Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Limbo PS4

Tiedän tuon tunteen, se tulee kun tätä pelaa.

Jälleen kerran indie peli joka tuli PS+ tilauksen myötä. Pienellä ryhmällä ja pienellä budjetilla tehty peli. Hyvin minimaalisella väripaletilla ja miltei olemattomalla ääniraidalla varustettu mustan harmaa 2D tasohyppely siis kyseessä. 

"Must buy this indie game ´cause critics say it´s awesome"
Juonesta en oikein tiedä, olet vissiinkin poika tai mies joka herää synkässä metsässä. Ilman sen kummempia selityksiä/syitä alat mennä oikeallepäin kuvaruutua, koska sinnepäin sattuu pääsemään. Mitä etsit? En tiedä itsekkään, tää on näitä taidepläjäyksiä. Luulisin että ulospääsyä pois siitä synkästä maailmasta joka vissiinkin raamatun mukainen limbo olisi. Kuka tietää.

Kovin montaa trophya en pelistä saanut, kuten ei tilastojen mukaan moni muukaan
Itsy bitsy spider
Spiderman, eiku hetkinen.
Pelissä käytetään tasan tarkkaan kahta nappia. Hyppäämistä ja käyttönappia. Käyttönapilla otetaan laatikoista yms. kiinni jotta niitä voi raahata paikasta A paikkaan B, tai käytetään kytkimien aktivoimiseksi. Siinäpä ne. Kontrollit ovat aika sulavat, mutteivät Super Mario™ pelien sulavuuten yllä.

Limbo on yhtä synkkä kuin hesalaisen sielu!
Kuten sanoin peli on hyvin harmaa/musta ja näiden kahden värin eri spektreillä peli leikittelee. 

Näettekö kuvassa karhun raudat? En minäkään huomannut ennenkuin oli liian myöhäistä.
Musiikkia pelissä ei ole, pitemminkin joillain äänillä luodaan peliin ambienssi eli ei niin hienosti sanottuna, tunnelma. 

Or not?

Peli aiheuttaa turhautumista helvetin tarkoilla one hit one kill ansoillaan joissa ajoitus pitää tehdä sekunnin murto-osan tarkkuudella. Eli peli on melko turhauttava. Suorastaan vitutusta joka muuttuu itkuksi aiheuttava. 

Vlad seivästäjä olisi varmasti halunnut tuollaisen lemmikikseen.

Arvosana 6/10 johtuen siitä että minulla ei tälläiseen huumori riitä. Loppu oli vittuilua ja koko peli on tuntuu olevan yhtä helvetin keskisormen näyttämistä pelaajalle. Johtuen niin millin tarkasta ajoittamisesta kytkimien kääntelyissä ja hypyissä. 

Kuten varmaan huomaatte, tässä arvostelussa oli enemmän kuva materiaalia kuin tekstiä. Ei minulla tästä ole oikein hirveänä sanottavaa, kuvatkin varmaan spoilaavat jo ihan tarpeeksi. Peli on tosin jo vuonna 2010 julkaistu, mutta nyt vasta uudelle konsolisukupolvelle käännetty. Että luulisin ettei kenellekkään nyt täytenä yllätyksenä ainakaan tuo alun hämis tule. Eikä karhunraudat. 

Ps. Kaikki kuvat, paitsi se alun Limbo logo on itse otettuja PS4 share toiminnolla.

Hyvää 

+ Taiteellinen 
+ Loogiset puzzlet
+ Toimiva mustavalkoinen värimaailma

Huonoa

- Taiteellinen
- Erittäin tarkat ajoituskohdat joita loppua kohden tulee jatkuvasti.
- Kontrollit tuntuvat hieman löysiltä

Screw you guys! I´m going home.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti