Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Tulevaisuus ja sillee

Sellaista tällä kertaa tänne rustaan kun on tullut lueskeltua kaikenlaista lehdistä. Lähinnä nyt niin sanotusti itseä koskettavia asioita on internetz ja ladattava media. Internetistä sen verran, tiedossa on ollut jo vuosia että IPv4 osoitteet loppuvat maailmasta, kehitettiin IPv6 joka ei käytännössä minun elinaikanani ainakaan voi loppua. Kyseessä siis internetin osoitteet. Kenties tämä mokkula trendi räjäytti homman käsiin kun köyhät maatkin pystyivät puhelimella saamaan jonkinlaisen nettiyhteyden ja vieläpä halvalla.
Niin tästä seuraa kysymys että miksi helvetissä juuri kukaan kehittäjä ei kuitenkaan ollut varautunut kunnolla tähän ongelmaan vaikka se oli tiedossa?

Nyt esim. täällä koto suomessa huomaa tämän ongeman sillä että mokkula yhteydet alkavat olla NATin takana. Maallikolle sanotaan näin että tämä on palomuuri johon sinä et voi käyttäjänä vaikuttaa mitenkään. Tästä kärsii pelaaminen ainakin pahiten. Piti tämän takia tapella kovasti että sain sellaisen liittymän jolla pystyy netissä pelaamaan. Olen koittanut kysellä hieman että milloin on tulossa IPv6 formaatti käyttöön niin ei kukaan tiedä mistään mitään vaikka muka asiantuntija olla pitäisi. Muutama palvelun tarjoaja suomessa tosin on varautunut tähän ja heillä on käytössä jossain määrin IPv6. Ongelma tosin voi olla myös siinä että kaikki nettisivut eivät käytä tätä uudempaa hommelia (kyllä minäkään en aina ymmärrä että mitä vittua ja miksi), kai se on kallista tai vaikeaa muuttaa uuteen formaattiin sivunsa. Tosin ainakin google, naamakirja ja muutama muu SUURI sivusto on aikonut tähän kelkkaan hypätä että pienemmätkin seuraisivat perässä.

Tästä päästään tosin toiseen ongelmaan. Netin hitauteen, jotkut haaveilevat jo siitä kuinka kaikki media pyöritettäisiin jonkin palvelimen kautta ja itse ei tarvisi ollenkaan fyysistä mediaa edes käsitellä. Esim. pelit, elokuvat ja musiikki. Itselläni on jonkin verran ostettuja pelejä jotka ovat vain kovalevyllä, mitään käsinkosketeltavaa minulla ei siis näistä peleistä ole. Waretusta olen harrastanut jo kauan joten se että elokuva tai musiikki on koneella ei ole minulle uutta.

Mutta! Ajatellaanpas tätä trendiä siten että, sinä ostat jonkin elokuvan tai pelin netistä, lataat sen koneellesi, katsot sen/pelaat sitä, poistat sen viemästä tilaa, lisenssi säilyy että voit sen uudestaan ladata ilmaiseksi halutessasi....MUTTA!! Mitäs jos vaikka palvelimelle jossa sinulla tuote on tuleekin ongelmaa? Jokin laite posahtaa, virus iskee tai vaikka hakkeri, tietosi menevät että mitä olet ostanut ja ladannut etc. Niin miten sinä saat sen takaisin? Tai sitten vaikka että palvelin ei ole pystyssä kuin vaikka 10v. Sen jälkeen he lopettavat hommat ja sinne katoaa myös ostamasi tuote, et voi sitä mistään muualta ladata.

Jotenka tässä nyt tälläisiä pieniä pelon kuvia tulevaisuutta ajatellen ja syitä, miksi minä haluan kuitenkin sen tuotteen jonka ostan niin myös hyllyyn. Kyllä, onhan sitä esimerkiksi VHS kuollut, juuri kukaan ei enää tee/huolla vanhoja VHS laitteita että voisit katsoa vanhoja videoita jotka tuskin edes enää näkyvät kun magneetti nauhat ovat menneet pilalle. Tätä ongelmaa tosin ei ole ainakaan DVDllä vielä nähtävissä moneen vuoteen, onhan sitä tullut näitä välimalleja sekä Bluray, mutta itse en usko että DVDt joutavat vielä roskiin moneeeeeen vuoteen.

Pointtini tässä on se että miksi helvetissä jotkut haluavat kyrpäpunaisena sitten pelkästään tätä virtuaalista mediaa puoltaa? Kyllä, onhan se helppoa kun vain maksat ja lataat tuotteen samantien. Mutta mitäpä jos sinulla on huono netti? Itselläni tämä mokkula kun ei aina toimi kovin nopeasti, onhan tämä teknologia vielä lapsenkengissään kuitenkin. (ei ole ratkaistu kuormitus ongelmaa ainakaan) Tai sitten jos asut korvessa niin vaihtoehdot ovat netin suhteen vähissä, joko hidas mokkula tai puhelinlinjaa pitkin 56kt modeemin :D ei väliä kumman valitset sillä yhtä hidas voi olla yhteysnopeus jos ei saa vähintään 3G kuuluvuutta alueelle.
Ja entäs sekin vielä että pitäisi jatkuvasti ostaa sitten kovalevyjä jotka täyttyvät ladatuista tuotteista? Tuleehan sitä jätettä siinäkin niin sanotusti. Itselläni on myöskin muutama kovo kärähtänyt että ei myöskään mitään varminta tekniikkaa tahdo olla. 1TB kovalevy meni rikki ja se oli melkein täynnä kaikenlaista. Voin sanoa että vitutti. Voisi ajatella että minulla olisi media huone palanut jossa olisin säilyttänyt pelit, elokuvat, musiikit, kuvat ja tärkeitä tekstejä. Ei ole vielä tehtyy niin kestävää laitetta että sitä ei idiootti saisi rikottua tai luonnon voimat tuhottua.

Noh takaisin tekemään elämälläni sitä mitä teen parhaiten, eli en mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti