Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 2. maaliskuuta 2017

Resident Evil 7 Biohazard PS4

Welkcome to the family son.
Nyt se tapahtui. Resident Evil pelisarjan uusi tuleminen onnistuneesti! On selviytymiskauhua, toivottomuuden tunnetta, sopivasti hyppysäikähdyksiä ja Nemesis klooneja jajaja, paluu juurille mutta nykyaikaistettuna sekä FirstPerson kuvakulmasta kuvattuna koko peli! 

Häiriintyneen mielen tuottamaa taidetta
Tarinamme alkaa siitä kun tarinan protagonisti saa muutama vuosi sitten kadonneelta tyttöystävältään viestin jossa hän kertoo missä hän on ja käskee käymään. No sankarimme lähtee salamana paikalle tutkimaan asiaa. No senhän tietää että hommat kusee. :) Talon asukkaat kun haluavat väenvängällä että Ethan (sankari) tulee osaksi perhettä....häiriintynyttä Hills Have Eyes -tyylistä perhettä. Epätoivoinen henkiinjäämis seikkailu voi alkaa.

"Minä haluan sinut tänne, missä poliisi on ystävämme"
Kuten mainitsin, pelissä on tuttuja ressu teemoja, on iso talo tutkittavaksi lukittuine ovineen, pimeitä huoneita, kammottavia otuksia jotka haluavat purra pääsi irti, inventaario loota johon liiat kamat saa laittaa kun kaikkea ei voi mukana kantaa etc. Aseitakin on rajallisesti, puukko, pistooli, magnumi haulikko, rynkky, liekinheitin, kranaatinheitin. Muutama ase on perus pyssyä parempi mutta vaativat korjaus osat ennenkuin niitä voi käyttää, juurikin perus pistooli ja haulikko joiden tilalle löytyy tehokkaammat yksilöt ovat korvaamaton apu pelissä. Sekä ne bonus aseet jotka saa kun pelin pelaa hyvin läpi.

Pelissä on kolme tai tarkkoja jos ollaan niin kaksi sellaista vihua jotka seuraavaat pelaajaa tietyillä alueilla jatkuvasti, tuoden sitä Nemesis fiilistä. Näitä ei voi tappaa kuin vasta kriittisessä vaiheessa, hidastaa tosin pystyy mutta piiloutuminen on paras keino. Varsinkin jos pelaa sillä vaikeimmalla vaikeustasolla peliä läpi. Sitten on rivi öllit. Ihmisen kokoisia ja vähän näköisiä on kolmen sorttisia, neljällä jalalla viipottavat nopeat perkeleet, perus rivi öllit sekä ne saatanan bullet sponge läskipaskiaiset. Ei sovi unohtaa jättiläis hyönteisiä. Vihollisten kirjo ei ole kovin suuri, mutta itseäni se ei haitannut. 

Kuuluisia viimeisiä sanoja?

Mies, ase, päämärä
Tunnelma on pelin alkuosiossa varsinkin hyvin ahdistava ja pakokauhun tuntu on kokoajan läsnä. Pelin toisessa vaiheessa kun siirtyminen plantaasilta muualle tapahtuu, menee enemmän jo räiskinnän puolelle (riippuu siis vaikeusasteesta, vaikeammalla tasolla panoksia on todellakin kohtalaisen rajoitetutusti, kuten myös tallennus kasetteja.). Öllit eivät ole loputtomia, jos puhdistat tietyn alueen niin ei sinne kyllä kovin äkkiä ainakaan uusia tule tilalle. Eli pelissä on siis mahdollista puhdistaa alue jotta siellä olisi turvallista seuraavalla kerralla...ehkä. Peli osaa pitää tunnelman kasassa melko hyvin, juuri kun luulit että on turvallista liikkua alueella jonka olet aiemmin puhdistanut niin sieltäpä pinkaiseekin ölli silmille niin kyllä siinä on sydän kurkussa. 

Inventaario ja sen väkläys on pelissä mukana.
Musiikit ja äänimailma sopivat tunnelmaan, musiikki on melko minimalistista ja hyvä niin. Uskon että varsinkin VR kypärä päässä pelin ahdistavuus kerroin kasvaa eksponentiaalisiin svääreihin! Oli nimittäin jo tarpeeksi ahdistavaa pelata tätä peliä yöaikaan ilman kypärääkin. Hyvin ovat ressu sarjan uudelleen startanneet.

Kello kertoo kunnon, uuden ajan fitbit? :D
Graafinen ilme on erittäin jättebra, etenkin nyt kun itselläni on 4k televiissori jossa saa HDRrän päälle on pelin yksityiskohdat erittäin hienoja, vaikkakin rosoisuutta on viimeistelyssä paikoin havaittavissa. Muutamia clipping bugeja pelissä tuli vastaan (eli ölli on oven toisella puolella mutta raajat tulevat oven läpi) mutta mitään suurempia ongelmia ei omaan silmääni osunut. (arvostelu tulossa kyseisestä TV:stä kunhan ehdin tehdä sellaisen) 

Hieman Alien vibaa tulee tästä mustasta töhnästä
Onnistuin nappaaman kuvan siitä grafiikka bugista :D
Arvosana 9/10 

Erittäin vakuuttava comeback Capcomilta. Zombeja ei tällä kertaa teknisesti ottaen ollut mukana mutta se ei haitannut. Paljon tuttuja elementtejä vanhoista peleistä oli mukana ja uuttakin uskallettu tuoda. Hyvä niin. On vain harmillista että peli on (toisaalta sarjalle uskollinen) lyhyt. Peli on mahdollista pelata läpi alle 4h mutta itselläni toki meni 18h kun pelin läpäisin vaikeimmalla tasolla heti aluksi.

Hyvää

+ Resident Evil on tullut menestyksellisesti takaisin
 + Viittauksia vanhoihin ressuihin vanhoille konkareille
+ Sankari tuntuu oikeasti haavoittuvalle eikä ole mikään Chris Redfield supersotilas
+ Tunnelma
+ Juoni yllätti/yllättää
+Vanhat VHS kotivideot
+ Aseissa munaa
+Se tunne kun selviät tukalasta tilanteesta voittajana
  

Huonoa

- Pienet bugit (clipping)
-Loppu joidenkin mielestä voi olla yliampuva 
-Tunnelma ei kanna loppuun asti


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti