Insta

Steam ID

PSN ID

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Paper Mario Sticker Star 3DS


Voi elläimen käsi mitä meni Nintendo tekemään. 

Nimittäin huonon Mario pelin. Juoni on hyvin tuttua huttua, Bowser kidnappaa prinsessan tultuaan aluksi kuokkimaan mushroom kingdomin tarra festareille. Juonikäännöksenä toimii tosin tarra tähti joka toteuttaa toiveita. No paha Bowser kun saa vahingossa toivoa niin tottakai hommat kusee.
Jotenkin näin se tarina alkaa, Mario saa kaverikseen puhuvan kruunu tarran Kerstin, josta ei kyllä hirveästi hyötyä ole, ainakaan jos kysyy vinkkejä. Asiansa hän muuten ajaa kun voi irrottaa ja pistää paikoilleen tarroja joissain tietyissä kohdissa peliä vain Kerstin avulla.

Laalaa täällä minä taaperran

Mutta niin, joka on aikaisempia paperi Marioita pelannut, niin muistaa varmaan että hahmot ovat kaksi ulotteisia paperi nukkeja. Joko ovat tasohyppely pelejä puhtaasti tai RPG pelejä jossa kokemus pisteet karttuu ja sitä rataa....ei tässä. Ainoa keino jolla saa lisää hitpointteja on löytää joistain kentistä +5 sydämiä. Jotka siis lisäävät 5 hiparia Marion elämä palkkiin. Siinäpä se roolipeli, tietysti vihollisilla on myös kestopisteet. Muuten sitten lätkitään vihollisia joko vasaroilla tai hypyillä. Myös joitain erikoisempia hyökkäyksiä löytyy, esmes sakset jotka leikkelevät viholliset palasiksi, paperia kun ovat.

Sanoinko sitä että nämä hyökkäykset pitää siis tarrakirjasta valita ja niitä tarroja pitää maastosta löytää tai kaupasta ostaa? Tämä käy hyvin äkkiä tylsäksi ja pakkopullaksi. Mario ei osaa edes hypätä vihollisen päälle ilman kenkä tarraa? Tai käyttää vasaraa joka hänellä on kokoajan mukanaan ilman vasara tarraa? Fuck logic. 

Jotain vaihtelua normi peliin oli pari lautta kenttää
Niin ja mitä niistä voitetuista vihollisista saa? No rahaa tai jopa tarroja. Rahalla voi siis ostaa näitä tarroja tai käyttää Battle Spinner taitoa, jolla siis on mahdollista saada useampi hyökkäys tehtyä yhden vuoron aikana. Muuten on taistelu vuoropohjainen. Rahalla ei melkeinpä siis mitään tee, tarroja kun saa kentistä ilmaiseksi hyvin paljon, Battle Spinnerin käyttö on halpaa eikä sitä enimmäkseen tarvi kuin pomotaisteluissa. Itselläni kun pelin läpi menin niin oli rahaa jäljellä melkein 3000 kolikkoa. Että tuota niin.
Taistelut käyvät hyvin äkkiä puuduttaviksi

Maailman kartta käytössä. Voit mennä minne huvittaa..no et ihan alussa tietenkään mutta kuitenkin.

Peli on myöskin yllättävän vaikea, hirveästi ei vinkkejä anneta kuinka joku pomo vaikka voidaan voittaa tai missä se kentän tähti on. Välillä oli oikeasti niin suunta hukassa ja ei tiennyt mitä tehdä, että oli oikeasti pakko katsoa netistä läpipeluu ohjeet. Tämä on sellanen Mario peli pitkään aikaan joka saa aikaan lähinnä vitutusta ja pakko puurtamisen tunteen. Muut paitsi pomo taistelut tuntuvat niin turhilta ja lähinnä ärsytystä lisäävinä hidasteina. Joissain pomo kohdissa on oikeastaan vain se yksi ja ainoa keino voittaa se pomo, eli käyttämällä tiettyä erikois 3D tarra esinettä. Eli sinun pitää jaksaa nähdä vaivaa etsiäksesi näitä 3D esineitä kentistä, joiden tarkkaa käyttöä ei kerrota, vaan sinun pitää se itse päätellä (enimmäkseen aika selkeitä käyttöjä niille esineille keksii pesäpallomaila esmes.) eikä riitä että löydät sen 3D esineen vaan sinun pitää viedä se muuntaja tyypille (Mario nakkaa esineen valkokankaalle ja se muuttuu tarraksi) nii ja jos siis käytät sen esineen johonkin muuhun niin sinun pitää se uudestan käydä etsimässä tai sitten ostaa ja silti taas lätkästä sinne seinään se eli turhaa juoksutusta saatana.

Otanpas kukkasia puskasta
Pelissä on joitain hauskoja oivalluksia, kuten se että Mario voi joissain kohdissa repiä jotain irti "taustasta" ja pistää eri lailla paikoilleen tai käyttää jotain tarraa että jotain tapahtuu. Välillä nämäkin ovat hyvin selkeitä ja välillä ei sitten mitään järkeä tunnu olevan. Tai no on se pelin oma järkeily mitä en itse monestikkaan ymmärtänyt. Loppu taistelun jälkeen loppukin itsessään tuntui lähinnä sellaiselta meh, onneksi tämä päättyi meiningiltä. Arvosanaksi en kyllä perkele anna enempää kuin 5/10 aivan liikaa turhaa toistoa joka syö koko peliä. Olisivat pysyneet puhtaassa RPG tyylissä. Mutta ei. 

Hyvää

+Mario

+Toimivat kontrollit

+Joitain hauskoja oivalluksia

Huonoa

-Taistelut

-Jatkuva tarrojen kerääminen

-Välillä ei tiedä mitä tehdä

-Vinkit ovat olemattomia tai turhia

-Peli tuntuu pakkopullaltaEi kommentteja:

Lähetä kommentti