Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 31. joulukuuta 2015

Star Wars Starfighter PC


Steamin talvialesta tuli tälläinen itselleni oudompi Star Wars peli Star Wars pelipaketin mukana. Aika äkkiä sain pelin läpi pelattua ja onneksi pelille ei paljoa hintaa tullut, sillä ei tämä mikään klassikko kyllä ole.

Pelin tarina alkaa hieman ennen Star Wars episode I tapahtumia. Pilotti Rhyse (minusta kyllä se kuulosti Reeseltä puhuessa) on juuri pestattu Naboon ilmavoimiin ja koulutuksen jälkeen on päässyt saattamaan Naboon kuningattaren alusta. Tässä vaiheessa hommat alkaakin mennä pieleen kun kuningattaren aluksen kimppuun hyökkää palkkasoturien kolonna ja PEWPEWPEWPEW avararuustaistelu alkaa. Siitä eteenpäin seurataan muutaman muun henkilön tarinoita Naboon sodan aikaisissa tapahtumissa. Peli päättyykin episode I lopussa tapahtuvaan droidien komentokeskuksen tuhoamiseen.Pelattavuus. Hiirellä ja näppiksellä ei pelistä tullut lasta ei paskaa. Onneksi PS4 ohjain toimi Inputmapperia käyttämällä Xboxin ohjaimena ja peli siis tuki ohjainta. Tämä pelihän on siis aikoinaan (2001) tullut useammalle konsolille PS2, Xbox sekä PC:lle joten ehkä hieman paistaa konsoli suunnittelu läpi. Ohjaimen kanssa peli on täysin pelattava enkä oikein kontrollien puolesta löydä valittamista. Hirveä lentosimulaattori peli ei ole, pitemminkin saman tyylinen lento arcade räiskintä mitä paljon paremmin mainetta niittäneet Roque Squadron pelit. Yhdellä napilla ammutaan, toisella ammutaan raketit/pommit ja sitten on jarru ja kaasu. Taisi pelissä jotain komentoja kavereille olla, itse en tosin koskaan saanut muita kuin defend me komennon toimimaan. Että tiedä sitten. Kuvakulma muuten on aina "ohjaamosta" ilman että ohjaamoa näkyy, mikä myöskin antaa pelistä arcade kuvaa  vielä enemmän mitä Rogue Squadroneissa joissa kuitenkin pelaaja sai valita kuvakulman joko aluksen ulkopuolelta tai ohjaamosta. 

Äänimaailma on kohtuu tuttua huttua Star Wars peleistä, joten siitä ei käytännössä sen enempää voi mainita. 

Graafisesti peli ei ole ruma muttei kauniskaan. Omasta mielestäni kuitenkin vanhempi Rogue Squadron jo N64 aikoihin oli hitusen nätimmän näköinen mitä tämä peli ja tämä on sentään 2001 vuonna tehty kun Squadron tuli jo pari vuotta aiemmin (1998 US 1999EU)! Okei ehkä kärjistän kun minä olen aikoinaan pelannut N64 Roguet läpi ja tämä on aikoinaan jäänyt täysin pelaamatta tullessaan, että ehkä hieman on aika kullannut muistoja.

Kerrankin muistin itse ottaa edes yhden kuvan pelatessa :D muut kuvat on googlen kautta
Arvosana 6/10. Jotenkin tästä puuttuu se jokin. Ehkä se että hahmot eivät ole vanhoja tuttuja, juoni on jotenkin yhdentekevä koska hahmot ovat tylsiä eivätkä jää mieleen. Avaruustaistelu on kivaa, muttei niin kivaa mitä Rogue Squadron peleissä, ehkä siksi kun aluksetkin joita ohjaamaan pääsee eivät ole niitä vanhoja tuttuja X-Wingejä ym. Jotenkin tämä tuntuu sellaiselta peliltä, että on vain copy pastettu jonkin random avaruuspelin päälle Star Wars teema ja koitettu ratsastaa sen siivin eteenpäin.

Hyvää 
 
+ Star Wars
+ Ihan hauska arcade räiskintä
+ Halvalla kun sai
 
Huonoa 
 
- Vaikeustaso on helpoimmallakin epäreilu
- Oudot kuolemat välillä
- Tarkoitan sillä outoudella siis sitä, että joku vihollinen osuu välillä niin kuolettavan tarkasti että ei ehdi tekemään edes väistöliikkeitä ja vaikka koittaa väistää niin silti sinut ammutaan hengiltä.
- Yksi elämä per kenttä by the way


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti