Insta

Steam ID

PSN ID

sunnuntai 7. elokuuta 2016

DFC Oulainen: Mitä seuralle kuuluu nykyään 2016


Vuodet vierivät ja muutama vakituinen kävijä on saatu lisää joukkoomme kasvavaan. Onhan se tilastollisesti totta että tämänlaisissa lajeissa lopettamis prosentti on korkea, kaippa me "hulluimmat" vaan jäädään toisiamme pieksämään. :D Mukaavahan se oikeastaan tämä tälläinen harrastus on, mutta mustelmia valehtelematta tulee. Koskaan sinä aikana mitä itse olen ollut seuran toiminnassa mukana ei kukaan ole vahingoittunut vakavasti.

Keväällä seuramme kävi opastamassa yläkoulun 9 luokkalaisia tyttöjä itsepuollustuksesta. Jos joku haluaa niistä lukea niin tässäpä niihin linkit SeutuMajakan juttuun ja juttua Pyhäjokiseudussa.
(pahoitteluni, näyttää siltä että sinun on oltava tilaaja jotta näet pyhäjokiseudun sivut)
 

Kieltämättä monella uskon tulevan sen kynnyksen tulla treeneihin jos ei ole ikäistään seuraa tai samaa sukupuolta olevia. Naisia kun meillä ei ole tällä hetkellä taasen yhtään riveissä pyörimässä. Aina välillä käy muutama nainen jonkin aikaa treenaileen ja sitten jääkin pois. Jokaisen oma asiahan se on, joillakin työt syö harraste ajat, vaikka kuinka pyrimme mukauttamaan päiviä ja aikoja milloin ja missä treenataan niin ei ne koskaan sovi 100% kaikille. Toinen päivä jää yleensä pois. Sitten alkaa tuntumaan ettei kehity ja tulee se ns. kehtaamisen kynnys. Sellaisista ei kannattaisi välittää, kun meillä ei ole mitään vyö/tasokokeita että voisi "luokalle" jäädä. Jokainen oppii omaan tahtiinsa ja oman ajankäytön mukaan käy treeneissä. Kerran viikossa on parempi kuin kerran kuussa, kerran kuussa parempi kuin ei koskaan. Itseltäänhän se vain on pois jos ei paikalle pääse, silloin kannattaisi kuitenkin aina kun vain pystyy tulla treeneihin, osaa liikkeistä kun voi harjoitella kotona yksinään tai parin kanssa. Kali kepeillä kun on nämä kulmat sellainen asia joita voi kotona hioa, samoin perus heaven setti. Niitä voi kotona harjoittaa, treeneissä sitten kun ne alkavat sujua niin saa opastusta tekniikkaan. Myöskin meidän seuralla on jäsenille oma sivustonsa josta löytyy muutamat videot joiden avulla voi kotonaan harjoitella joitain liikkeitä.Kenenkään ei tarvitse välittömästi osata täydellisesti jotain tekniikkaa, harvoin tositilanteessa mikään opittu liikesarja muutenkaan toimii sellaisenaan, tosin eihän sitäkään koskaan tiedä. Itse kun olen nyt muistini mukaan 5-6v  kulkenut aktiivisesti treeneissä niin paljon on päähän jäänyt liikkeitä ja tekniikoita. Osa lähtee täysin automaattisesti, niitä ei enää tule edes mietittyä vaan ne jotkut liikkeet ovat selkärangassa eivätkä päässä. Sellaiseen kun pääsee niin ei ne taidot oikeastaan koskaan täysin unohdu siinä vaiheessa. Edelleenkin tulee uutta tekniikkaa vaikka näinkin kauan olen treeneissä kulkenut, kamppailu ja itsepuolustuslajit kun ovat käytännössä loputon suo. Aina löytyy jotain uutta opittavaa, varsinkin jos ei asennoidu siten että olisi joka tilanteeseen vain yksi oikea tekniikka jota tehdä. Toisaalta ymmärrän joitain ihmisiä jotka käyvät hetken meillä ja sitten siirtyvätkin vaikka johonkin toiseen kamppailulaji harrastukseen, on hyvä opetella monesta eri tyylistä ja löytää sellainen oma laji mistä pitää ja jossa pärjää, jotkut tykkää kun jää vaikka niitä erivärisiä vöitä muistoksi harrastuksestaan. Itsekkin jonkin verran olisin kiinnostunut käymään Judossa sekä Wing Tsungia harrastamassa. Ikävä kyllä ei ole mahdollisuutta sellaiseen kun harrasteet niin kaukana. Sekä päällekkäisyyksiäkin aikatauluissa tulisi. Itseään on aina hyvä kehittää. Meillä kun on enemmän kenties MMA/UFC meininki eli monesta eri lajista napsittu niitä itsepuolustuksessa toimivia liikkeitä ohjelmaan. Pääpaino kuitenkin on siinä filippiineiltä lähtöisin olevassa Kali Escrimassa, siinä kun on aseetonta ja aseellista tekniikka.


Meillähän ei ole mitään kilpailuja kun pyrimme puhtaaseen itsepuollustukseen keskittymään ja edelleenkin olen sitämieltä että jos omaa sellaisen normaalin (laaja käsite) ihmisen käytöksen niin hyvin äkkiä oppii ja omaksuu ne perustaidot mitä me opetamme aina uusille. Eli käytännössä itsepuolustus lähtee siitä että vältetään tilanteita missä pitäisi itseään fyysisesti puollustaa. Kotiinsa ei kannata tietenkään linnoittautua, pitäähän sitä ihmisen elää. Jos vaikka baariin lähtee niin mieluusti kaveriporukan kans, ei rähinä mielialalla eikä pellit kiinni juomisen kans. Jos joku tuntematon uhittelee huutelee niin ei lähde siihen leikkiin mukaan, pyrkii rauhoittelemaan/olemaan kohtelias. Jos ei sellaisesta tilanteesta pääse turvallisesti pois vaan käsirysy on selvä niin mieluusti kättä pitempää siinä vaiheessa (en suosittele puukkoja tai vastaavaa millä voi vahingossakin toisen tappaa, vaan ihan vaikka avainnippua tai nykyään on niitä lupavapaita sumuttimia niin niitä käyttää) jos ei sinulla ole kättä pitempää niin sitten mennään siihen aseettomaan tekniikkaan, toinen kenttään tai jotain sellaista tehdä että pääset tilanteesta hyvin äkkiä pakoon, sitten tietenkin poliisille soittoa ja näin. Mutta koskaan ei kannata väkivaltaa jatkaa enempää kuin tarve vaatii, suomessa kun on hätävarjelu laki olemassa niin tähän pyrimme opettamaan/suhteuttamaan käytettävän voiman määrän. Jos sinä olet selvinpäin, uhoaja yksinään umpitunnelissa humalassa niin kannattaako sellaista reppanaa pieksää? Paras itsepuolustus keino on 100 metrin pikajuoksu pois uhkatilanteesta.Nykyään treenipäivät ovat keskiviikkoisin (18:30 - 20:00) ja sunnuntaisin (17:30 - 19:00 tätä ei vielä ole lyöty lukkoon kun juuri salikausi alkaa) Kuntopiste Femoriksella. Aktiivisia käyjiä meillä on kuusi kappaletta tällä hetkellä, sekaan mahtuu myös muutama sellainen joilla tulee välillä pitempi tauko treeneistä töiden vuoksi mutta se ei meidän seurassa haittaa.


Treenit aloitetaan yleensä kepeillä eli suoraan aseellisella treenillä. Sen minkä voi tehdä kepillä, voi tehdä puukolla tai vaikka sateenvarjolla. Myös aseettomana samat tekniikat toimii. Aseetonta tekniikkaa meillä on myös aika paljon, maahanvientejä, irrottautumisia ja jonkinverran mattotekniikoita/painia sekä potku ja lyönti drillejä mitseihin ja ilman. Välillä voi joku treeni kerta olla pelkkää keppi harjoitetta tai aseetonta. Ei ole sinänsä mitään tarkkaa kaavaa mitä milloinkin tehdään, mutta yleensä siis kepeillä aloitetaan ja aseettomaan lopetetaan. Myöskin siitä riippuu kuka treenit vetää. Kummallakin opettajalla on erilaiset taustat kamppailulajeista joten myös hitusen eroaa treenien harjoitteet.Uusien kanssa lähdetään aina helpoista ja yksinkertaisista liikkeille, mitä pitempään meidän seurassa harjoittelee niin myös monimutkaisempiakin harjoitteita löytyy, mutta siinä vaiheessa perukset on jo niin hyvin päässä että ne toimivat hyvänä varokeinona jos jokin toinen tekniikka ei toimikkaan. Yksikään uhkatilanne ei ole samanlainen joten siksi myöskään emme opeta vain yhtä tekniikkaa yhteen asiaan vaan pyrimme monipuoliseen harjoitteluun. Tervetuloa katsomaan ja kokeilemaan. Jos siitä vaikka kipinä syttyisi mukavalle ja liikunnalliselle harrastukselle. :)  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti