Insta

Steam ID

PSN ID

perjantai 14. heinäkuuta 2017

South Park The Stick of Truth PC


Tälläinen huumori helmi on itselläni pitkään pyörinyt läpäisyn odottamista. Nyt sain vihdoin ja viimein itseäni niskasta kiinni ja parissa illassa pelasin pelin läpi.

Olet South Parkkiin juuri muttanut uusi lapsi (new kid) vanhempasi toivovat sinun saavan pian uusia ystäviä joten ei muutakuin pihalle katsomaan oisko siellä kavereita. No pianhan sieltä sarjan faneille tuttuja kavereita löytyy leikkimästä D&D tyylistä roolileikkiä. Tästäpä pelimme voi alkaa.

Kykypuusta valita taito ja oikeassa kohtaa painaa jotain nappia että lyönti onnistuu
Peli on mekaniikoiltaan hyvin yksinkertainen vuoropohjainen QTE ominaisuuksilla varustettu RPG. Uusia varusteita kun saa ne kannattaa ottaa käyttöön ja tasoja kertyy kohtuu tasaisesti melkein random encounterien ja questien parissa. Hyvinkin erilaisia tehtäviä saa South Parkin asukkailta ja sarjalle uskollisella huumorilla maustettuna.

Omaa hahmoa saa muokata vielä alun hahmonluonnin jälkeenkin
Peli ei oikeastaan mikään kovin pitkä ole, olisiko 10-20 tunnin pituinen, riippuen tekeekö sivutehtäviä vai ei. Hahmoa ei tarvitse grindata oikeastaan, vaikkakin se helpottaa joissain pomotaisteluissa, oikeastaan uudet aseet ja haarniskat ovat paljon tärkeämpiä kuin oman hahmon kehitys, sekun on aika suppeasti tehty. Muutama erilainen taito joihin saa kykypisteensä käyttää ja kyvyt määräytyvät hahmoluokan (maagi, soturi, varas tai juutalainen) mukaan. 

Peli näyttää tv sarjan jaksolta
Oma hahmo on puhumaton ja tästäkin jaksetaan vitsiä vääntää, myös omalle hahmolle saa puettua erilaisia vaatteita ja asusteita, eli melko helposti on muokattavissa mieleisekseen hahmoksi. 


Pelissä on siis huumori suuressa osassa, jos ei South Parkin pieru kakka pippeli huumori ja ylenpalttinen gore osu kohdalle niin peli kannattaa jättää väliin, vai miltä kuulostaa natsizombi aborttisikiöiden tappaminen ja homon perseessä seikkaileminen? Jos tälläiset vitsit ovat mauttomia ja aiheuttavat kukkahatun päähänkasvamista niin peli kannattaa jättää pelaamatta. 

Faneille tämä on hyvä peli, tuntuu kuin yhtä pitkää jaksoa pääsisi itse katsomaan ja vaikuttamaan sen tapahtumiin. Taistelut ovat aika monotonisia ja tämä on luvattu uuteen tulevaan osaan korjata. SIvutehtävät ovat kohtuu peruskauraa mitä RPG peleiltä voi odottaa mutta viihdyttävät kuitenkin. 

8/10 Arvosana. 

Hyvää

+South Park
+ Huumori (jos tykkää)
+Pelattavuus kohdillaan
+ Taidetyyli on juuri sama kuin itse sarjassa
+ Hahmot
+ Tarina

Huonoa

-Taistelut käyvät melko monotonisiksi ja turhiksi loppuakohden
- Huumori ei sovi kaikille
- Välillä pitää etsiä etenemis reittiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti