Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Outlast 2 PS4 (kuvat ei ehkä herkimmille silmille sovi)


Psykologisen sekä käsinkosketeltavan kauhun parissa seikkaillaan taas. Outlast 1 jalanjälkiä seuraava jatko-osa ei tuo oikein mitään uutta pöytään vaan jatkaa tutulla ja turvallisella linjallaan. 

Olet journalisti Blake Langermann joka vaimonsa Lynnin kanssa lähtee tutkimaan Arizonan aavikon lähestöllä sattunutta raskaana olevan nuoren naisen murhaa. Homma kusee jo alussa kun outo valoilmiö sekoittaa helikopterin sähköiset osat ja kone tekee pakkolaskun. Siitä ahdistava kokemus sitten lähtee.

Saarnamies sorvin ääressä
Tuttuun tyyliin pelissä käytetään käsikameraa tapahtumien tallentamiseen, läheisten vihollisten kuunteluun mikkitoiminnolla sekä se tärkein, pimeäkuvaus päällä juoksenteluun. Kun sairaan mielen omaavat silmät loistavat puukonmitan päässä oman hahmon kurkulta ja paniikin ottaessa vallan peräsuolen sulkijalihaksesta, juostessasi maissipeltoon toivoen, että pellossa ei muiden käänteisen ja sairaan kristinuskon haarajaoston lisäksi ole vielä maissilapsia vastassa sirpit kädessä. No maissilapsia ei tarvitse pelätä sillä kaikki kylän/kaupungin lapset on jo uhrattu jumalalle.

Osa pelissä nähtävästä matskusta voi vaikuttaa herkimpiin ihmisiin
Pääpiirteittäin näin siis juoni menee. Jostain syystä kokonainen uskovaisten kylä on muuttunut mielipuoliseksi teurastamoksi jossa ihmisten synkimmistä mielensopukoista kumpuavat kidutuskeinot ovat arkipäivää. Groteskeja näkymiä piisaa. Eikä riitä että vastaantulevat ihmiset itsessään ovat jo järkiään uhka, pelaajan ohjastaman hahmonkin mielenterveyttä joutuu välillä tiuhaankin epäilemään, hänen palatessaan vanhaan kristilliseen kouluunsa jossa hän oli nuorena poikana ja jotain kauheeta sielläkin tapahtui kun psyyke on nyt paloina lattialla, eikä kukaan korjaa tätä palapeliä josta pelaajakin joutuu itse työstämään mikä on totta ja mikä harhaa. 

Taas jeesus lapsi syntyy uudelleen?
Tätä muuten ei kovin monessa nykypelissä ole, eli suoraan ei kerrota miksi jotain tapahtuu. Vihajuksia annetaan ja kirjeitä löydetään. Näistä palasista sitten voi kukin pelaaja itse päätellä mitä tapahtui. No itselläni on myös omat spekulointini mutta en niillä vaivaa lukijoitani. Mutta erittäin hyvä ja mielenkiintoinen tarina tähän on saatu, kun se pitää otteessaan vielä lopputekstienkin jälkeen.

Jäii puurot syömättä
Äänimailma on hyvä ja erittäin ahdistava. Etenkin surround äänet jos on vaan itsellä joko kuulokkeissa tai sitten kotiteatteri laitteissa käytössä niin ahdistavuus on taattu. 

"Olisiko sinulla hetki aikaa puhua jeesuksesta?!"
Pelillisesti en löytänyt juuri mitään valittamisen aihetta. Jotkut bugit tai skriptatut kohdat tosin välillä alkoivat pänniä, vaikka uskoit olevasi hyvin piilossa niin jostain syystä siltikin jokin vihollinen sinut sitten löysi ja kuolema tulee vieraaksi useasti. Välillä on myös hankala hahmottaa minne mennä. Niin ja koska pelaaja on erittäin haavoittuva yksilö niin ainoat keinot selviytyä on juosta pakoon tai piiloutua. 

Heps kukkuu anna pusu
Hyvä peli etenkin iltaisin pelattuna. Ainoastaan jotkut bugit ja tietynlainen kaavamaisuus vaivaa peliä. Arvosana  8/10  

Hyvää 

+ Tunnelma
+ Pelattavuus
+ Äänimailma
+ Mielenkiintoinen juoni
+ Vanhan testamentin meininki
 

Huonoa

- Paikoitellen viholliset tuntuvat löytävän pelaajan vaikka kuinka hyvässä piilossa olisi
- Osa ihmisistä ei tykkää siitä että peli jättää paljon kysymyksiä mutta antaa vähän vastauksia.
- Peli on erittäin skriptattu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti