Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Castle Crashers PC

Perus hahmot ovat neljällä eri elementillä varustetut ritarit. Tuli, myrkky, sähkö ja jää.
Jälleen kerran yksi peli vähemmäksi peli listalta. Tällä kertaa 2D arcade beat´em up peli pienillä RPG vivahteilla.

Elikkäs alunperin Newgroundsista lähtöisin oleva flashpeli, josta tehtiinkin sitten suurempikin hitti. Mikäs sen mukavampaa kuin mättää jopa neljän kaverin kanssa öllejä turpaan? No oli se kohtuu mukavaa.

Hehheh, kissakala pomona.

Juonen tapainen menee sillee että joku pahis ryhmä kaappaa kuningaskuntasi prinsessat ja neljän eri värisen ritarin pitää heidät pelastaa. Näin yksinkertaista se on. Matka jatkuu, älkää kysykö miten. Kysykää miksi.

Graafinen ilme on hyvin piirrosmainen joka sopii todella hyvin tähän peliin. Ei oikeastaan mitään moitittavaa siltä saralta, paitsi. Välillä on helvetin hankala hahmottaa missä hahmot menevät, siis syvyyden hahmottaminen on välillä niin hankalaa, että sitä huomaa vasta hetken päästä että sitä ei huidokkaan vihollista vaan tyhjää ilmaa. Myöskin kentällä pyörii aina välillä näköesteitä, iso kivi tai jotain vastaavaa. Tälläiset asiat eivät ole kivoja kiivaan taistelun keskellä.

Kavereiden kanssa turpaan mättäminen on paljon hauskempaa kuin yksin pelatessa.
Äänimaailma on ihan hyvä, musiikit sopivat tilanteisiin sekä mätkettä, jytkettä ja pauketta riittää kun vihollisia pistelee turpaan. Musiikkeja tosin kierrätetään jokin verran, mikä ei toisaalta haittaa. Mutta jos jäät johonkin kenttään jumiin pidemmäksi aikaa (eli vihut ei kuole mutta sinä kuolet niin kauan että saat hahmoasi kehitettyä tarpeeksi) alkaa se diskon jytke selvinpäin vituttamaan.

Pelattavuus. Ööö en oikein silleen osaa sanoa. Ihan kohdillaan se on, ainakin kun ohjaimella pelaa. Idioottimaiset näppäin asettelut kävivät omalla kohdalla hermoille, joten vaihdoin suosiolla PS4 ohjaimeen. Huomattavasti parani pelikokemus. Harmillisia seikkoja ovat normi vihujen elinpalkkien puute, ainoastaan vahinko mitä teet/teit viholliselle näkyy numeroina mutta et voi tietää paljonko se vihu vielä kestää. Myöskin normi vihut tuntuvat kärsivän ns. bullet sponge syndroomasta. Mikä omalta osaltani söi peli-iloa. Vaikka hahmollasi olisi Strenght mittari täynnä ja paras ase käytössä, hahmolta tuntuu siltikin kestävän yhtäkauan hakata vihollisesta paskat pihalle mitä aiemmin. Niin ja pelissä mukana olevat lemmikit ovat myös melko turhia.


Arvosana 7/10.
 Ihan johtuen siitä että pelissä on coop. Yksinpelinä tämä olisi/on melko puuduttava kokemus.

Hyvää
 • Jopa neljän pelaan coop kampanja
 • Kontrollit
 • Musiikit
 • Hauskat hahmot
 • Viihdyttävät pomotaistelut
Huonoa
 • Hahmot sekottuvat toisiinsa
 • Syvyyden hahmottaminen vaikeaa
 • Bullet sponge viholliset
 • Grindaaminen
 • Aseet eivät tunnu vaikuttavat vahinkoon
 • Kuvakulma ansapaikoissa ihan perseestä
 • Yksinpeli tylsä 
Sellanen homma muuten, että Te jotka tätä luette niin voitteko jättää kommentteihin miten teillä näkyy tämä yhteenveto osio. Itse kun Firefox selaimella katson, niin ihan oikein näkyy nuo pallukat heti tekstin vieressä. Jollain toisella selaimella tosin tuntuu ne pallukat menevän vasempaan reunaan. Että paska blogger. Ei mulla muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti