Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 11. elokuuta 2016

Witcher 3 The Wild Hunt. Hearts of Stone & Blood & Wine DLC arvostelu PC

Huhhuh, jälleen kerran tuli vietettyä useampia kymmeniä tunteja Witcherin parissa, kiitos hyvin kirjoittetujen lisäosien. Keskitynpä aluksi siihen ensimmäiseen pienempään lisäriin eli Hearts of Stoneen. SPOILER ALERT! Saatan harhautua kertomaan juonesta asioita joita jotkut pitävät spoilauksena. Joten lue omalla vastuulla.

Am I evil?

Tässä lisärissä ei tullut uutta karttaa tutkittavaksi, mutta uusia paikkoja ilmestyi kartalle muutamia. Juoni menee tuttuun Witcher tyyliin, Kerttu lähtee tutkimaan sammakko prinssin kirousta ja sitä kautta homma karkaa lapasesta kun taustalta paljastuu toiveen mukana tullut kirous, rakastetun menetys ja yleisesti ottaen jonkinsortin henkimaailman hommia. Ah tätä draaman määrä! Mielenkiintoisia uusia hahmoja tavataan, vanhoja tuttuja nähdään ja kliimaksinen lopetus hyvälle tarinalle saadaan. Siinäpä se pääpiirteittäin.

Vähän jäissä, pienissä häissä!

Muutama uusi systeemi peliin saadaan, Oferien vaatteita ja aseita (Witcher maailman arabeja tms. ovat Ofierit), sekä aseisiin lausuttavia riimuja(? okei tää meni vähä ohi itseltä, mutta ainoastaan se yksi Ofieri jota voi sivutehtävässä auttaa näitä tekee. Saa aseisiin erilaiset päivitykset verrattuna niihin riimukiviin mitkä voi itse asentaa) Kovin paljoa uutta kuitenkaan lisäosa ei tuo, mutta tarina on hyvä ja itse tykkäsin siitä pääjuonen kartano osiosta varsinkin sekä ryöstö suunnittelusta. :D Tykkäsin kyllä kovasti tästä lisäristä vaikka lisäkamojen määrä jäi omasta mielestäni hieman vaisuksi.

Coolein juttu on nuo ostettavat arskat :D

Arvosana 8/10 tälle DLC:lle koska sen verran hyvin kirjoitettu tarina ja mielenkiinto jaksoi kantaa loppuun asti.

Seuraavaksi se suurempi DLC pakkaus joka sisälsi kokonaan uuden tutkittavan Toussaintin alueen. Eli Blood & Wine. 

Silloin satulinna kaukomaan, meille kuuluis kokonaan.

Aiemmin ei Witcher pelisarjassa muistaakseni ole tässä satumaisessa maassa päästy seikkailemaan. Kirjat lukeneet tosin tunnistavat tämän kyseisen paikan omine outouksineen. On ritareita jotka puhuvat hassusti, kunnioitetaan perinteitä, järjestetään turnajaisia, puhutaan rankalaisella korostuksella ja ollaan niin sivistyneitä viinien suhteen. Kaikki ei tietenkään ole miltä näyttää vaan Witcherille riittää kyllä töitä. Siitähän tarinakin lähtee, pari tuttua ritaria tulee Kerttua pyytämään Kertun apua ruhtinattaren pyynnöstä selvittämään outoja murhia jotka vain Witcher pystyy selvittämään. 

Hienoja haarniska settejä luvassa niille jotka jaksaa piirrustukset etsiä.

Kaikenlaista uutta uudessa paikassa on, muutamia uusia vihollisia, vaatteita ja aseita sekä onpa siellä oma viinitilakin kun juonta pelaa pari tehtävää eteenpäin. Paljon mielenkiintoisia sivutehtäviä, erittäin hyvin kirjoitettu pääjuoni, vanhoja tuttuja nähdään ja uusia asioita myöksin tuo tämä DLC tullessaan. Yksi uutuus on  ainakin se, että Kerttu pystyy nyt käyttämään niitä kertyneitä mutageeneja ja taitopisteitä kehittääkseen itselleen mutaatioita joista on paljon hyötyä. Samoin kun tilalliseksi pääsee itseään kutsumaan saa Kerttu bonuksia HP:hen, EXPan saantiin ja hepan juoksu kestävyyteen nukkuessaan ikiomassa sängyssään. Ai niin sanoinko että sitä omaa tilaa saa koristella tauluilla, haarniskoilla ja aseilla? Sellanen noiturin pikku pesä :D

Hauska tappa vanha tuttu.
Mutaatiot tuovat oman lisänsä peliin. Mitä enemmän mutaatioita kehittää myös enemmän saa noita skill slotteja käyttöönsä.

Tarina on aivan mahtava, itse tykkäsin siitä alusta loppuun. On paljon easter eggseja ripoteltu peliin pelaajien iloksi ja haastetta tulee mukavasti varsinkin niille pelaajille jotka ovat pääpelin jo läpäisseet. Uusia hienoja grandmaster Witcher haarniskoja löydettäväksi sekä piilotettuja aseita ja ritarillisuus hommia siinä sivussa. Avot tästä on hyvä DLC tehty.

Kerttu haarniskassa on hassu näky :D
Arvosana 9½/10. Ihan täyttä pistemäärää en voi antaa sillä muutamassa tehtävässä tuli jatkuva pelin kaatava bugi vastaan. Jäi siis omalla kohdallani tehtävä tai parikin tekemättä. Toivottavasti korjaavat jossain välissä nämä ärsyttävät bugit.

Sen verran pientä loppu mietettä tähän loppuun. Witcher 3 on valtavan kokoinen, loistavan tarinan ja hahmot omaava RPG peli. Alun kankeuksista on päästy pois ja edelleen pelissä on tietynlaista ongelmaa, mutta täysin pelattavassa kunnossa peli on ollut alusta saakka. Lisäosien myötä peliä on korjailtu urakalla ja kaikenlaista pikkukivaa korjausta on peliin tullut. Kokonaisuutena en voi kuin suositella Witcher 3 jokaiselle sellaiselle ihmiselle jotka RPG peleistä tykkäävät. Peli kun vain yksinkertaisuudessaan on niin loistava kokemus ja omasta mielestäni raikas tuulahdus RPG pelien maailmaan. Tietysti voi olla että 10v tästä eteenpäin tulee jotain vielä parempaa ja elävämmän maailman omaavaa peli vastaan. Tällä hetkellä tosin omasta mielestäni Witcher 3 hakkaa kuitenkin esim Skyrimin ja Dragon Agen juonellaan ja hahmoillaan sekä pelattavuudellaan. Tälläisiä pelejä kun saataisiin lisää niin...minulla ei taitaisi olla yhtään talon ulkopuolista elämää enää. :D   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti