Insta

Steam ID

PSN ID

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Hotline Miami (Vita/PS3)


Tällänen indie härpäke tuli toiseen kertaan läpi tahkottua. Tällä kertaa käskonsolilla. Kokemus jätti kylmäksi verrattuna PC versioon. Vitan tatit eivät niin hyvin soveltuneet minusta tähän ohjaus tyyliin.

Peli siis yksinkertaisuudessaan on vain kentän puhdistamista pahiksista/taviksista. Juoni kun on sellanen olevinaan tekotaiteellinen yhteiskunta kriittinen systeemi että mene ja tiedä. Hahmosi saa puhelinsoittoja/vastaaja viestejä joissa kerrotaan osoite ja sinne annettuun osoitteeseen kun mennään alkaa lahtaus. Kenttä on läpi kun kaikki on tapettu. Teknomusiikki pauhaa ja yrityksen ja erehdyksen kautta kentät läpäistään. Viholliset kuolevat laakista (paitsi isot körmyt ei aina) mutta niin myös sinäkin (pari naamaria tosin auttaa ehkä sen yhden luodin kestämään) eli aikalailla ADHD refleksi peli tämä on, ylhäältä päin kuvattu.

Graafinen ilme on pixeli mössö, kuten tällä hetkelläkin vielä muodissa tuntuu olevan old school tyyppinen pixeli grafiikka, verta ja suolen pätkiä tosin esiintyy pixeli muodossa. Itse toisaalta pidän tyylistä. Välillä on vain erittäin vaikeaa hahmottaa onko jokin este polven korkeudella vai onko korkeampi. Monesti olen kuollut siksi, kun luulee olevansa hauli kuurolta suojassa jonkin epämääräisen esineen takana, ovatkin luodit kirkkaasti esteen yli lentäneet. Sekä ikkunat ovat välillä hankalia erottaa.

Äänimaailma on ihan kiva, jos teknojumputus on se sun juttu. Sopii tosin tähän peliin kun nyrkki perseeseen. Hyvässä mielessä siis. Onhan tapahtumat -80 luvun lopulle sijoittuneet.

Pelattavuus on perseestä. PCllä tämä oli paljon tiiviimpi paketti, hiiri ja näppis yhdistelmä on niin paljon tarkempi verrattuna kahteen tattiin. Itse siis Vitalla tätä pelasin ja voin sanoa valehtelematta, että 80%  kuolemista johtui kontrolleista. Liikkuminen ei ole paha toisella tatilla, mutta se tähtääminen, voi kristus se tähtääminen!! Jotenkin Vitan tatit eivät vain millään suostuneet yhteistyöhön vaan oli kuin...kuin jotain löysää paskaa koittaisi saamaan pysymään pystyssä (huvinsa kullakin) aina johonkin päin tähtäys meni ihan liikaa vaikka kuin koitti tattia oikeaan suuntaan laittaa. Aivan liian väljät kontrollit. Väkisin kuitenkin läpi pelasin.

Arvosanaksi konsoli versiolle annan 6/10, peli on lyhyt, kaikki ei tälläisistä tykkää, kontrollit olivat oikeesti hirveät ja onneksi peli on/oli ilmanen. Muutamaa euroa enempää ei kannata maksaa.
PC versiolle voi sen 7/10 antaa. Yksi piste kontrollien takia vain. Kyllä tällä aikaa tappaa sen hetken, mutta ei sovi kaikille pelaajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti