Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 2. elokuuta 2017

Star Wars The Force Unleashed PCAikoinaan tuli pelattua tämän pelin jatko-osa PS3lla läpi ja kun steamista jossain vaiheessa tarttui Star Wars pelipaketti ja tämä tuli sen mukana, oli aika katsoa ja kokea mistä tämä spinoff sarja sai alkunsa.

Peli sijoittuu aikaan Sithin kosto (episodi III) ja Uusi toivo (episodi IV). 

Alussa on huisin mahtavaa päästä heti alkuun pelaamaan Darth Vaderilla, on voimaa vaikka muille jakaa. Kentän lopussa Vader ottaa hoiviinsa Jedin pojan ja kasvattaa tästä tappokoneen. Sitten sitä joutuukin pelaamaan jollain nevöhöörd (Galen Marek alias Starkiller) hahmolla josta tulee Vaderin salainen assassiini jonka tehtävänä on tappaa jäljelle jääneet jedit. Loppua kohden kun kokemus karttuu niin pelin ohjastettava hahmo onkin yllättäen voimiltaan kovempi kuin Vader ja Emperor yhteensä. On se kova jätkä.

Isompia vastustajia vastaan tulee QTE hetkiä joiden onnistuessa saa hienon lopetus animaation näkymään.

Pelattavuus on seläntakaa kuvatun hack & slash tyylisen comboilun perus malli, kameran kanssa saa välillä tapella ja pelkästään näppäimistöllä jos pelaa niin nautinnollistista pelihetkistä on turha haaveilla. Pelasin ohjaimella itse niin vältyin pahimmilta kontrolli ongelmilta. Lukittautuminen tiettyyn viholliseen tai heitettävään esineeseen on välillä helvetin hankalaa. Samoin erilaisten lyönti kombojen tekeminen. Suurimmaksi osaksi käytin koko pelin läpi paria eri kombo variaatiota vain. 

(anti)Sankarimme vaihtaa asujaan joka planeetalla. Koska muoti.

Graafinen taso on hieman...hmmm vanhahko jo silloin kun peli tuli. Tämähän tuli siis PS3 XBOX 360 aikaan ja PC:llä on ihan turha yrittää saada peliä edes hieman nätimmäksi vaikka sen FullHD tasolle saakin, kaikki muut herkut sitten puuttuu ja suorakonsoli käännös paistaa läpi selkeästi. Graafinen taso muistuttaa paikoin PS2 loppupuolta. Eihän se nyt silleen haittaa mutta kun mukana on aimo kasa bugejakin ja outoihin paikkoihin kiinnijäämisiä ja seinien/lattian väliin katoavia vihollisia sekä oma hahmo myös katosi itselläni lattiaan niin hiottu tämä peli ei ainakaan ole. 

Kohtalaisen suppeat ovat kykypuut mutta pitkään menee ennenkuin ne täyteen saa.

Äänimaailma on tuttua Star Wars laatua, on blasterien pewpew sekä valomiekkojen wooshwoosh efektit sekä tutut musiikit. Ei siltä saralta muuta valitettavaa, paitsi bugit. Parissa kohtaa puolet peliäänistä katosivat pitkäksi aikaa. Esmes ammuskelun ja valomiekan äänet kuuluivat sekä kuolonkorahdukset, askeleet ja räjähdykset sekä musiikit ei sitten kuuluneetkaan, oli hieman jännän tuntuista pelata. 

Ihan mielenkiintoinen hack & slash toimintapeli Star Wars maailmassa. Ikävä kyllä bugit ja kontrollit ongelmat vaivaavat peliä sekä ei ole oikein hyvin ikääntynyt tämä peli vaikkei mikään kovin vanhakaan edes ole. Arvosana 5/10 vaikka fani olenkin. Onneksi toiseen osaan parannettiin vähän kaikkee. 

Hyvää

+ Star Wars
+ Voimat
+ Stormtrooppereiden nakkelu avaruuteen

Huonoa

- Bugit
- Ei ole ikääntynyt hyvin
- PC:llä pakko käyttää ohjainta (omasta mielestä)
- Suppea ja lyhyt kesto
- Kenttien kierrätys

Ps. Kuvat mitä netistä löysin olivat täyttä paskaa laadultaan joten koitin pitää kuvat pieninä etteivät kovin oksennukselle näyttäisi.

2 kommenttia:

  1. Itsekin tuli tätä joku vuosi sitten pelattua, mutta kuten harmillisen monet muutkin pelit, niin kesken jäi. Olisi hauska kuitenkin ottaa tuo uudestaan tahkottavaksi... kuten monet muut Star Wars -pelit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllähän se on ikävä totuus että paljon jää hyviä pelejä pelaamatta kun ei niitä ehdi pelaamaan kun on niin paljon muutakin pelattavaa. :/

      Poista