Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 14. heinäkuuta 2016

Professof Layton and the Azran Legacy 3DS

 
Jälleen kerran pääsemme selvittelemään aivopähkinöitä silinteri hattuisen ja nappisilmäisen herrasmies professorin ja hänen apulaisensa kanssa. Tällä kertaa Layton saa kutsun kollegaltaan joka on löytänyt erittäin muinaisen sivilisaation elävän muumion! Tästä se maailman joka kolkassa tapahtuva aivopähkinöiden ratkaisu alkaa.

Niille joille Level 5 studion pelit on jo tuttua huttua niin sen kummempaa ei tarvi lafkasta sanoa, mutta niille joilla ei ole niin tää on siitä jännä studio että heillä on hyvin mielenkiintoinen taidetyyli peleissään jossain määrin japanilainen mutta jossain määrin eurooppalainen ja se yleensä näkyy hahmoissa. Loistavia pelejä tekevät mutta taidetyylin suuntaus voi joillekkin ihmisille aiheuttaa ärsytystä ja ihmetystä.


Takaisin pelin pariin. Tuttua huttua jo aiempia Layton sarjan pelejä pelanneelle. Erilaisia pulmia tulee vastaan jotta juonessa päästään eteenpäin ja osa taas on valinnaisia hieman piilossakin olevia pulmia. Kartalla liikutaan paikasta A paikkaan B ja näissä paikoissa sitten käydään koko alue läpi suurennuslasin kanssa jos vaikka sattuisi vinkki kolikoita löytymään tai piilo pulmia löytämään. Tällä kertaa tosin on muutama erilainen karttapaikka jossa seikkaillaan, mutta tästä kenties johtuen niissä paikoissa ei kovin montaa karttapistettä ole tutkittavana, eipähän toisaalta tulee sitä "olen tämän paikan jo moneen kertaan kolunnut läpi" efektiä kun maisemat vaihtuvat tiuhempaan ja muutenkin tuntuu peli hieman tiivimmältä paketilta kuin alkupään Layton pelit.


Hahmot ovat osa tuttuja ja osa uusia. Dialogi tosin ei onnistunut itseäni hirveänä kiinnostamaan eikä oikein juonikaan, olen mennyt vähän niinku virran mukana tässä pelissä. Tapahtumat tapahtuu koska juoni sen määrää. Aivopähkinät tosin ovat olleet suurimmaksi osaksi ihan hauskoja mutta myös niitä perkeleen kompa juttuja on ollut enemmän kuin tarpeeksi. Eli siis sellainen aivopähkinä joka menisi tyyliin "kumpi ja kampi tappeli kumpi voitti" no kampi ku se naamiotui kummaksi LOLOLOLO, u get the point. Tämän tyyliset pulmat aina ärsyttävät meikäläistä, lähinnä siksi kun ei niitä heti hoksaa niin tulee itselle sellanen i`m stupid olo.


Sormeni osoittaa arvosanaa! Ainakin melkein.
Arvosana 8/10
Suosittelen kaikille jotka pitävät pulmapeleistä. Niitä riittää itse pelissä 150kpl ja netistä niitä saa ladattua lisää, osan ainakin vieläpä ilman lisämaksuja. En ole hirveänä 3DS:lle mitään DLC kamaa lataillut niin kannattaa aina tarkistaa ennenkuin lataa onko peli rahaa vailla lisäsisällöstään.

 Hyvää

+ Tuttua ja turvallista Laytonia
+ Nätti (riippuu ihmisestä, kaikki eivät tykkää)
+ Ei niin lineaarinen mitä aiemmat 
+ Mukavaa ajanvietettä enimmäkseen

Huonoa

- Tuttua ja turvallista hyvässä ja pahassa
- Omasta mielestäni muutama kompa liikaa ja erilaisia pulmia ei ollut niin monipuolisesti mielestäni
- Jotkut pulmat eivät auenneet minulle vaikka ostin kaikki vinkit, piti katsoa netistä. Tän pitäs olla kuitenkin lasten peli että tuota niin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti