Insta

Steam ID

PSN ID

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Batman Arkham Origins

Nanananananananananananana BÄTMÄÄÄÄÄÄN!!!!
Tämän Batman pelin ostaa päräytin kun halvalla sai briteistä. Oli alta 20e joten haukuistaan huolimatta ajattelin riskillä ostaa, kannattiko? No se selviää pian.

Tekijänä ei ollut tällä kertaa vanha tuttu Rocksteady Studios, vaan Warner Bros. Games Montreal.
Hirveänä uutta en pelissä huomannut, verrattuna aikaisempaan mahtavuuteen Arkham Cityyn.
Voisi sanoa että melko suora kopio, jonka päälle on lätkäisty hieman eri juoni. Tämän kun pitäisi olla sitä aikaa, kun Batman on uusi hommissaan. Eräänlainen syntytarina siis. Muttei aivan.

Pelimekaniikat ovat samat kuin Arkham Cityssä, erona vain se, että alussa on melkein kaikki työkalu vyön härpäkkeet mitkä aiemmassa pelissä piti pikkuhiljaa kerätä. Suurta muutosta ohjattavuudessa tai taistelussa en huomannut. Kamera ongelmaa oli parissa kohdassa, mutta suurimmaksi osaksi ihan sujuvaa toimintaa. Rikollisia riittää Gotham Cityssä, sillä soppelisti on julistettu ulkonaliikkumis kielto, joten lainkuuliaisia kansalaisia ei kaduilla nähdä. Vain rikollisia on siellä täällä hytisemässä ja odottamassa seuraavaa selkäsaunaa. Tässäkin taas matkittu Arkam Cityä, tietyillä alueilla on eri jengi värin omaavia pahiksia joita saa käydä pieksämässä. Taistelu on edelleen sujuvaa ja ehkä muutama uusi taistelu animaatio on lisätty aiempaan osaan nähden.

Juoni menee siihen malliin että Black Mask rikollinen haluaa Batmanista eroon ja palkkaa parhaat palkkatappajat asialle, Copperhead, Deadshot, Bane, etc. Näistä vain muutama hahmo on tehty kunnolla. Suurin osa tuntui jotenkin...irrallisilta/päälle liimatuilta hahmoilta joiden potentiaalia ei käytetty loppuun asti. Osa näistä "pomo" taisteluista oli hyvinkin yksinkertaisia ja suorastaan pettymyksiä. Osalla taas oli suurempikin rooli juonen kannalta. En nyt mitään spoilata halua joten ei siitä sen enempää, odotin joiltain hahmoilta enemmän.

Graafinen ulkoasu...taitaa olla juuri sama mitä aiemmassa. Kuten olen sitä jo toistellut ARKHAM CITY ARKHAM CITY ARKHAM CITY. Otettu toimiva peli, liimattu eri juoni, muutama uusi paikka tutkittavaksi ja avot, meillä on Arkham Origins.

Peli ei ole huono, nettiä peliä en tosin ole kokeillut. Mutta itse pääjuoni on toimiva, sekä loppuun asti pelin jaksaa pelata. Itse en tosin saanut sivutehtävistä samoja "pakko tehdä kaikki" kiksejä mitä aiemmassa osassa. Arvuuttajaa en jaksanut kiinni ottaa kun pitäisi KAIKKI hänen "piilotetut" hommat etsiä. Jotkut muut sivutehtävät olivat taas naurettavan helppoja. Mene tuonne, räjäytä huumeet ja mene sen jälkeen tuonne antamaan tyypille selkään. Jotenkin mielikuvituksen puute tuntui olevan joissain sivutehtävissä se päällimmäinen tunne. Tätä peliä ei tehty rakkaudella, vaan raivoisalla känni örvellys panolla, johon pääsi tippa kusta mukaan. Peli ei ole täydellinen. Mutta ei se täysin niitä haukkujakaan ansaitse. Tosin, minä ostin tämän pelin about puoli vuotta sen jälkeen kun se ilmestyi, joten heti alussa oli joitain päivityksiä ladattavana. Voi olla että ne korjasivat niitä pahimpia bugeja joista itse olen vain lukenut.

Itselläni peli vain kerran jäätyi ja tuli pelko tallennusten menettämisestä. TOSIAAN! Sehän se isoin kismitys tässä pelissä olikin, nimittäin tallennus tapahtuu tietyissä paikoissa, tietyin väliajoin. Välillä ei tiedä onko peli tallennettu ja mihin vaiheeseen. Itse esmes pieksin Deathstroken, pelasin sen jälkeen about 5min ja lopetin pelin kun uskoin sen olevan muistissa, no seuraavana päivänä kun jatkoin...piti minun TAAS piestä Deathstroke kun peli ei ollutkaan tallentanut jostain syystä itseään. Perkeleen automaatti tallennus.

Loppu arvosanaksi annan 7/10. Jotka ovat aiemmista osista pitäneet, on tämäkin syytä hankkia. Niille jotka eivät pitäneet no ei ole kyllä mitään syytä tätä "raakiletta" ainakaan laittaa. Peli oli hintansa arvoinen (20€) tarjosi viihdettä sellaiseksi 8-10h (pääpeli ilman sivutehtäviä) niin voin suositella kuitenkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti