Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 16. kesäkuuta 2016

Uusi (konsoli) sukupolvi?


Nyt kun E3 messuilla varmistui muutama seikka näistä "uusista" konsoleista Xbox Scorpiosta ja PS Neosta niin täytyy sanoa että tähänkö on taas tultu? Ei tehdä kerralla kunnollista muutosta että voisi sanoa olevan uusinta uutta teknologiaa vaan tehdään pikku päivitys jotta pelit pyörisi sulavammin koska ei viitsitty silloin heti panostaa parempiin komponentteihin? Jossain määrin tulee itsellä mieleen N64 Expansion pack jolla nipakuusnepaan (itse käytin Nintendon vehkeestä tuota lempinimeä, Commodore 64 vissiin sama lempinimi ollu) saatiin lisää muistia että pelit kuten Perfect Dark ja Legend of Zelda Majoras Mask pyörivät konsolilla. Tai mitenkäs se olikaan sen Segan konsolin Mega Driven laajennusosien kanssa? Oli Sega CD sekä Sega 32X jotta saatiin näyttävämmän näköisiä pelejä samalla laitteella pyöritettyä.  Ainut joka tuo jo nyt uuden vehkeen markkinoille on Nintendo uuden NX konsolinsa kanssa. En vain ole pitkään aikaan jaksanut Nintendon konsoleista innostua. Yhden Zelda pelin takia ei viitsi koko konsolia ostaa. Käsikonsoli puolella Nintendolla menee hyvin, kun ei ole oikein kilpailua, paitsi ne älypuhelimet pikkupeleineen. Saa toki isojakin pelejä kännykälle mutta itselläni ei oma puhelin tahdo jaksaa pyörittää uusimpia ja hienoimpia pelejä enkä jaksa muutenkaan kännykällä paskareissua pidempään pelata.


No tuohon aikaan hommat hieman kusi tietenkin mutta periaate on tänä päivänä mielestäni just sama. Nyt vain ei tule mitään muistipalikkaa tai kiinnitettävää lisälaitetta (Sony VR köhköh) joka toisi lisäpotkua nykysukupolven laitteeseen. Tekivät vain samat vehkeet hitusen paremmalla suunnittelulla ja hitusen uudemmilla komponenteilla, jotta tehoja saadaan marginaalisesti ylöspäin...tämähän kuulostaa tutulta....PuuCee perkele! No eihän tämä toisaalta huono juttu ole, onhan sitä kuitenkin luvattu että tulevat pelit pyörivät kummallakin laitteella, vanhalla ja uudella. Pelintekijät saavat pistää sitten sellasen ON/OFF säätöasetuksen pelin valikkoon että onko sulla uus kone vai vanha. Pikkusen paremmin pyörii tai nätimmältä näyttää, ihan kuten PC käyttäjät säätelevät kaikkia mahdollisia asetuksia varjostuksista reunanpehmennyksiin. Luulen vaan että konsolilla ottavat tuon yksinkertaisemman valikon käyttöön. 

Ei siinä siis minusta mitään pahaa toisaalta ole että tälläisella keinolla jatketaan nykyistä sukupolvea, mutta onhan tuo nähty esimerkiksi Nintendon 3DS hässäkän kanssa että on muutama peli tullut jotka ovat NEW Nintendo 3DS:lle yksinoikeuksia, kuten esimerkiksi koko SNESsin ladattavien pelien kirjasto Nintendo storessa. Sekä onhan sitä esmes sille Sony VR laitteelle tulossa omia yksinoikeuspelejä jotka ovat Sony exclusive mutta vain jos omistaa sen kypärän, joka maksaa 450€ ja lisälaitteet päälle. 


Saa nähdä, itse en tiedä vielä tulenko sitä laittamaan vaikka teknologia minua kiinnostaisi kovasti. Enkä tiedä tulenko laittamaan sitä uutta PS Neo konsolia myöskään. Onnekseni tosin Xboxin pelit eivät enää tule olemaan Xbox yksinoikeuksia, vaan Microsoft yksinoikeuksia. Näin Windows 10 käyttäjänä ja kohtuullisen tehokkaan PuuCeen omistajana pääsen nauttimaan niistä harvoista peleistä jotka itseäni ovat Xbonella kiinnostaneet omalla kompuutterillani, eli en näe mitään syytä ostaa vanhaa saatikka uutta Xbonea. Mikkisoftan pelit PC:llä, Sonyn Sony vehkeillä ja Nintendoa edustaa 3DS sekä NEW 3DS joka on pian saapuva postiin ja siitä sitten myöhemmin arvostelua. 


Mitäs mieltä lukijat ovat näistä välimallin konsoleista? Tai vaikka tästä VR villityksestä? Onko se seuraava etappi pelaamisen tulevaisuudessa? Tuleeko se jäädäkseen vai käykö kuten aikoinaan Nintendon Virtual Boylle? Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin. Samaan Bat aikaan samalla Bat kanavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti