Insta

Steam ID

PSN ID

perjantai 24. toukokuuta 2013

Metro Last Light (PC)

Dodii, tulipas tälläinen läpi pelattua. Hyvä peli oli ja kuulemma DLC tavaraa tulossa, eli vielä ei ole peli loppunut kokonaan.

Mitähän tästä osaisi sanoa. Vedetäänkö vai ei? Vedetään vaan vakio kaavalla.

Hyvää, suorastaan ihanuutta.

Eli tunnelma on ainakin aivan mahtava, varsinkin jos pelaa sillä kaikkein vaikeimmalla vaikeustasolla. Patruunien vähyys, klaustrofobiset metrotunnelit, painostava ambianssi. Näillä saadaan Metro aikaiseksi.
Tekoäly kuuluu ehkä enemmänkin huonoon puoleen mutta minusta vanhaan Metroon verrattuna peli on nyt tasapainoisempi, enää ei viholliset niin hyvin löydä sinua elleivät varmasti tiedä missä olet. Ennen tulivat suoraan kohti ja tiesivät näkemättä missä olit. Nyt pystyy vihollisen yllättämään ja harhauttamaan myös.
Aseet ovat ihan kivoja, muutama ase lisää on myös ilmestynyt valikoimaan. Edelleen mennään Kalashnikovilla suurimmaksi osaksi ja haulikko combolla, tai ainakin näin itse tein. Aseissa tuntuu potkua olevan, ettei tule sellaista hernepyssy tunnetta. Rytmitys pelissä oli myös hyvin tehty. Juonikin oli ihan kohtalainen minusta. Menee ainakin taustalla ilman senkummempaa syvyyttä. Pelissä myös vilahtaa naiskauneutta ja jos osaa oikein tehdä niin vilahtaa jopa pixeli reva ja tissit. Tästä tietää että on varmasti K-18 peli. Itsestäni tämä oli aika turha lisä, mutta kai sillä koitettiin tuoda esille sitä kuinka rappeutunutta metrossa meininki on. Graafinen ilmekkin oli todella hienosti uudistettu tähän peliin. Kiitos ajuripäivityksien , alkoi minullakin tämä peli pyöriä tesseleointi ja muut herkut päällä. Erittäin hyvän näköinen peli. Ei ihan kenties vedä vertoja Crysikselle mutta hyvin lähellä ollaan.

Pahuutta, suoranaista paskaa 

Peliä ei kannata pelata kuin vaikeimmalla tasolla, ilman sitä ainakin itsestäni tuntui että haaste puuttuu melkein kokonaan. Sekä se paska juttu on, vaikeinta vaikeustasoa ei saa ellei maksa ylimääräistä oikealla rahalla.
Tekoäly ei aina loistanut, bugejakin löytyi kohtalaisesti. Yleisin oli minulla ainakin se, kun viholliset jäivät paikoilleen junnaamaan edestakas. Liikaa rahaa, ainakin itselläni näin kävi että ihan hirveesti jäi niitä armeija laatuisia patruunoita niin paljon että olin varmaan metron rikkain äijä. Eikä enää ollut itsellä mahdollisuutta valita "vaatetusta". Metro 2033 sentään sai ostaa joko raskaan puvun joka kesti osumaa paremmin, tai ninja asun etteivät viholliset senkään vertaa havainneet hahmoa. SPOILERI...ehkä. Nyt vain loppumetreillä Artyom (pelaajan hahmo) vetää itselleen raskaan panssaripuvun päälleen kun lähtee viimeiseen taistoon puna-armeijaa vastaan. Lupaus siitä että peli olisi enemmän avoin ei toteudu siinä määrin mihin käsitykseen itse aikoinaan pääsin. Melko putkijuoksu edelleen, vaikka maanpinnalla välillä käydään. Nekin kun ovat laajempia putkia vain. Ei ole kuin se yksi oikea reitti aina eteenpäin. Tutkia tietenkin saa jos jotain aarteita sattuisi löytämään.


Hmm olisikohan näillä näkymin arvosanani 8½? Kyllä, pidättäydyn siinä. Voi vielä arvosana nousta jos DLC kama on hintansa väärti.

Tuolta suoraan kotisivulle mistä löytyy kuvia ja videopätkää ja jotain pientä kivaa http://enterthemetro.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti