Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 17. joulukuuta 2015

Undertale PC


Uuuh ihanan retro indiepeli, erittäin loistavalla soundtrackilla ja mieleenpainuvilla hahmoilla. Taistelusysteemi on myös mielenkiintoinen ja erittäin hyvin toteutettu.

Olet ihmislapsi joka pudottuaan maan alla sijaitsevaan Undertale maailmaan jossa hirviöt "monsters" asustavat. Sinua aluksi auttaa kedon kukkanen ja myöhemmin muut hirviöt joiden kanssa hahmo voi ystävystyä. Ei oo pakko olla kenenkään kaveri jos ei taho. Haluat takaisin ihmisten maailmaan ja matka on pitkä takaisin maanpinnalle. Seikkailu voi alkaa. Ai niin mainitsinko että ihmiset ja hirviöt kävivät suuren sodan jonka ihmiset voittivat? Tästä syystä hirviöt pakenivat/ajettiin maan alle asumaan ja ihmiset loivat kilven jonka läpi eivät hirviöt eivätkä ihmiset voi kulkea. Eli pelkästään pyytämällä ei pääse pois...vai pääseekö?


Í´m so HYPED too! :D Hahmot on tehty loistavasti.
Perinteinen lintu perpektiivistä kuvattu 8-bit retrohenkinen RPG seikkailupeli siis kyseessä. Graafisesti hyvinkin taidokkaasti toteutettu peli, hahmot ovat hyvin erilaisia ja vaihtelua piisaa myös maisemissa. Tuo mieleen vanhat Dragon Quest pelit, missä taistelun alkaessa siirtyy kuvakulma pelaajan silmistä katsottavaksi.

Pelihahmo on tuolla ylänurkassa vasemmalla.
Taistelu systeemi on hieman erikoisempi kuin missään muussa tämän tyylisessä pelissä. Sinä ohjaat sydäntä joka on erikokoisten rajoitettujen laatikoiden sisällä. Vihollinen kun hyökkää niin hyvinkin erilaisia hyökkäys animaatioita ja kuvioita on pian ruutu täynnä. Sinun pitää väistellä erilaisia "luoteja" mitä sydäntä kohti tulee, muuten lähtee HP vähenemään. Hyökätessä taasen pelaajan pitää rytmittää hyökkäyksensä juuri keskellä näkyvään lokeroon, jolloin saa suurimmat vahingot aikaiseksi.

Jokainen taistelu on erilainen (vastustajasta riippuen)

Pomovastustajat ovat kaikkein kinkkisimpiä yllättäen
Pelissä kerrytetään EXP pisteitä ja LV:lit (LOVE) kasvaa sitä mukaa mitä enemmän EXPa pisteitä. Eli melko perus RPG meininki siis. Tietenkään mikään pakko ei ole tapella hirviöitä vastaan, voit puhua riidat selviksi ja osoittaa armoa "mercy" vastustajallesi. Kumpikin osapuoli pääsee tilanteesta hengissä. Mikäs sen mukavampaa? :)

Näin kertoo iloinen kukkanen :3 SO KAWAIII DESU!!
Musiikki raita on aivan loistava, tilanteisiin sopivat teemat ja yleisestikkin musiikit ovat niin loistavat että uskon joidenkin kappalaiden olevan instant classic sarjaan kuuluvia kuin vaikka Super Marion teema. Ainakin itselläni on jotkut kappaleet jääneet päähän soimaan. :D


Pelimekaniikka on hyvin yksinkertainen, liikutaan, puhutaan ja tapellaan. Nappeja käytetään näppäimistöllä käytännössä 7 eri nappia. Ohjainta tietääkseni voi käyttää, mutta itse en käyttänyt niin en mene vannomaan. Liikkumiset + 3 valinta nappia. Siinäpä ne, ei mitään monimutkaista. Kevyitä puzzleja tulee pelissä vastaan, hirviöt kun tykkää rakennella käytäviinsä aivopähkinöitä ihmisten kiusaksi.

Arvosanaksi annan tälle pelille 10/10 KYLLÄ!! En muista milloin viimeksi olisin kokenut niin ilon kuin surun hetkiä pelkästään retro tyylistä peliä pelaamalla, hahmojen ilot ja surut on paljon vaikeampia kirjoittaa/tuoda esille tämän kaltaisissa peleissä kuin vaikka jossain nykyajan tsiljoona pixeliä omaavassa pelissä. Juoni, pelattavuus, hahmot, musiikki. Kaikki on kohdallaan ja uudelleen peluu arvoa löytyy. Suosittelen kaikille jotka eivät wanhempia grafiikoita kavahda, eivätkä tavallisuudesta poikkeavia taisteluja pelkää. BUY IT NOW!!! DIDIMAU!! 


Ps. Jälleen kerran googlailun kautta pöllityt kuvat.

2 kommenttia:

  1. Ai vitsi, hyvä kuulla tästäkin pelistä enemmän! Olen katsellut tätä pidempään tuolta Steamista, mutta aina on jäänyt ostamatta... Ehkä Steamin alennuksissa napsahtaisi sopivalla hinnalla plakkariin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin oli vähän sellanen "jaa mikähän tämä on" ja sitten peli veikin mennessään :D

      Poista