Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 2. lokakuuta 2014

Star Wars X-Wing miniature "boardgame"

All mine! Pelialueena toimii meidän pöytä. Mukana kun ei tule mitään alustaa. Pitäisi sellainen itse jaksaa joskus kyhätä.
Pitkään olin tästä kiinnostunut ja ja mitä enemmän luin kyseisestä figu pelistä niin sitä enemmän kiinnostus yltyi. Lopulta se oli vain pakko ostaa kun halvalla sai :D nimittäin Netanttilasta ostettiin 2kpl noita core editioita (suomi ohjeet JEE) ja hintaa tuli 20€/pkt. Elikkäs siis 6 alusta ja kaikki ne härpäkkeet niin ei paha. Yksittäiset alukset kun näkyvät pyörivän 20~€ molemminpuolin. Alusten mukana tulee siis uusia pilotti kortteja ja taitokortteja. Ettei se nyt ihan se pelkkä alus vain maksa..silti tuntuu melko kalliille minusta. Ehkä € vaikuttaa tähän ja verotus, USAsta kun katsoin niin 14,99$ eli sellaset 12€ vain maksaapi siellä. Ihanan kallista täällä meillä koto suomessa.

Yksinäinen X-Wing, pilotti kortti ja taito/2ase kortit näkyvillä 

Imperial scum. pewpewpewpepwpew
Melko paljon kamaa lootassa. 2 TIE hävittäjää, 1 X-Wing, hyökkäys ja puollustus nopat, pilotti kortit, tunniste numerot, taitokortit etcetcetc. 
Ohessa opetus video kuinka se peli etenee. Hyvinkin nopea tempoinen kahden pelaajan peli.

Itse myös epäilen että tähän on tulossa 3 osapuoli, kun kotisivuillaan esittelevät SCUM aluksia. Ainakin kirjoissa ja peleissä on esitelty aina jotain alamaailman gängstöjä jotka tekevät työtä rahasta kummalle puolelle tahansa tai ottavat mitä itse haluavat. Voisi olla mielenkiintoista pelattavaa kun olisi 2 vastapuolta. :D

Peliä voi pelata pika ohjeilla, jolloin keskitytään lentämiseen ja ampumiseen, ei erityistaitoja eikä kriittisiä osumia käytössä etc. Eli hyvin yksinkertaiset ohjeet. Tosin kun me sitä kihlatun kanssa pelattiin siten niin heti tuntui että pelistä jää niin paljon puuttumaan taktisessa mielessä. Kokeiltiin ihan oikeilla säännöillä pelata, sillä niiden kanssa peli on paljon taktisempi tapaus eikä niinkään pelkkää ryntäystä ja noppa onneen luottamista (vaikka sillä on aina lautapeleissä suuri vaikutus.)
Melko nopsaan Skywalkerin tieltä sain Tie hävittäjät tippumaan. Noppa tuuria ja mahdollisesti ehkä sääntöjen ymmärtämättömyyden vuoksi sain niin hyvin osumaa (kovasti minä sitä sääntö kirjaa olen koittanut lärätä, ei se ole niin paksu sentään). Tai sitten siis ihan oikeasti oli vain niin hyvä noppa tuuri :)

Itse ainakin tykkään kyseisestä pelistä. Ainoat miinukset tulevat joidenkin osien viimeistelystä. Esim. nuo läpinäkyvät tikut joilla alukset pystytetään alustaansa, tuntuvat helposti katkeavilta ja liikkumis rullat tuntuvat kans aika heppoisille. Sekä kortit tuntuvat melko lirpuilta. Eli voivat katketa/taipua. Itse tosin pidän kuin kukkaa kämmenellä tälläisiä systeemejä mutta vahingon sattumis riski on suuri.

Figut ovat itsessään tosi hienosti valmis maalattuja ja yksityiskohtaisen näköisiä (itse en osaa maalata figuja enkä kyllä perkele omista sellaisia hermojakaan siihen hommaan!) Joten todella suuri plussa siitä meille vähemmän taiteellisesti lahjakkaille. :)

Nää rulla hommat ei täysin vakuuta. Pientä väkivaltaa käyttäen sain ne nyt vissiin sillee laitettua etteivät purkaudu irti tuosta "napista".
X-Wing on aika heeno
Mutta niin on myös TIE hävittäjäkin.

Aiheesta myös paljon lisää Laatikollinen avaruussuippokorvia blogista. Sieltä itsekkin sain lisää kipinää pelin ostamiseen :)

X-Wingillä jossa Luke taivaankulkija pilottina voitin ottelun :D PEWPEW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti