Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 28. toukokuuta 2012

Arvostelu vaikkapa Diablo III

Tälläistä tällä kertaa luvassa. Elikkäs 10 vuotta odoteltu Diablo III. Mitä hyvää ja mitä pahaa sinä kysyt? Minä vastaan näihin kysymyksiin.

Hyvää.

Kyllä, se on todellakin ehta ihka aito Diablo. Tunnelmaa löytyy ja demoneiden hakkaaminen tunnistamattomaksi mössöksi on edelleen yhtä hauskaa kuin ennenkin. Itse tosin suosittelen tunnelmaa luomaan käymään sivustolla darkd3.com josta saa valita tummemman ja tarkemman sävyisen värimaailman, itseä ei ainakaan ne pastelli sävyt innostaneet.

Graafisesti peli on hieman jälkeenjäänyt mutta toisaalta, tässä on se hyvä puoli ettei tarvitse hirveää tehomyllyä ostaa että tämä peli pyörisi nätin näköisenä.

Äänimaailma on kohdillaan omasta mielestäni, ei mitään valittamista sillä saralla. Mörköjen sun muiden ihmeellisten otusten purskahtavat, kurluttavat, valuvat sisäelinten irtoamis äänet ovat mukavaa kuultavaa. MUHAHAHAHAHHA....kröhöm.

Grindaaminen on hauskaa(?)

En kyllä itse vielä osaa tähän omaa lopullista päätöstäni sanoa..paitsi että peli kello näyttää 28h munkilla pelattu ja itsestäni tuntui että vastahan minä aloitin. Oikeasti, järkytyin kuin löysin sen sivun jossa sanotaan kuinka kauan on kullakin hahmolla pelannut ja demonien armeijaa harventanut. Aika on mennyt kuin siivillä ja toivottavasti myös jatkossakin menee. Muussa tapauksessa vituttaa armottomasti kun 2kpl piti ostaa että 100€ meni viheltäen.

Pelimekanismi, skillit etc.

Itse ainakin pidän kovasti tästä muutoksesta minkä 3 toi tullessaan, eli mitä enemmän kehityt opit uusia taitoja ja näihin taitoihin saat vapaasti valita (kun olet tarpeeksi kehittynyt) yhden riimun joka lisää jotain siihen kykyyn. Kuten vaikka munkilla joka kolmas lyönti on sähköinen etc. Sekä myöskin oikeastaan pidän siitä ettei hahmoja voi kusta laittamalla skill pointteja johonkin väärään paikkaan. Aikoinaan kun pelasin D2sta tuli pistettyä turhan paljon pisteitä vitalityyn ja manaan. Hahmo oli vaikeimmilla tasoilla aika turha eikä kestänyt mitään koska strenght ei riittänyt parhaimpiin haarniskoihin eikä dexterity aseisiin. Tässä pelissä sitä ongelmaa ei ole. Sekä tehty omasta mielestäni myöskin fiksusti että barbaari hyötyy paljon enemmän strenghtistä kuin vaikka munkki joka hyötyy dexteritystä. Käytännössä meinaa sitä että vain haarniskoilla ja esineillä saat parannettua hahmoasi entistä paremmaksi koska lvl cap on 60.

Pahaa.

Pahaa tässä on ainakin toistaiseksi vielä voimassa oleva lagittaminen serveripuoli päässä. Ei se oikein mukavaa ole kun YKSIN pelaat ilman ketään muuta sillä servulla niin saattaa oma hahmosi tai viholliset, pompsahdella, hyppiä, tappaa sinut, sinä tapat ne ennenkuin edes mitään tapahtuu tyyliin...10sec!! Jumalauta missään ole minulla koskaan näin pahasti ollut lagia.

Grindaaminen. Niin se on ehkä joistain ihmisistä hauskaa mutta taas toisaalta, peli tarjoaa 4 Aktia (LOLOLOLOLOL) ja näiden jälkeen..ei oikein mitään. Samat 4 uudestaan ja uudestaan mennä läpi vain joidenkin achievementtien toivossa ja paremman lootin himon kasvaessa. Jotkut tykkää jotkut ei. Itseäni ainakin nämä staattiset kartat haittaavat siinä mielessä että peli on aina juuri samanlainen, muutama luola saattaa tulla sattumalta eteen mitä ei viime kerralla ollut. Mutta jotenkin se Diablo II random map generator oli sinänsä mukavampi kun kohtuu harvoin tuli juuri samanlaista karttaa..vaikkakin aina tiesi mitä paikkoja löytää siltä alueelta. Nyt kartat ovat samat mutta muutama random luola vaihtelee.

Lootti. Noh tämä on vähän näitä tuurista kiinni juttuja. Foorumilla näin kuinka monet valittivat siitä kuinka keltaiset (rare) esineet ovat ihan perseestä verrattuna sinisiin (magic) esineisiin. Oma kohtainen kokemukseni taasen on juurikin päinvastainen. Toinen asia oli se, että niin harvoin tuntui joillekkin edes keltaisia esineitä tipahtelevan. Itselläni on arkku täynnä keltaisia esineitä kun en niitä raaski oikein pistää osiksikaan :(. Että olisikohan tämä vain sitä tuuria omalla kohdallani kun voisin sanoa että joka 100 esine on keltainen tai jopa useampi. En tosin ole vielä saanut yhtään oranssia (legendary) enkä vihreää esinettä (set eli osa kokonaisuudesta kuten samansarjan miekka ja kilpi etc.) Sekä sen vielä lisään että välillä on vaikea saada sellaista todella über esinettä omalle hahmoluokalle, mutta ehkäpä juurikin siksi on pelin sisäinen huutokauppa. Joka ei vielä kyllä täysin toimi kunnolla että lisätään sekin tänne huonoihin puoliin.

Pakollinen nettiyhteys vaikka pelaat vain soolona.
Kyllä luit oikein, tämä on kaikkein vittumaisin ominaisuus koko pelissä. Jos serverit ovat kaatuneet, et pääse pelaamaan. Pelaat yksin kohtaat silti lagia. Nettiyhteytesi katkeaa, no niin myös peli. Että tälläistä. Kenties perusteltua on laittaa tämä pakko netti koska pelissä myös oikea raha liikkuu huutokaupassa ja piratismi kukoistaa sekä jotkut voisivat koittaa käyttää jotain bottia tai vastaavaa tässä pelissä. Veisi muilta iloa kun joku huijaa etc. Mutta silti, yksinpeli pitäisi pitää vapaana tuosta pakko netistä. Mokkulan kanssa saa välillä taistella muutenkin. Perkele.

Loppu arvosanaksi annan pelille tällä hetkellä 8/10 koska kyseessä on Blizzardin peli, luvassa on päivitystä tiiviiseen tahtiin eikä vain kerran kuussa.
Kunhan saavat servut pyörimään kunnolla että lagi on riippuvainen puhtaasti käyttäjän internet liitymästä niin voisin antaa jopa sen 9/10.

Mutta koska peli tulee toistamaan itseään hyvin nopeasti niin jotkut eivät vain jaksa pelata kuin sen kerran tai pari läpi tämän pelin. Sitten jää pölyttymään. Sekä myös se tieto siitä että kuinkahan kauan pitävät tämän pelin servereitä yllä? 10v eteenpäin onko serverit suljettu ja peli on täysin pelikelvoton? Nykyäänkin pystyn vielä halutessani kaivamaan Nintendo 8-bittisen kaapista ja pelaamaan liki 30vuotta vanhaa peliä ilman ongelmaa niin mitenhän käy Diablon? Voivatko jälkipolvet kokea sitä mitä vaari koki kun 10v peliä odotettiin ja sitten se tuli ja sitten mäiskittiin diabloa turpaan niin perkeleesti.

Muokkausta tulin tekemään tähän tekstiin koska tämä guuggeli + on yksi paska joka ei toimi edes lannoitteena. Oli joku jopa kysynyt minulta, että vieläkö on sama mielipide pelistä... No EI kyllä ole. Laskenut kuin lehmän häntä aina sitä mukaa mitä ovat päivittäneet peliä. Nerffanneet taitoja ja esineitä, kusseet lupauksiensa päälle PvP:n suhteen, jota muutenkin saanut odottaa puoli vuotta tai jopa yli ennenkuin edes julkaisivat. Legendaaristen esineiden saanti niin harvinaista, että lotostakin voi voittaa varmemmin pääpotin. En ymmärrä, liikkuukohan Blizzardin poikien päässä muutakin kuin omahyväinen kusi. Kuinka ne nyt on niin hyvän pelin taas tehneet. Itse pistän Blizzardin boikottiin ja waretan kaikki heidän pelinsä...tosin ei sitäkään pelkoa ole kun ei niitä jaksaisi kuitenkaan pelata. Nykyinen arvosana olisi 6/10. Osta jos halvalla saat ja nautit toistosta.

Itse odotin että pysyisi tuossa 8 pinnassa arvosana omassa mielessä mutta ei. Hirvittävä pettymys. Diablo faneja suosittelen lataamaan ilmaspelin nimeltä Path of Exile. D2 hengessä toteutettu ja vaikka on Beta, niin silti parempi mitä D3. Vaatii jatkuvan netti yhteyden ja koska beta niin voi kaatuilla ja bugeja ilmetä. Mutta kovasti sentään korjaavat peliään eivätkä "korjaa" kuten Blizzard teki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti