Insta

Steam ID

PSN ID

perjantai 31. lokakuuta 2014

DFC Oulainen syksyn 2014 sävelten jatkot


Ryhmäkuva lokakuisista treeneistä. Muutama jäsen sekä pääpappi ei päässyt paikalle, joten heitä ei kuvassa nähdä.
Noniin, lokakuun aloissa aloitimme taas peruskurssin. Uusia jäseniä saimme aluksi kiitettävästi ja muutama on tullut nyt myöhemmin mukaan ja näyttää edelleenkin että lisää tulee aina tiputtelemalla. :D Aikaisempia oppilaita voidaan sen verran hyväksi käyttää, että joissain perusasioissa paritetaan uusi ja vanha oppilas. Näin voi heti joitain pointteja kertoa vanha jäsen uudelle. Toki pääpapille ja apupapille riittää töitä, nyt kun vanhemmat jäsenet kuitenkin haluavat uuttakin oppia (vaikka vanhan kertaaminen on aina hyvästä!) niin ryhmä välillä jaetaan kehittyneempään ja aloittelija luokkaan. Uudet jäsenet saavat keskenään yksinkertaisempaa versiota opetella samalla kun vanhemmat sitten opettelevat sitä monimutkaisempaa.

Lukotukset käynnissä
Hieman lyönti tekniikoiden opetusta apupapin opeilla ja opastuksella
Sopivan tasaisen porukan jakaantuminen kun on niin tästä ei ole mitään ongelmaa tullut. Vielä mukaan mahtuisi muutama, tällä hetkellä meillä on jo yli 20 jäsentä! Heistä tosin osa on kannattaja jäseniä, töiden, lasten ja muiden harrastusten vuoksi kun eivät pääse paikalle niin useasti kuin kenties haluaisivat. Aktiivisia jäseniä meillä on nyt 12 kpl. Eli siis käyvät käytännössä joka treeneissä. Osa tosin ei ole facebookissa joka toimii meidän ilmoitus paikkanamme.

Tiedotamme seuran toimista myös SeutuMajakka lehdessä järjestöpalstalla. Virallisia kotisivuja meillä ei ole, ehkä joskus jos on aikaa ja jaksamista niin voisi joku (minä ehkä) sellaiset seuralle väkertää. Mutta tällä hetkellä facebook ryhmä riittää meidän tarpeisiimme. Sekä tämä minun blogini johon pyrin tasaisin väliajoin tuomaan tietoa ryhmämme tapahtumista.

Blogissani valotan aina OMAA kokemustani ja näkemystäni meidän seuran toiminnasta. Pitää siis hoksata että nämä on minun mielipiteitäni ja mietteitäni, seuramme opettajilla voi olla hyvinkin eriävät mielipiteet asioista. (nyt en varmaan saa selkään treeneissä opettajiltamme niin pahasti kun tämä lakiopillinen asia on mainittu :D )  


Hienoa tilannekuvaa
Ah minu sorja suomalaisen miehen ruumiinii on niin eroottista katseltavaa :D 
Meillä on hyvä, mukava porukka. Huumoria riittää ja hyvin pieni loukkaantumisen riski on saatu pidettyä, korkeintaan mustelmia tullut. Osalla jäsenistämme tosin vanhat vaivat välillä vaivaa sitten treeneissä, jos on joskus mennyt vaikka olkapää tai ranne rikki niin tahtoo olla että ei ne välttis oo koskaan enää täysin terveitä. Kun vain ääneen sanoo ja muistaa esim. lukotuksissa taputtaa/huutaa niin ei niitä haavereita tule. Vääntämään ei kannata alkaa ja kommunikoinnin pitää pelata, kestää aikansa ennenkuin pelisilmä kehittyy, eli pystyy kehon kielestä lukemaan milloin toista sattuu. Itse pystyn toisen opettajamme kanssa melko ronskistikkin jo osumia vaihtamaan, tullut toisen keho jo sen verran tutuksi että tietää milloin kipuraja ylittyy.

Siellä kaikilla oli niin mukavaa
Ei meillä tosiaan niin vakavaa tää homma aina ole :D
Opettajamme osaavat hommansa hyvin ja kysyttävää jos on niin kannattaa kysyä. Aluksi kun perusteista lähdemme niin voi hyvinkin tulla mieleen kysymys "entä jos" no melkeinpä kaikkiin kysymyksiin löytyy jonkinlainen vastaus, eikä ole oikeastaan olemassa sitä yhtä "oikeaa" vastausta. Varsinkin jos alettaisiin vääntämään vaikka Aikido voittaa Ninjutsun ym. Jokaisessa lajissa on puolensa. Silläpä nämä meidän opettajamme ovat kehitelleet katukäyttöön sopivaa puolustus tekniikkaa yhdistelemällä eri lajien parhaita/käytännöllisiä puolia. Mutta mutta, sanotaan näin että omasta mielestäni tämä on juurikin suomalaiseen nykyiseen yhteiskuntaan sopivaa ja toimivaa tekniikka, siis ihan oikeasti.


Hallinta otteiden harjoitusta
Uskallan väittää että jo kuukauden (tai jopa muutaman treenikerran, riippuu miten nopea on oppimaan) aktiivisella harjoittelulla sinulla on jäänyt päähäsi ihan oikeasti toimiva tekniikan poikanen. Suomessa yleisin tapa lyödä on esmes heijari. Puukotukset ovat yleisiä myös ikävä kyllä. Tälläisiin tilanteisiin on hyvä osata jotain nopeaa ja mahdollisimman yksinkertaista. Ei tarvitse alkaa miettimään miten se roundhouse kick lähtikään tai kuinkas se jokin hieno liikesarja vaikka bujinkanista menikään. Vaan ihmiselle kun yleensä tulee jokin automaattinen reaktio (kädet nousee yleensä suojaamaan iskulta kaikilla ihmisillä) johon saadaan treenaamalla mahdollisimman luontaiselta tuntuva liike seuraksi.Itse kun olen nyt 3:tta vuotta aktiivisesti harrastanut tässä porukassa, saan silti aina ihmetellä miten voi oikeasti nin pienillä asioilla/liikkeillä isonkin miehen kenttään pistettyä, vaikka olisi itse pieni ja heiveröinen. Sekä oppii ihmisen kehosta mielenkiintoisia asioita, on meillä siis vähän näitä jippo kikka juttuja myös, mutta voin sanoa että ne on vähä sellasia...no harjoitusta vaativia ja ei ehkä sellaisessa tilanteessa missä nyrkki on omaan naamaan tulossa niin kaikkein fiksuimpia tai tehokkaimpia tekniikoita. Menee ehkä siihen kategoriaan että voi kaverille näyttää että katoppa mitä mää osaan :) ja sopii ennemmin leikkimieliseen vedonlyöntiin. 

Eikä nyt sovi unohtaa vielä mainostaa meidän ryhmää! Nyt saatiin syyskokouksessa päätettyä muutama asia. Eli ihan uudet jäsenet on tervetulleita katsomaan/osallistumaan. 3 kertaa saa käydä ilmaiseksi ja sen jälkeen pitäisi jäsenmaksu 50€ suorittaa. Jäsenmaksu on voimassa 2014 lokakuusta 2015 maaliskuun loppuun. Eli 6kk. Sitten taas huhtikuussa uusi maksu. Riippuen salivuokrista ym. pysyy samana tai nousee. Harvemmin vuokrat kun nimittäin laskee. 3x viikossa on treenit, että halpaa lystiä.

Jos haluja olisi, mutta aika ei riitä, voi myös maksaa kannatusmaksun. 20€ saat paidan jossa DFC logo ja selässä SUPPORT-teksti. Tässäkin siis laskettu materiaali ja painatus maksu hintaan mukaan. Eli ei me mitään älyttömiä summia oteta 10€ vain. Voi tietenkin myös sen pelkän 10€ maksaa mutta sitten ei saa meidän hienoa paitaa. Eikä tässäkään vielä kaikki. :D Kannatusmaksulla saa käydä 5x treeneissä oman aikataulun mukaisesti.

Asiasta kiinnostuneet voi ottaa yhteyttä DFC seuran omaan sähköpostiin:

dfcoulainen@outlook.com

Tai sitten tähän blogiini jättää viestiä. Aikaisemmista kirjoituksistani löytyy myös muut yhteystiedot.

Tervetuloa!

Ps. Koska kunnioitan seuramme jäsenten yksityisyyttä kuitennii sen verran, että luvat on kysytty kuvien ottamiseen ja levittämiseen täällä blogissani. Oppilaidemme nimiä en kuitenkaan mainitse. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti