Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 13. kesäkuuta 2013

Luigi´s Mansion 2

Dodii teenpäs nyt arvostelun kyseisestä pelistä, kun sen kerta läpi sain pelattua.

Tarina alkaa siitä, kun kiltit haamut muuttuvatkin yhtäkkiä suorastaan väkivaltaisiksi eläviä kohtaan kun musta kuu hajoaa 6 osaan jonkun salaperäisen hahmon toimesta. Samalla Evershade Valley (ikivarjon laakso tai sinneppäin, vapaa suomennos) peittyy outoon läpitunkemattomaan usvaan. Luigi joka kotonaan nukkuu TV:n ääressä, joutuu leikkimään sankaria kun prof. E.Gadd siirtää hänet pixelaattorin kautta, auttamaan (melko lailla kysymättä mitä mieltä Luigi on asiasta) itseään haamu ongelman kanssa. Siinäpä juoni pääpiirteittäin.

Pelattavuus

Itse pidin kontrolleista, hyvin helpot oppia, vaikkakin välillä tuli vahingossa painettua vääriä nappuloita. Kiitos siitä kuuluu 3DS muotoilulle. Ei itsellä tahdo sormet taipua. Mutta harvemmin näin kävi. Toinen liipaisin imee ja toinen puhaltaa. Luigi siis pyydystää haamuja selässään kannettavaan Poltergust 5000 pölynimuriin. Yhdellä napilla tosin tehdään melkein kaikki, avataan ovet, katsotaan ylös, manipuloidaan esineitä. Tämän takia itselläni ainakin tuli välillä avattua ovi vahingossa. Kun vieressä olisi ollut ruukkuu mitä olisi halunnut tutkia. Mutta niin, pääpiirteittäin suurin osa peli-ajasta menee haamuja metsästäettäessä. Ensin lampulla voimakas väläytys ZAP ja sen jälkeen imurilla imuttaa niin kauan että haamun/haamujen kestopisteet vähenevät 0:llaan. Tietysti tämä ei aina ole niin yksinkertaista miltä se aluksi kuulostaa. Välillä itse mietin että onko tämä todella lasten peli, meinaan että meinasi isollakin miehellä välillä hermot ratketa. Loppua kohden varsinkin peli vaikeutuu selvästi ja "kuolemia" alkaa tulemaan useammin.


Graafinen ilme

Pidin näkemästäni, kohtuu komean näköistä kun ajattelee että käsikonsoli kyseessä. 3D toi pientä parannusta reunojen pehmyyteen ja eri tasoisten esineiden paikallistaminen paikoin helpottui. Enimmäkseen kuitenkin pelasin ilman tätä kikkailua 3D:n kanssa. Visuaaliset efektit olivat hyvin tehty ja ainoastaan kerran minulle iski outo bugi, missä kaikki muut textuurit katosivat täysin ja Luigilla pystyin liikkumaan etc, mutta mihinkään ei voinut mennä. Tiedä sitten mikä tuli. Tämä siis tapahtui erään pomo taistelun aikana. Välillä myös pientä ruudun nikottelua oli havaittavissa. Välillä taasen tuntui että peli pyörii liiankin sulavasti. Eli fps pomppi kyllä välillä.

Äänimaailma

Mukavaa kuunneltavaa oli musiikki, vaikkakkin jossain vaiheessa se alkoi jo ärsyttämään. Sitten huomasin miksi. Koko ajan soi sama biisi kentissä, mutta pienellä muuttujalla. Luigi sitä sitten hyräilee kun on jonkin aikaa tekemättä mitään, tai jos kävelee. Pomo taisteluissa oli muutama erilainen teema musiikki, mutta tuo jatkuva saman toisto alkoi tosiaan itseäni jo loppuajasta ärsyttämään.

Peli ei toisaalta ole sieltä helpoimmasta päästä, siis jos meinaa kaikki piilotetut timantit (tai mitä nyt onkaan) löytää joka kentästä. Itselläni ainakin jäi joka maailmasta vähintään se 1 löytämättä, vaikka kuinka niitä etsin. Lopussa myös alkoi haamuja tulla ovista ja ikkunoista siihen malliin että välillä sitä kuukahti ja kenttä alusta. Juoni tosiaan perus Nintendo meiningillä tehtyä, eli omaan mieleeni ihan mukavalla meiningillä mennään.

Voin Kyllä lämpimästi suositella henkilöille, joilla on pelaamisen puute 3DS:llä. Kyllä tätä mielellään pelaa. Sekä nettipelikin tässä on, itse en vain sitä ole kokeillut ihmisten kanssa, niin en sitten tiedä millainen kokemus se olisi.

Arvosanaksi antaisin...........8/10. Jep kyllä, sen minä annan. Pientä hiomista ruudun päivitykseen ja ehkä vähän enemmän variaatioita tekemiseen tai jotain. Monotonisuus alkoi lopussa vaivata.
Pistän tähän loppuun wikipedia linkin minkä kautta näkyy kuvia ja lisätietoja pelistä. Olen niin laiska että en jaksa alkaa itse väkertämään kuvia .http://www.mariowiki.com/Luigi%27s_Mansion:_Dark_Moon  ALL HAIL WIKIPEDIA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti