Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 3. elokuuta 2015

Cthulhu Saves The World PC


Tällänen "mini" RPG peli tuli pelailtua. Jos en ole väärin ymmärtänyt niin tämä on niitä pelejä jotka on tehty jollain RPG maker ohjelmalla ja onpa sitten sen verran hyvin tehty että on myyntiin asti kehdattu laittaa. Hintaa oli muutama kymmen sentti steamissa kun ostin.

Kuten nimikin kertoo niin pelissä pelataan Lovecraftin kirjoista tutulla Cthulhu jumalolennolla joka pelin alussa herää tuhoamaan maailman mutta PLOT TWIST!! Cthulhun voimat riistetään ja hän saa ne takaisin vain pelastamalla maailman. Tästä se seikkailu (antiseikkailu?) sitten alkaa.

4 hahmoa voi olla kerralla seurueessa mukana
Hyvin lyhykäisyydessään, tässä pelissä käytetään minun silmääni 16bit ajanjakson pelien graafista ilmettä. Johon on itse tehty musiikit ja hahmojen spritet sekä animaatiot taisteluihin etc. Eli jos tykkäät SNES ajan RPG peleistä niin tämä voi olla nostalgian nälkäiselle hyvä ostos. 

Yksinkertaisetkin teot voivat olla sankarillisia
Jonkin verran pelissä kannattaa grindata että pahimmille vihollisille pärjää. Nimittäin tässä pelissä taisteluissa mitä enemmän vuoroja käyttää niin sitä vahvemmaksi viholliset muuttuvat. Tai ainakin niiden hyökkäykset. Sekä mielenkiintoinen hulluus systeemi tässä on myös, jos viholliselle aiheuttaa hulluuden niin sen hyökkäys voima kasvaa mutta puolustus kyky laskee.

Cthulhun naamapalmu :D ei ole helppoa olla jumalolento.
Onneksi grindaaminen ei ole täysin välttämätön pakko, kaikissa luolastoissa nimittäin on ns. rajattu määrä satunnaiskohtaamisia. Kun sen tietyn verran on tapellut vihuja vastaan niin sitten ei ole enää pakko tapella, voi tosin halutessaan itse pause valikosta aloittaa tappelun. Ihan hauska ominaisuus.

Tuttuun tapaan kaupungeissa ostellaan paremmat varusteet ja saadaan uudelle seikkailulle suunta. Joillakin hahmoilla voi olla hauskaa sanottavaa mutta enimmäkseen sitä tuttua huttua "diipadaapa en tiedä mitään" tekstiä NPC hahmoilta tulee. 


Hahmot ovat aika mielenkiintoisia mutta kuten arvata saattaa niin ei tässä nyt mitään hirveän älyttömiä/hienoja taustatarinoita hahmoilla ole. Itsekkin ostin tämän koska Cthulhu :D muuta ei tarvittu. 

Arvosana 8/10 koska olen Lovecraft fani ja pidän RPG peleistä. Eikä ollut mitenkään hinnalla pilattu. Suosittelen. 

Hyvää 

+ H.P. Lovecraft teema
+ Klassinen 16-bit RPG
+ Nopea tempoinen taistelu
+ Suht lyhyt (ei ole turhaan pitkitetty) 
+ Hahmot
+ Huumori

Huonoa

- Jotkut luolastot ja temppelit yli pitkiä (pelintekijä itse myöntänyt myös)
- Taistelut käyvät välillä puuduttaviksi
- Sekava equip valikko
 
Ps.
Kuten näkyy niin osa kuvista on suoraan pelin markkinointi sivuilta kaapattu kun sitä tässä periaatteessa markkinoin :D en minä siitä mitään saa rahaa tai muutakaan, mutta kuten jo hehkutin, sen verran hyvä pikku RPG Lovecraftin teemalla että miksi jättää ostamatta? Maksaa pähkinän tai kaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti