Insta

Steam ID

PSN ID

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Harvester PC


Tulipas tälläinen "helmi" ostettua Steamin alesta. Maksoi 1.49€ :D

Elikkäs point&click peli kyseessä. Heräät muistisi menettäneenä erittäin oudosta pienestä kylästä. Väellä ei tunnu olevan kaikki inkkarit kanootissa...eikä se ole mikään ihme kun niitä inkkareita tapetaan TV ohjelman vuoksi paikallisella TV asemalla. Moni muukin asia on erittäin häiriintynyttä, vain yksi henkilö sinun lisäksesi tuntuu olevan kohtalaisen tervejärkinen tässä hullussa kylässä, nimittäin tuleva vaimosi...paitsi että sinulla ei siis ole siitäkään muistikuvaa että olet naimisiin menossa. Tästä seikkailu alkaa.

Miten niin hahmot erottuvat taustoista?
Niin olihan se nyt tiedossa että tämä peli on vuodelta 1996? Eli graafisesti se ei nykyään ole suttupaskaa kummeman näköinen. Onhan pelissä käytetty tosin jonkinsortin videocapture kuva hommaa. Itse en oikein tarkkaan ymmärrä siis teknologia höpötyksien päälle joten pelissä siis on oikeita ihmisnäyttelijöitä käytetty ja nämä videokuva hahmot on laitettu sitten 2D maailmaan. Eli aika karun näköistä, paitsi välivideot...jotka nekin on karun näköisiä. Tiettyä hohtoa pelissä tosin silti on.

Graafinen puoli tuli siis selväksi. Eli suttuista paskaa, välillä on hankala löytää esineitä maastosta, ovat pixelipuurossa ja pahasti. Välivideot ovat välillä hyvin groteskeja, perverssejä ja muuten vaan outoja. 

Tälläistä settiä pelistä löytyy :D naminami saatana. Ei mikään ihme että saksa bannasi pelin aikoinaan.

Ääniraita on samantoistoa. Jonkin verran musiikit vaihtelevat, mutta välillä musiikit eivät sovi tunnelmaan ollenkaan. Tämä tosin voi olla hyvinkin tarkoituksenmukaista. Sekä ottaen huomioon pelin iän, joillakin (kuten minulla) voi tulla pelin äänien ja välivideoiden kanssa ongelmia. Äänet pätkii, videot pätkii. 

Minäkin olisin hyvin sekavassa tilassa kun tuollaisessa paikassa heräisin ilman muistikuvia...FLASHBACK SAATANA!!

Pelattavuus. Aika heikkoa kun miettii kyseessä olevan P&C peli. Jossa on jonkin verran taistelua...ikävä kyllä loppuakohden varsinkin. Täysin tuurista kiinni osuuko vastustaja sinuun vai sinä vastustajaan. Esineiden hakeminen maastosta on tosiaan grafiikan takia välillä vaikeaa, jotkut pienet esineet hukkuvat taustaan. Välillä tuntuu että vaikka kuinka jotain esinettä käyttäisi juuri oikeaan kohtaan, pelin mielestä se sinun klikkaamasi kohta on väärä. Tiedä sitten onko vika DosBox emulaattorissa vai missä. Onhan sitä tultu sieltä 246väriä ajoilta aika pitkälle. 

Ihmisille joita pelissä tapaa niin voi jonkin verran keskustella. Keskustellessa tulee lista valittavista puheenaiheista. Voi toki itse kirjoittaa myös sarakkeeseen jonkinaiheen. Kovin montaa kertaa en muista että itse olisin sitä tarvinnut tai joutunut käyttämään. 

Mama, just killed a man. Put an axe through his head, brains were splattered now he´s dead... MAMAAAAAA UUUU UU UU UUUUU
Näin vanhaa peliä on hankala arvioida. Pelissä on bugeja ja ongelmia. Tietynlaista hohtoa pelistä myös löytyy, sitä ei käy kiistäminen. Kyllähän tässä pelaajan moraalia koitellaan ja peli ei tänäkään päivänä sovi kaikkein herkimmille. Jos omaat mustanhuumorin ja tykkäät jostain Rob Zombien leffoista, niin ja point&click peleistä niin tämä voi hyvinkin olla sellainen peli joka kannattaa katsastaa. 

Omalla asteikolla antaisin tälle arvosanaksi 5/10. Numeroon vaikutti rankasti pelin kaatuilu ongelmat, save ongelmat ja käynnistys ongelmat. Tosin, kun sain netistä löydettyä samojen ongelmien korjaus vinkkejä (kohtalotovereita oli yllättävän paljon) niin alkoi peli toimimaan. Ikävä kyllä en päässyt kuin ehkä karkeasti arvioiden pelin puoleenväliin ilman apuja. Peli ei toisaalta ole mikään kovin pitkä peli, kun tietää mitä pitää käyttää mihin ja sitärataa. Ilman ohjeita tosin on aika helvetin tuskaa löytää tai edes ymmärtää mitä pitää tehdä. Ainakin välillä näin pääsi käymään. Pelin huumori ym. ei todellakaan ole kaikille!! Eli jonkun mielestä tämä peli voi olla vielä paljon paskempikin. Vain outojen pelien ystäville voin tätä suositella.

Pehmopornoakin pelistä löytyy
Hyvää

+ Hahmot
+ Juoni
+ Välivideot ihanan karkeita
+ Voit tappaa vaikka kaikki (lol)
+ Lapset mukaanlukien

Huonoa

- Kontrollit
- Graafinen suttuisuus
- Ikä näkyy ikävästi
- Helvetin huonosti toteutettu taistelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti