Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Predator leffat

Kun nyt tässä odottelen sharewareja, mokkulan maksimaalisella nopeudella, joka tänään on harvinaisen hidas. Niin rustaan teille stoorin siitä, kuinka katsottiin bluurayna kullan kanssa Predator leffat!

Predator

Ah AHNOLD! Tuota 80-luvun miehisyyden ruumillistumaa. Kelpaa katsella sekä ihanat onlinerit. GET TO THA CHOPPA! Mutta niin, siis itse elokuvasta.

Ameriikan poliitikkoja on pudonnut metsään (helikopteri ammuttu alas) ja tilanne on kinkkinen kun virallista pelastusoperaatiota ei voida suorittaa sillä poliittiset ongelmat. Joten Arska (Butch taisi olla leffassa tai jokin vastaava über äijä nimi) lähetetään hätiin tiiminsä kanssa viidakkoon pelastustehtäviin.
Elokuvan alussa on sissi meininkiä sekä rymistelyä isojen aseiden kanssa, myöskin miehistä pullistelua unohtamatta! Elokuvan edetessä alkaa tosin outoja ruumiita löytymään ja kysymyksiä herättäviä outouksia löytymään syvältä viidakosta. Ulkoavaruuden asukkihan se paljastuu tietysti takapiruksi oudoissa katoamis tapauksissa, sekä Arskan tiimin harventajana. Juoni pääpiirteittäin tässä, kaikkea en selostamaan ala vaan katsokaa itse. Elokuva kuuluu omaan top 10 listaani ja taitaa olla aika kärki sijalla.

Äänet, tehosteet, näyttelysuoritukset sekä puvustus on omasta mielestäni tehty erittäin hyvin. Esimerkiksi Predatorin häivytys on hieno efekti. Sekä ottaen huomioon milloin tämä elokuva tuli, on varmasti muutama leuka loksahtanut auki kun on ensimmäistä kertaa nähnyt. Niin Predatorin itsessään kuin sen lelut. :)

Itse siis pidän tästä elokuvasta paljon, kakarana olen nähnyt ensimmäisen kerran ja siitä asti se onkin ollut sellainen elokuva jonka voi katsoa aina uudestaan ja uudestaan. Olenkohan valehtelematta nähnyt elokuvan elämäni aikana ainakin 50 kertaa tai enemmän.

Itse voin suoraan antaa elokuvalla arvosanaksi 9/10 (huomatkaa nostalgia fiilis myös nostattaa hieman pisteitä) mutta kun tää o nii hyvä.

Predator 2 

No tästä leffasta voin sanoa samantien että jotakin tästä puuttui, mikä ykkösessä oli.
Ehkä se, että tämä on kuvattu L.A:ssa eikä viidakossa. Näyttelijät vaihtuvat täysin ja tähän on koitettu huumoria ympätä, ikävä kyllä eletään 90-luvun alkua niin tuota...aijai. Väkisin väännettyä pullistelua ja huonoa huumoria. Kakarana tämä oli ihan viihdyttävä mutta en silloinkaan pitänyt tästä niin paljoa kuin ykkösestä. Jotkut efektit tietysti on paremmin tehty kun teknologia ehti kehittyä mutta ei se silti tätä pelasta.
Viihdyttävää rämistelyä, mutta tässä ei tule niin nostalgista fiilistä. En tiedä, jotenkin ei vaan kolahda. Mutta parempi kuin nykyajan elokuvista suurinosa. Sanotaan että arvosanaksi 7/10 tahi 6/10..en osaa päättää. Olkoot 6½/10. Puvusteet, tehosteet, äänet kaikki on kyllä hyvin tehty. Joitain outouksia tosin löytyy, omasta mielestäni. Kuten miksi sen Predatorin nakkaama frisbee päästää sellaista ihme ääntä kun se lävistää lehmän ruhot teurastomassa? Aina ihmetellyt sitä.

Predators

No tässä ollaan taas asian ytimessä. Viidakko...mutta vieraalla planeetalla! Hulluja ja vähemmän hulluja ihmisiä, alieneita, mököjä. Pistetään samalle planeetalle ja metsästetään niitä! JEAH! Tässä päästään siis samaan tunnelmaan mitä ykkösessä. Hieman paranoiaa, kusipäisiä ihmisiä, sekä ihmisen perusluonne epäillä kaikkia muita ihmisiä. Aluksi kun tyypit heräävät vapaa pudotuksessa tietämättä yhtään missä ovat ja miksi ovat siellä. Väärinkäsityksiä syntyy helposti mutta myöskin äkkiä porukka "ystävystyy" Paljon nykyajan näyttelijöitä mukana joita jopa itsekkin tunnen..mutten nimeltä.

Tunnelma on kyllä hyvä, juonikin on melko hyvin kirjoitettu ja jatkoa voi odottaa. Henkilökemiat toimii, äänet toimii, ryminä toimii. Tämä on paljon parempi kokonaisuus mitä 2 oli. Varsinkin pidin siitä hieman vinksahtaneesta selviytyjästä joka on ilmeisesti useamman vuoden selvinnyt vieraalla planeetalla. Yksin tosin, yksinäisyys tekee ihmisen mielelle hallaa. Sitä saa kivoja kavereita päänsä sisällä aikaiseksi.
Predatorit, kyllä luit oikein. Nyt niitä on heti monta kerralla. Metsästävät porukassa ja onpa näillä uusia lelujakin käytössään. Sekä lemmikkejä.

Asiasta tuhkakuppiin, en vain oikein vieläkään täysin ymmärrä, sekä pidän hieman hölmönä ideana näitä "super" predatoreja. Ovat hieman kookkaampia ja rumemman näköisiä mitä 1&2 osassa olevat. Tässäkin ovat pienemmän lajitoverin pistäneet köysiin ja kippaskappas tästä ihmiset saavat...umm kaverin. No ainakin..tai no katsokaa itse.

Mutta tämä leffa on kyllä hyvä uudelleen käynnistys ollut sarjalle. 2010 tuli että pitkään on odotettu. Jatkoa odotan myös. Tälle uskallan antaa 9/10 myös, ottaen huomioon että tämän vuosituhannen elokuva josta olen oikeasti pitänyt ja sarjakuvat lukeneelle tuo jotain järkeä joihinkin tapahtumiin.

Joten olkaatten hyvä ja katsokaapa nämä, bluray versioissa oli ainakin jonkin verran extroja joista osan jaksoi katsoa. Ikävä kyllä ei 2 osassa ollut sitä predator tanssia, ehkä youtuubista onnistuu löytämään. Naurahdin sille joskus. Mutta niin, katsokaa, ostakaa. Ei maksanut paljoa CDONilla ainakaan tuo boxi.

Jatkakaa.


2 kommenttia:

  1. Hihihihi. Jos vaikka jaksaisi joku päivä taas kirjoittaa lisää vaikka sormusten herrasta, kuinka se ei enää olekkaa niin hyvä mitä silloin aikoinaan.

    VastaaPoista