippa se kansa osaa vielä sprite hahmoja arvostaa ja 2D pelejä muutenkin.

Äänimaailma on tuttua Castlevaniaa ja muusikit ovat loistavat. Ainut miinus mitä minä keksin on ääninäyttely, sekun on melko...noh kamalaa. Onneksi puhuttuja kohtauksia ei kovin montaa ole.

Monenmoista luurankoa löytyy Draculan linnasta
Pelattavuus on melko kohdillaan. Ikävä kyllä pelissä on edelleen olemassa sellainen vika, kun vihollinen osuu sinuun et pysty hetkeen reagoimaan ja hahmosi lennähtää vihollisesta vähän kauemmas, no ei tässä mitään mutta välillä saatat tippua jonnekkin (tässä ei tosin ollut pitfalleja että jotain hyvää) tai kuten itselleni kävi niin pomo raiskasi minut nurkkaan. Eli sai jotenkin ahdistettua minut nurkkaan ja en voinut tehdä mitään, siihen kuolin. Pelissä pitää myöskin itse hieman nähdä vaivaa että oppii jotkut liikkeet tekemään. Eikä sovi unohtaa että onneksi Vitalla pystyi PSone emulaattorin "CD:n lukunopeutta" säätäämään nopeammaksi, muuten voisi välillä aika kauankin odotella pelin latautumista. Niin ja kun kuolet tässä pelissä, tulee ensin ruutu jossa sanotaan että kuolit, jonka jälkeen peli menee päävalikkoon josta pitää taas sitten oma peli ladata. Ei osattu tehdä Continue tai Load valikkoa siihen kuoleman perään siihen aikaan.

Alla joku speedrun systeemi pelistä jos kiinnostaa nähdä miltä peli näyttää livenä.


Arvosanaksi annan tälle klassikolle 9/10. Sen verran hyvä metroidvania peli kuitenkin kyseessä. Jotka tämän tyyppisistä peleistä tykkää niin ehdottamasti suosittelen ostamaan. Varsinkin nyt kun sen saa vielä halvalla. 

Hyvää
  • Hei se on Castlevania!
  • Vampyyri voimat on kivoja
  • Kevyt roolipeli
  • Toimiva 2D hyppely
  • Pomotaistelut
Huonoa 
  • Välillä pelattavuus tuo ongelmia kuten yllä mainitsin
  • Kun kuolet niin erittäin pitkään menee ennenkuin pääset taas pelaamaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti