Treenikassin esittely video, sekä jotain lätinää treeni hommista.
Kuten osa lukijoista voi muistaa, olen jo aiemmin postannut hieman tietoa tästä kamppailu/itsepuollustus seurasta. Nytpä ajattelin mainostaa hieman lisää meidän seuraamme.
Itselläni alkaa olemaan 2 vuotta harjoittelua takana. Hyvin paljon monenlaisia eri tekniikoita ja lajeja mahtuu treenien sisälle. Yksinkertaisimmat asiat opetetaan ensin, osittain siksi että ne toimivat, ovat oikeasti nopeita ja "helppoja" (tämä on yksilökohtaista) oppia. Säännöllisellä harjoittelulla varsinkin huomaa kuinka liikkeet ovat jo lihasmuistiin jääneet. Ne vaikeammat tekniikat ovat sitten lisänä, tuomassa sitä haastetta/maustetta toimintaan. Osan voi suorilta kädeltä unohtaa tositilanteessa, mutta harjoittelu/sparraus vaiheessa ovat erittäin hienoja liikkeitä, jotka siis toimivat mutta vaativat pitkän harjoittelun ennenkuin niitä voisi käyttää toimivasti. Ovatpahan myös siksi mukana, että kroppa oppii eri tilanteissa tekemään erilaista.
Ajatellaan vaikka lukkoja, näillä on kohtalaisen helppo hallita hyökkääjää/rähisijää ja esimerkiksi vartijat/portsarit ym. järjestyksen valvojat hyötyvät näistä hyvin paljon. On tosin totta, että jotkut ihmiset ovat niin jäykkiä/notkeita etteivät lukot yksinkertaisesti toimi. No eihän sitä kannata rannelukkoa väkisin koittaa vääntää kun toinen ei siihen reagoi vaan voi pian paukauttaa vapaalla kädellään naamaan. Silloin pitää osata tehdä muutakin kuin vain se lukko. Silläpä sitä monipuolisuutta haetaan. Eri tilanteet ja ihmiset vaativat erilaiset toimet.
Niitä meillä kyllä oppii, itsekkin on tullut oma kehitys huomattua, kun osaa yllättäviin tilanteisiin jo reagoida jollakin tavalla. Otetaan vaikka esimerkkinä eräs harjoituksissa sattunut kömmähdys, parin kanssa mitseihin (käsiin laitettavat piste hanskat joihin lyödään/potkitaan) hakkaamista. Jab, cross, hook perus combo joiden jälkeen etäisyyden otto, kun mitsien pitäjä koittaa/pyrkii lyömään hookin päähäsi. Tässä siis piti ottaa lyöntien jälkeen askel tai pari taakse (ei siis sentään kävellä taaksepäin vaan sellaista...no kamppailulaji tyylistä liikkumista) no itsellä pääsi unohtumaan tämä askel taakse (monenlaisia eri drillejä eli harjoituksia oli sinä päivänä niin ne välillä sekoittavat pään ainakin itsellä) no opittuna refleksinä kuitenkin väistin lyönnin U väistöllä. Tässä itse huomasin miten lihaksien ja silmien koordinaatio kyky on kehittynyt harjoittelulla.
Uutta matskua tosiin tulee itsellekkin edelleen. Itselleni täysin uutena lajina on tullut Silat. Lajin mentaliteetti on, että kun hyökkääjä kaadetaan/heitetään kenttään on hän jo kaatuessaan "kuollut mies" tässä siis kaato tilanteessa on jo useampi lyönti/läimäys/kynsiminen pistetty vastustajaan ettei se sieltä maasta heti nouse tai nouse ollenkaan. Hyvin mielenkiintoinen, kohtalaisen helppo oppia perustat ja ihmiskehon tunteminen paranee. Meillä siis on hyvin monenlaista eri tyyliä tarjolla. Kaikkea ei ole pakko oppia vaan voi "poimia" niitä itselle sopivia tyylejä ja tapoja. Onhan se tosi etteivät kaikki lajit kaikille sovi. Itselleni edelleen nimittäin liikkuminen tuottaa eniten vaikeuksia, sitä kun on niin puujumala, ettei tahdo jalat osata liikkua. Kehitystä on siinäkin itsellä selkeästi tapahtunut mutta parantamisen varaa olisi huomattavasti. Hyvän tasapainon säilyttäminen on monessa suhteessa tärkeämpi asia omasta mielestäni kuin raaka lihasvoima. Sekä rentous, sitä ei ehkä usko moni, mutta rentoudella ja nopeudella saa suurempaa vahinkoa aikaiseksi mitä raa´alla voimalla. En siis sano että jonkun goljatin suora nenään lyötynä ei olisi vahva, mutta jos vastustaja ehtii sen yhden ison lyönnin aikana lyödä toista 3-4x herkkiin paikkoihin, niin ei se lyönti kerkeä koskaan perille. Tässä siis kehä esimerkki, yllättävät lyönnit sokeasta kulmasta ovat aina asia erikseen, lyönti jota et näe tai tiedä tulevaksi sattuu eniten.
Niin no käynpäs tässä välineistön läpi mitä tarvitaan ja tullaan tarvitsemaan. Elikkäs kali kepit (pitäisi olla oikeasti machetet mutta ajavat saman asian), aluksi voi olla ihan luudan varsi joka on katkaistu kahteen sopivan mittaiseen osaan. Myöhemmässä vaiheessa tosin suositellaan hankkimaan joko rottinkiset, bambu tai hikkori kepit. Ne kestävät kuitenkin pitempään mitä koivu. Pituus saa olla sellänen käsivarren mitallinen.
Harjoitus puukko, kuminen tai metallinen. Näitä aletaan käyttämään sitten kun päästään "advanced" liikkeisiin joten kiirettä niiden hankinnassa ei tarvitse pitää. MUTTA pitää muistaa että kaikki liikkeet mitkä tehdään kepin/keppien kanssa, toimivat myös terä-aseilla ja aseettomana. No ehkei aivan kaikki mutta melkein ainakin.
Jääkiekko hanskat, ei aluksi pakolliset eikä periaatteessa muutenkaan ole pakko itseltä löytyä, mutta ei välttämättä ole kaikille pareille aina riittävästi hanskoja. Eli jos löytyy itseltä niin on vain plussaa. Ohessa video miksi niitä tarvitaan.
Hieno video, ei jaksanut muokata niin hieman epämääräisiä ääniä jäi. :D En edes lujaa lyönyt itseäni, mutta silti se tuntui hanskankin läpi.
Itseltä löytyy mitsit, saa kotonakin joskus harjoitella kun on omat.
Vaatteissa riittää normaalit sali kamppeet, jumppa housut, sisäpeli kengät ja T-paita. Joskus otamme "arkikampe/bile vaate" treenejä. Jotta huomaisi sen eron miten hommat muuttuu kun ei olekkaan liikkuvat kamppeet päällä. Tuot itsesi paikalle ja pari kaveriasi niin saadaan erittäin edulliset vuosimaksut. Tavoitteemme ei ole tehdä voittoa tällä seuralla, vaan kattaa vuokrakulut ja mahdollisesti tilata uusia treeni välineitä joita kaikki käyttävät. Mitsit, harjoitus kepit, potkutyynyt, harjoitus veitset, sillä eihän kaikilla ihmisillä jotka tulevat käymään ole tälläisiä mukanaan kun tulevat ensimmäistä kertaa. Myöskin silloin tällöin on otettu pientä nyrkkeily/MMA tyylistä sparrausta jolloin myös hanskat ja kypärät on hyvä olla olemassa. Niin ja tietysti tärkeimpänä etenkin miehille, alasuojat. Hyvin paljon saa haarukset kokea iskuja ja potkuja että kannattaa olla mukana. Jos ei ole tai on unohtunut kotiin kannattaa aina mainita, kontrolli treeneissä on myös erittäin tärkeää ettei ikäviä vahinkoja sattuisi.
Eli jos löytyy sitä halua oppia/kokea uutta, et pelkää fyysistä kontaktia (sitä näissä treeneissä riittää) ja muutamat mustelmat/ruhjeet eivät pelota niin tervetuloa vain mukaan. Kesäisin treenit ovat muuten ilmaisia. Syksyisin kun siirrytään käyttämään liikuntasaleja hinnat määräytyvät kävijämäärän mukaan. Mitä enemmän kävijöitä, sitä halvempi hinta. Mikäli löytyy kysyttävää minulta voi kysyä ja jos en osaa vastata voin ohjata ottamaan yhteyttä seuramme virallisiin opettajiin.
Loppuun muutamat treeneissä otetut kuvat. Kuvia ei ole muokattu.