Insta

Steam ID

PSN ID

lauantai 2. kesäkuuta 2018

Pelaamisen vaikeus kun pitää kaikesta

Hojo! Pitkästä aikaa ajattelin tulla tänne turinoimaan. Ollut inspiraation puute kirjoitukseen eikä mitään mielenkiintoisia videoitakaan ole tullut tehtyä. Tulipa tässä muutamana päivänä sellainen...noh, pelaajan ongelma vastaan itsellä. Eli siis niin, pidän itseäni ns. oikeana "pelaajana", tämä nyt on aika helvetin laaja käsite kun jokainen joka pelaa jotain (videopeliä) voi pitää itseään pelaajana. Eikä siinä mitään, kukin tykkää mistä tykkää.

Oma ongelmani siis onkin siinä että kun minä tykkään niin monesta erilaisesta peligenrestä ja pelikoneesta. Välillä on mukava pelata retropelejä (NES, SNES, PSX, DS, GameBoy etc.) joko kyseisillä laitteilla tai jos ei alkuperäistä laitetta löydy niin emulaattorilla. Siinä suhteessa mennään tietenkin hämärän rajamailla onko se laillista jos ei omista tai vaikka omistaakin alkuperäisen pelin, mutta niin. Ongelmani siis on siinä että minulla tulee kausiluontoisia puuskia jolloin haluan pelata jotain vanhaa klassikkoa, tai jotain sellaista peliä mikä on ehkä aikoinaan jäänyt pelaamatta kun ei ole ollut varaa ostaa, tai tiennyt että koko peliä on olemassa! Ei ollut vara äidillä (eikä varmaan haluakaan laittaa sellaiseen turhuuteen) aina ostella uusinta Nintendo Power lehteä tai muuta vastaavaa lehteä jossa kerrottiin tulevista peleistä ja silleen. Nykyään kun on internet niin aika hyvin pystyn poimimaan ne itseäni kiinnostavat pelit seuranta listalle. Takaisin siis aiheeseen ennenkuin pahasti lähden sivuraiteille. Eli löysin nettiä tutkiessani joitain PSX klassikoita joita en koskaan pelannut nuorempana, joko siksi etteivät ne silloin kiinnostaneet tai en tiennyt tai en saanut tai valitse syy tähän.

No pitihän ne nyt sitten laittaa kun ne PSPlle sai laitettua ja sillä pelata niitä, muutama klassinen sen ajan huippu RPG tietysti mukaan koska ne olivat niin hyviä silloin ja ovat edelleen miksei muuten niistä voi tehdä kunnon remakea kun kaikista muistakin peleistä tehdään HÄ? No ei siinä mitään, löytyhän niitä hyviä RPG pelejä myös vanhemmille laitteille kuten SNES. Silläkin pari peliä prosessissa. Ai niin sanoinko jo että onhan minulla nyt sitten PC:llä muutama klassikko peli joita koitan kans kun aikaa sattuu ehkä olemaan niin pelata eteenpäin...mutta kun sitten on myös näitä uusiakin pelejä, jotka ovat kesken jääneet kun on tullutkin retro fiilis. Päälle uudetkin pelit ja Stardew Valley mihin vihdoin tuli se virallinen Coop tuki. Eli yksinkertaisesti hukun peleihin eri aikakausilta ja eri genreihin, seassa on siis suurimpien ajansyöppöjen eli ne RPG niin myös FPS pelejä ,nämä eivät aina niin hyvin vanhene jos verrataan RPG pelejä. Sekä strategisia RTS pelejä kauhupelejä, tasohyppely pelejä, jessus sentään. 


Joskus tuntuu että on yksinkertaisesti aivan liikaa hyviä pelejä ja aika ei riitä. Joskus olen hieman kateellinen sellaisille ihmisille jotka päivästä toiseen jaksavat tahkota jotain yhtä samaa MOBA, PUBG(ja muut vastaavat) tai MMORPG tai FPS peliä päivästä toiseen. No näissä ehkä se viehätys piilee enemmänkin peliporukassa, mutta minä en yleensä ottaen pidä muista ihmisistä pelatessa ja yksinpeli kokemukset ovat itselläni paremmin jääneet mieleen kuin muutamat hauskat MP koitokset eri pelien parissa vieraiden ihmisten kanssa.


Mutta niin siis, halusin vain valittaa nyt tännekkin että työt haittaa harrastuksia ja miksi helvetissä pitää nykyään olla itsellä kaikki laitteet kun eihän niillä ehdi edes pelata, Switchillä en ole saanut muutama kenttää enempää pelattua sitä Mario & Rabbids Kingdom Battle peliä joka on siis ihan pätevä strategia peli. Samoin PSX pelien kanssa on moni vaiheessa, Parasite Eve, Clock Tower, Legend of Dragoon jne, PS4llä Kingdom Hearts Remix on jo hyvällä mallilla, enää kolme peliä pelattavana niin olisi kaikki ne Kingdomit pelattuna ennenkuin tulee se uusi KH3. Niin ja se Stardew Valley tosiaan mitä vaimon kans pelaan ja sitten Far Cry 5 ja mitähän kaikkia muita minulla olikaan PC:llä kesken. Cold Fear, Area 51, Dark Souls Remaster ja helvetin pitkä litania pelejä jotka on Steamissa odottamassa. Olen myöskin harkinnut laittavani sellaisen videocapture kortin että voisin noita vanhojen pelien videoita myös jakaa tänne omaan blogiin mutta ei ole nyt ollut aikaa (onko sitä koskaan?) eikä rahaa sellaiseen. 


Ehkä pitäisi vain jossain vaiheessa ottaa taas se asenne että yksi peli kerrallaan. Toisaalta se ei ole helppoa kun on kaikki ruokainen ja jos joka päivä söisi pelkkää kanaa niin kyllä se pikku hiljaa alkaa puulta maistumaan kun vieressä olisi vaikka se naudan file tai kasvisvaihtoehtokin ihan vain vaihtelun vuoksi. Niin, kiteytettynä on vaikeaa olla pelaaja joka nauttii niin monista eri peleistä niin tyyliltään, iältään kuin laadultaan. Ei kaikki pelit mistä itse tykkään varmasti ole mitään sellaisia mitä joku nykyihminen edes jaksaisi pelata kun on kankeat valikot tai liikkumiset kuten monessa vanhemmassa pelissä on, joissain uusissakin myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti