Insta

Steam ID

PSN ID

perjantai 9. lokakuuta 2015

Until Dawn PS4


 
Tälläinen kauhu peli tuli läpi mentyä. Melkoisen skriptattu putkijuoksu siis kyseessä, mutta oliko se edes viihdyttävä putkijuoksu? No sehän selviää kohta.

Aika perus alkuasetelma mille tahansa kasari kauhulle (yleensäkkin teinikauhulle mutta kasari kauhu kuulostaa kivalle) 8 kaverusta palaavat hiihtomajalle missä edellis vuonna bileiden järjestäjän kaksi siskoa katosi metsään eikä heitä koskaan löydetty. Tarkoitus olisi pitää mukava seksin ja alkoholi pitoisen viikonlopun vietto... mutta hei jos tämä hiihtomaja sijaitsee yksinäisillä vuorilla jossa on ollut hullujen huone ja intiaanien pyhä maa niin voiko siellä muuta tapahtua kuin surkeita sattumuksia?


Pelissä siis päästään pelaamaan useammalla eri henkilöllä. Vuorovaikutuksiin voi pelaaja vaikuttaa joskin rajallisesti. Voit olla kiva tai täys kyrpä. Vaihtoehtoja siis yleensä annetaan kaksi kappaletta, niin vastauksiin kuin suuntiin mihin mennä. Niin no onhan se tekemättömyyskin vaihtoehto, silloinkin voi tapahtua hyvää, pahaa tai ei mitään. Eli kuten jo sanoin, peli on ns. putkijuoksu. Aikalailla hyviä esimerkkejä tälläisistä peleistä ovat Heavy Rain, Indigo Prophecy ja Beyond Two Souls. Käytännössä katsotaan vain interaktiivista elokuvaa joka sisältää pelillisiä elementtejä. 


Äkkikuolemat tulevat pelissä tutuiksi. Loppuja on useampia, kaikki kuolee, kukaan ei kuole, joku kuolee tai muutama kuolee. Sekä voi olla että koska joku muu kuoli aiemmin niin joku muu kuolee sen takia kun se joku ei ollut enää hengissä. Tai koska jätit pöntön vetämättä niin se paska jäätyi puikoksi ja seuraava joka meni vessaan istui jääpuikko paskan päälle ja kuoli... no välillä siis tuntuu että osa kuolemista oli ihan yhtä loogisia kuin tuo esimerkkini. :D On siis toisaalta hauska oikeastaan vain seurata mitä tapahtuu jos oikein tahallaan kusee hommat ja ihmissuhteet. Joitakin ihan hauskoja kohtauksia sai aikaan...tai no siis silleen hauskoja kun tämähän on vain peliä, en minä siis tosi elämässä tehtaile mitään SAW juttuja ihmisille. Hehhehheh.

Graafisesti peli on sellainen välimallin peli, ei se ole mikään ruma mutta ei kauniskaan. Olisikohan syynä se kun tätä alunperin PS3:lle alettiin kehittämään Move kapula peliksi (sillä muuten voi tätä pelata) mutta sitten lopulta päättivätkin siirtää kokonaan uudelle sukupolvelle tämän pelin kun kehitys venyi. Kasvojen animaatiot ovat välillä jotenkin kumimaisia ja liioitellun ylinäyteltyjä sekä kaikilla on pepsodent hymy, eli ei ihan niin hyvää kasvomallinnusta ole käytetty mitä vaikka Beyond Two Soulsissa. Hahmot ovat myös hyvin jäykkiä liikkeissään.


Kontrollit ovat vähän kiikun kaakun, toisella tatilla kävellään ja L1 pohjassa pitämällä kävellään lujempaa. Toisella tatilla heilutellaan taskulamppua ja jos jokin kimaltaa niin se kannattaa käydä tutkimassa. Jotenkin tuntuu että alunperin kun Movea aiottiin enemmänkin käyttää niin jotkut liike hommat tuntuvat tässä nyt niin kankeilta ja väkisin mukaan ympätyltä kikkailulta. Kun löydät vaikka kirjeen paina R2 pohjaan ja käännä kirjettä toisella tatilla painamalla tattia juuri tiettyyn suuntaan. Nämä kohdat ovat jotenkin kankeita, mutta kun kankeuteen tottuu niin kyllä se menettelee. Liikkuminen on todella tönkköä, onneksi pakoon ei tarvitse itse juosta, vaan näissä kohtauksissa homma menee QTE hommiksi. Ole vain tarkkana mitä painat.

Äänimaailma on onnistunut, musiikit sopivat teemaan ja säikyttely äänet toimivat niissä kohtauksissa missä niiden pitääkin. 

Arvosana 7½/10 ekalla pelikierroksella 5½/10 seuraavilla pelikerroilla.

 Hyvää

+ Yllättävät juonen käänteet. 
+ Elokuvamaisuus
+ Itse säikähtelin
+ Kuolon animaatiot ja tavat
+ Tekstit suomeksi

Huonoa 

- Putkijuoksu
- Valintojen vaihtoehdot vähäisiä
- Valintojen vaikutukset välillä vähäisiä
- Uudelleen peluu arvo vähissä, ellei itseään halua haastaa
- Tönkkö liikkuminen

Suurinosa kuvista on itse otettu. Ainoastaan tuo missä suurinosa pelattavista hahmoista ja heidän ääni/kasvo näyttelijöistään näkyy on googlen kautta kaapattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti