Insta

Steam ID

PSN ID

lauantai 21. tammikuuta 2017

Day of the Tentacle Remastered PS4


PS+ peleissä oli tällä kertaa herkkua tiedossa, ainakin point & click seikkailupelien ystäville. Nimittäin Lucasartsin klassikko jatko-osa Maniac Mansionille Day of the Tentacle! 

Paljon huumoria sisältävä naksuttelu sisältää kohtalaisen paljon sitä huumoria ja toisaalta sitä saatanan "peli etenee yrityksen ja erehdyksen kautta joten kokeile kaikkea kaikkeen" -tyyliin. Noh, pelin eduksi minun on sanottava että suurimmaksi osaksi pienet aivopähkinät ovat ihan loogisia, omalla kieroutuneella tavallaan. Jotkut asiat taasen ovat hyvinkin epäloogisia. Esimerkkinä kuinka saada kylmettynyt hamsteri lämpiämään? 

Tulevaisuudessa ihmiset ovat lemmikkejä joita käytetään näyttelyissä. Ironiaa perkele parhaimmillaan!
No pistämällä menneisyydessä kuivausrumpuun villapaidan ja jumalattoman määrän kolikoita, jotta tulevaisuudessa soppelisti pesuohjelma pysähtyy ja villapaita on nyt hamsterille sopiva. Ah, mainitsinko siitä että pelissä seikkaillaan kolmella eri aikaukaudella? Menneisyydessä, nykyisyydessä (joka on kans menneisyyttä nykypelaajalle koska peli tapahtuu -90luvun tienoilla) ja tulevaisuudessa. Ai miksi? No minäpä kerron juonen pääpiirteittäin.

Pelin alussa nähdään pätkä jossa kaksi lonkero ölliä pomppii joen lähellä ja toinen päättää juoda joesta johon tippuu mystistä ja hyvinkin epäterveellisen näköistä nestettä. Tästä johtuen tälle purppuralle lonkerolle kasvaa kädet ja halu valloittaa maailma! Onneksi toinen lonkero on rauhaa rakastava yksilö ja hän päättää hälyttää ihmisystävänsä Bernardin (tässä pitää tietää Maniac Mansion ja sillee, kukaan nykyajan nuoripelaaja ei melko varmasti tiedä) apuun hillitsemään kaveriaan. 

Siitä se ajatus sitten lähti
Siitä seikkailu alkaa kun Bernard (ysäri nörtti) ottaa kaksi toveriaan Hoagien (lihava rokkia rakastava roudari) sekä Lavernen (erittäin epätasapainoin naisihminen) estämään purppuran lonkeron maailman valloitus suunnitelmat! 

Muutama tärkeä hahmo (paitsi OOZO)

Vanha SCUMM moottori näyttää vähän pixeli mössölle nykyään mutta yllättävän  hyvin säilynyt.
Peli itsessään sisältää myös sen alkuperäisen Maniac Mansionin pelattavaksi. Sekä tämän tyylisille peleille tuttuun tapaan myös sen alkuperäisen olomuodon uuden ja pehmennetyn grafiikka ja äänimoottorin tilalle jotka haluavat kunnon nostalgia tripille.

Alkuperäisenkin pelin pääsee läpi pelaamaan jos vain intoa riittää, sille kun ei ole tehty mitään uudistuksia.
Pelattavuus pleikkarilla on yllättävän hyvä toisella tatilla pyöritetään osoitinta ja D-padilla voi vaihtaa hahmoa lennosta (kun on ensin avannut hahmon käytettäväksi) ja katsoa mihin esineisiin voi kajota maastossa. Ei oikeastaan mitään valittamista sillä saralla.

Äänimaailma on hyvä, ainakin remasteroinnissa, samoin graafisesti kulmia on hiottu ja piirrostyyliin koko peli onkin tehty. Se sopii peliin erittäin hyvin.

Arvosana 8/10. Nostalgia trippi on taattu ja laadukasta huumoria luvassa point & click pelien ystäville. Uudelleen peluuarvo on vähäinen.

Hyvää

+ Hahmot
+ Huumori
+ Ulkoasu

Huonoa

- Välillä erittäin epäloogiset pähkinät
- Moni tulee käyttämään nettiä hyväkseen päästäkseen eteenpäin (enkä syytä heitä) 
- Peli on äärettömän lyhyt kun oppii mitä pitää tehdä missäkin (itse läpäisin toisella kertaa pelin reilussa tunnissa)

3 kommenttia:

 1. Minulla on muistikuva siitä kun 90-luvulla tämän pelattiin läpi ettei silloin pahemmin mietitty puzzlejen loogisuuksia vaan jumituskohtauksissa koitettiin vaan yhdistää kaikkia esineitä kaikkiin esineisiina kuten esim. isoa kasaa kolikoita kolikoilla toimivaan pesukoneeseen ;D Mutta kaikenkaikkiaan loistava peli tuo, yksi Lucasin parhaimmistoa. Tuolloin aikoinaan DOTT oli muistaakseni suht lyhyt seikkailupeliksi (kuten oli myös Lucasin Sam & Max Hit the Roadkin). Harmi ettei nykypäivänä voi testata noiden haastavuutta kun pelien puzzlet muistaa jo ulkoa. Ehkä voisi kuitenkin sen Grim Fandangon ottaa joskus tässä työn alle kun sitä en ole koskaan pelannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grim Fandango oli kyllä loistava peli. Sekä kieltämättä se aikakausi oli sellainen ettei loogisuutta mietitty liikaa puzzleissa. Kunhan hyvät naurut sai :D

   Poista
 2. Itsellänikin tämä meneillään pleikkarilla. Pitäisi vain saada itsensä rynnimään DOTT nyt lävitse ennen kuin pelattavan määrä kasvaa jälleen holtittomasti... No, ei se ole iso homma lyhyeltä peliltä.

  DOTT on kyllä hyvä peli, itse tosin nyt näistä Tim Schaferin remasteroiduista peleistä eniten pidän Grim Fandangosta. Nyt vain odottelemaan, että milloin se Full Throttle Remastered tulee :P


  VastaaPoista