Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Arvostelun tapainen Residen Evil OPC

Pitkästä aikaa tuli turhaa aikaa jonka voin käyttää vaikka täyttämään blogini paskalla.

Kyseessä tällä kertaa Resident Evil Operation Raccoon City.
Olet ehkä lukenut jostain kuinka paska tämä peli on ja jättänyt ostamatta sen siksi koska joku kriitikko niin sanoi. Itse taasen olen oppinut että ikinä ei kannata TÄYSIN luottaa jonkun kriitikon sanaan. Mieluiten arvostelee itse kokemansa eikä perusta sitä muiden mielipiteillä.

Mutta niin lyhyestä virsi kaunis. Yksinpeli kampanja kärsii suurimmaksi osaksi tekoälyttömyydestä varsinkin omien. Hieman olisivat voineet parantaa myöskin aseiden ääntä ja tuoda aseiden erilaisuutta paremmin esille. Sekä hieman voisi normaali ihmisvihollisten kestävyyttä pienentää, tuntuu se vaan oudolle ampua päähän tyyppiä 5x ennenkuin kuolee. Minusta nimittäin on aina jotain tehty väärin jos vaikeustasoa lisätessä myös vihollisen kestävyys kovenee. Ehkä ymmärrettävää tämä olisi Zombi/B.O.W vihollisissa että kestävät enemmän.

Moninpeli taasen pelastaa tilannetta roimalla kädellä, kun on kaveri porukka jonka kanssa pelaat niin tunteita ja tukalia tilanteita on varmasti luvassa. Itse ainakin olen suuresti tykännyt nimen omaan tässä ressussa tiimityöskentelystä. Vielä kun itse saisi muutaman suomalaisen pelaajan kaveriksi voisi puhua paskaa samalla kun pelaa.

Niin sen voin vielä sanoa että itse pidin kovasti hahmoluokkien eroista. Jotka lähinnä erikoiskyvyillä vain tulevat esille sekä ulkonäöltä tietysti. Mutta olisin ehkä kaivannut jotain sen tyyppistä että jos olet vaikka Assault tyyppi (Lupo) niin saisit jotain "bonusta" kun käyttää rynnäkkökivääriä aseena. Nimittäin se tässä pelissä tökkii myös hieman, kun aseita on ihan kohtalaisesti per lajitelma (rynnäkkö kivääri, konepistooli, konekivääri, tarkkuus kivääri ja pistooli.) niin olisi mukavaa jos jokaisella aseella olisi SELVÄT erot. Esim, en ymmärrä mitä järkeä on edes ostaa heikompia aseita alussa kun säästää sitä XPtä että saa kerralla sen parhaan. Kun ei niitä muita aseita käytä sen jälkeen kun parhaat on saatu käytettäväksi.

Näihin seikkoihin voi tulla muutosta mikäli päivityksiä tulee. Ainakin positiivista on se että kampanja saa jatkoa ensikuun alkupuolella että pääsee näkemään tarinan toisen osapuolen silmin. Ja vieläpä ilman rahastusta. Tai näin ainakin luvattu.

Mutta niin, arvosanani tälle pelille on yksinpeli tilassa 5 ja MP 7. Voisi olla korkeampikin lukema mutta, yksi pojo pois jo siksi ettei mitään loppu videota tule kun pelin läpäisee. Pieni pätkä jossa valitaan oletko paha hyvis vai muuten vaan paha. Sen jälkeen tuleekin lopputekstit ja itselle jäi ainakin sellainen paskanmaku siitä suuhun. Olisi ollut hauska nähdä että MITÄ sitä olisi sitten tapahtunut kun sen Leon S. Kennedyn ampuu. Jokin video pätkä tai edes kuvakollaasi jossa olisi ollut vaikka tyyliin "Koska hänet ammuttiin hän ei ollut pelastamassa 4 osassa presidentin tytärtä lahkolaisilta ja Ganadossit saivat loisen leviämään maailmalle." Tai jotain tuon tapaista odotin. Mutta ei mitään.

Niin ja ehkä hieman kun vielä viilaisivat Versus modessa niitä paria pelimuotoa niin voisin antaa MPlle jopa 9. Enemmän pelaajia + hieman isommat kentät. Hipari pisteitä vähemmälle tai juurikin tätä aseiden eroavaisuutta ja vahingon tuottoa selvemmäksi/tasapainoisemmaksi. Itseäni ärsyttää varsikin Hero modessa se kuinka paljon ne sankari hahmot kestävät osumaa. Ei mitään jakoja oikeastaan ole itsellä jos normaali pelihahmona joudut sankaria vastaan. Varmasti kuolet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti