Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 30. kesäkuuta 2016

Puzzle Agent I & II PC


Telltale Gamesin 2010 tekemä, jossain määrin Professor Laytonia apinoiva aivopähkinöitä täynnä oleva pelisarja kuten nimikin jo alkuunsa paljastaa. Mutta onko ne pulmat kivoja tai viihdyttäviä yleensäkkään? Se selviää pian.

Olet FBI:n Puzzle research osaston agentti Nelson Tethers, yleisesti tehtäviisi kuuluu istua toimistossa ja ratkoa ristikoita ym. Poikkeuksellisesti saatkin kenttätehtävän, pienen kaupungin pyyhekumitehdas josta valkoinen talo saa pyyhekuminsa on lopettanut tuotannon. Sinut lähetetään sinne siis selvittämään mikä siellä oikein maksaa kun viesteihin vastataan vain kryptisillä aivopähkinöillä. Tästä tarina alkaa.

Kohtalaisen vänkä juoni (jonka potentiaalia ei osata käyttää kunnolla) ja piirtotyyli tekevät tästä pelistä mielenkiintoisen, ikävä kyllä samaa en voi sanoa aivopähkinöistä. Ne eivät tunnu yhtään niin... "kivoilta" tai miten sen sanoisi, verrattuna Professor Layton sarjan peleihin. Pulmat ovat välillä niin selkeästi amerikkalaisille tehtyjä, ettei muun maan kansalaiset niitä edes voi tajutakkaan. Eikä niitä selitetä mitenkään kuten Layton peleissä tehdään. Jotenkin niistä puuttuu se hauskuus. Pelissä saa tietysti vihjeitä ongelmiin, pitää vaan maastosta kerätä purukumia, ne auttavat Nelsonia keskittymään. Pelin loppu tulee aika pian vastaan ja cliffhangeriin ensimmäinen osa jää roikkumaan, toinen osa jatkaa suoraan siitä mihin ensimmäinen jäi. Juonelle saadaan jonkinlainen päätös. Pulmat tosin eivät parane ainakaan toisessa osassa.

Itse taisin nämä pelit saada jostain HumbleBundlesta ja en edes muistanut niitä omistavani, tulipahan nyt sitten pelattua nämäkin läpi ja toista kertaa ei näihin huvita koskea. Onneksi itselläni on nyt Professor Layton Azran Legacy menossa Nintendo 3DS:llä niin on ainakin selkeästi laadukkaampi pulmapeli mitä nämä olivat.   

Arvosana 3/10

Hyvää

+ Piirto/Taidetyyli sarjakuvamainen (peli pohjautuu sarjakuva hahmoon)
+ Hauska juoni

Huonoa

- Pelin suola, eli ne aivopähkinät eivät minua ainakaan sytyttäneet yhtään
- Kankea käyttöliittymä
- Erittäin lyhyt
-  Ääninäyttely paikoin hyvin puisevaa
- Ei syytä uudelleen peluulle
Itekki istusin ennemmin paskalla tekemässä ristikkoa kuin pelaisin tätä peliä enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti