Insta

Steam ID

PSN ID

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Dead Island Riptide PC

Tiedän tuon tunteen
Pahoin petti vanhan muisti. Muistelin nimittäin että tämä olisi ihan OK tason peli, no oikeastaan tämä on sen alle. Onneksi tämän sai Steamin alesta ja hintaa tuli kahdelle ihmiselle ostettuna 6€ maksamaan vain. Joten hintaansa nähden sai rahalle vastinetta. Jos olisin tämän normaali hintaisena ostanut olisi turhautumista ollut ilmassa. Tässä jatko osassa ainoa uusi asia oli vesi joka yltää napaan asti ja muutama uusi erikois zombi.

Heti alussa hommat kusee
Peli on siis jatkoa Dead Island pelille, jatkuu oikeastaan suoraan siitä mihin aikaisempi osa jäi. Pelastuneet ja zombi virukselle immuunit joutuvat pelastajiensa vangeiksi, kun eihän armeija ole koskaan hyvä vaan paha tälläisissä zombi epidemia tapauksissa. Uusi saari tutkittavaksi ja tuttuja zombeja mätkittäväksi. 

Peli on graafisesti kohtalainen, joskin pelimoottori on raskas. Eli vanhemmalla PuuCeellä voi hieman yskähdellä tämä peli, vaikkei se siis ole mikään kovin hienon näköinen. Pelissä on erittäin kiiltäviä kaikki pinnat, niin ihmiset kuin zombit sekä käyttökelpoiset esineet näyttävät hyvin muovisilta. Muovisuus näkyy myös liikkeissä ja kasvoissa.

Pelissä on RPG elementtejä, tappamalla ja tehtäviä tekemällä saa kokemusta kartutettua ja kun on tarpeeksi kokemusta niin leveli nousee, samalla nousee myös zombien taso. Eli peli on ns. skaalattu vaikeustasoltaan. Aseet koostuvat yhden ja kahden käden aseista sekä muutamasta eri sorttisesta pyssystä. Aseisiin löytyy erilaisia modi piirroksia, joilla siis voi aseeseen pistää vaikka rautalankaa jossa kulkee sähkövirta, joka siis lisää aseen vahinkoa. 

Kykypuu

Niin ja jokaisella hahmolla on omat erikoistumisensa, joku saa taitoja aseiden viskelyyn ja joku kahden käden moukarin heiluttamiseen. Eli hahmoilla on pieniä eroja kykypuussa. Lyömä aseet "särkyvät" käytettäessä ja välillä tuntuu että kyllä sen rautaputken pitäisi pitempään kestää kuin mitä se pelissä kestää ennenkuin rikki menee. Onneksi pelissä tulee melko tiuhaan korjauspenkkejä ja uusia aseita nostettavaksi/ostettavaksi. Aseet mitä maastosta löytyy ovat myös yhteydessä hahmon tasoon. Eli mitä isompi taso sitä korkeamman tason aseita myös löytyy. Vanhat roskiin/myyntiin ja uutta tilalle.

Pelattavat hahmot
Tee se itse nyrkkirauta ja lopputuloksen voi arvata.
Pelin kontrollit ovat hyvin kankeat, hyppimis kohtauksissa tämän varsinkin huomaa. Samoin taistellessa huomaa sen, ettei ole väliä onko sinulla kolmen metrin mittainen sauva vai taskuveitsi. Sinun pitää kuitenkin olla zombissa kiinni että lyönnit osuvat. Eli aseilla ei ole ulottuvuutta. Ruuti aseet taasen tuntuvat tehottomilta. Johtuen siitä että nämä aseet ovat vaikeasti saatavia (lopussa ei kyllä ole näistäkään pulaa) ja ammuksia ei hirveästi saa. Ikävä kyllä niillä ei kompensoida sitä että lyömä aseilla pärjää paremmin zombeja vastaan. Tähtääminen kun on myös kankeaa. Päähän tähdätyt osumat tosin tekevät enemmän vahinkoa, mutta jos sinulla on jo hahmo oman aseluokkansa kehittänyt tarpeeksi pitkälle, ruutiaseet jäävät aika turhiksi.


Peli ei ole kovin pitkä. 13 chapteria ja jos et tee sivutehtäviä jotka eivät onneksi ole pakollisia niin tämän pelin läpäisee yhdessä illassa. Eli sellaset 6-8h pelattavaa jos pelkästään tarinaan keskittyy. Kuolemakaan pelissä ei ole mitenkään erikoista, aika pian hahmo on taas pystyssä mutta jonkin verran kuolema käy kukkarolla hakemassa saataviaan. Rahaa saa pelissä kyllä melko helposti joten kuolema on tässä pelissä lähinnä ärsyttävä viivytys. Onneksi tästä pelistä löytyy coop kampanja joka pelastaa pelin täysin surkealta arvosanalta. Kaverin kanssa tätä suosittelenkin vain pelattavaksi. Yksinään tätä ei jaksa, sillä Dying Light on huomattavasti parempi peli tähän verrattuna. Onhan tämä peli siis jo muutaman vuoden ikäinen mutta ei ole kyllä hyvin vanhetunut. 

Arvosana 4(5)/10 josta suluissa oleva 5 tulee yhteistyöpelin takia. Jos halvalla saat ostettua ja sinulla on kavereita niin kyllä tätä muutaman illan jaksaa tahkota.  

Hyvää

+ Yhteistyö tarinatilassa
+ Hauskat ase modit

Huonoa

- Kliseinen tarina
- Kontrollien kankeus
- Bugisuus
- Kankea taistelu
- Tehottomat pyssyt

2 kommenttia:

  1. Itselläni oli hieman eriävä mielipide tästä pelistä :) Tykkäsin kovasti ensimmäisestä osasta ja siten myös Riptide oli jos ei nyt loistava, niin ainakin hyvä tai pelattava. Myöskään yksinpelinä vedettynä pelaaminen ei menoa pahemmin haitannut. Huomasin muuten saman jutun, että toisin kun ensimmäisessä osassa, niin tässä Riptidessä pärjäsi vallan erinomaisesti melee aseilla eli ampuma-aseet jäivät melko turhiksi. Nyt vaan Dead Island 2:ta odotamaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi itsellä vaikuttaa mielipiteeseen se, että on parempi peli tästä jo tullut. Se Dying Light. Ei enää kankeaa liikkumista ja niin kankeaa tappelua, ampuma aseet harvassa mutta kyllä niillä mököt sitten helpommin tippuivatkin. Aikoinaan kun se Dead Island tuli niin kyllä sen yksinään taisin läpi pelatakkin, mutta melkoista puurtamista se oli, eikä niitä zombi laumoja pelissä ollut. Korkeintaan 5-8 kappaleen ryhmiä. Jospas siinä uudessa Dead Island pelissä otettaisiin kaikki ne hyvät puolet Dying Lightista ja kehitettäisiin ideaa vielä eteenpäin.

      Poista