Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Dragons Dogma PS3

Hieno peli nousevan auringon maasta. Mutta onko se ny oikeesti nii hiano? Minäpä kerron.

Pelin "pahis" Grigori the Dragon
Tarinan tynkä menee pääpiirteittäin näin, iso paha lohikäärme laskeutuu taivaasta, syöksee tulta ja tulikiveä ymp. kuolevaisten ylle. Yhden epäonnisen kyläläisen kohdalle sattuu käymään niin, että lohikäärme varastaa tämän sydämen. No eihän se tyyppi siitä mihinkään kuole, vaan hänestä tulee valittu, lohikäärmeen koskettama yadayadayada. No tästä se seikkailu alkaa.

Pelissä on muutamia erilaisia "ammatteja" 9 kaikkiaan. Perus taistelija, jousiampuja ja maagi. Näillä aloitetaan. Jokaisesta löytyy astetta korkeampi ammatti sekä hybridi ammatti esmes mystic knight, pystyy käyttämään yhden käden aseita ja kilpeä, sekä pieremään tulta. No ei sentään mutta jotain taikapalloja osaa ampua. Ammatissaan tietysti kehittyy kun tarpeeksi expaa tahkoaa. Yhtään ammattia en itse tappiin asti saanut. Maximi taso taisi olla 10. Niistä jotain siistiä voisi oppia mutta pärjäsin ilmankin. Ai niin, jokaisella ammatilla on opittavia ydin taitoja ja tois sijaisia taitoja. Osan voi jättää "päälle" vaikka ammatti olisi ihan toinen. Kuten vaikka vigor, jolla saa HP palkkia hitusen pidemmäksi. (Nimet voin muistaa väärin)

Itse peli ja sen mekaniikka. RPG pelihän tämä on, pienellä tasohyppelyllä ja helpoilla puzzleilla varustettuna tosin. Aakeeta laakeeta on kohtalaisen paljon ja luojan kiitos päivityksillä saatiin portti kristallien hintaa säädylliselle tasolle. Meinaan sitä, että minullakin meni varmaan juoksennellessa paikasta toiseen useampi tunti! Viholliset ovat aikalailla aina samoissa paikoissa samoilla alueilla. Eroa tosin on onko yö vai päivä.
Piilo luolia löytyy ja niistä aarteita saa jos jaksaa näitä etsiä ja koluta vaan. Taistelu käy melko äkkiä tylsäksi, hakkaa ◘ paina ▲ tartu ○. Mukana on NPC pawni tai parikin joten jotkut taistelut varsinkin ovat aika mielenkiinnottomia kun ei vihollista juuri ehdi edes nähdä kun se on jo kuollut. No expaa sataa. Mikäkö taistelussa saa sitten mielenkiinnon pysymään yllä ja erottumaan vaikka Skyrimistä tai vastaavasta vapaan maailman RPG pelistä? No isot öllit. Ajatellaan vaikka kyklooppia, se kans on sellanen 5-7kerroksisen talon kokoinen. Siitä sitten kapuamaan jalkaa pitkin päähän ja hakkaamaan suojaamatonta silmää! Myös muita kamaluuksia kuten Kimeroita, aarnikotkia ja peikkoja esmes. Nämä ovat tämän pelin suola omasta mielestäni. Isommat öllit joissa saa hetken miettiä miten kannattaa toimia.

Heilutan miekkaa
Entäs graafinen ilme ja äänimailma? No äänimailma on ihan ok muuten, mutta ne perkeleen musiikit alkavat rassata jossain välissä. Ellei omista sellaista valikoivaa kuuloa kuten minä. En edes ajattele että siinä välillä musiikit kuuluu, mutta oma emäntä sanoi että teki mieli tappaa joku kun ovat sitä yhtä samaa ja jollain tapaa ärsyttäviä. Tiedä sitten kun itse osaan sulkea korvani. :D Graafinen ilme, no tämä on hieman maku kysymys. Omasta mielestäni ihan riittävän hyvää, varsinkin pimeissä paikoissa kun pelaa ja vain lyhty toimii valon lähteenä, niin valon ja varjon leikki on hyvin tehty. Myöskin joitain paikkoja joita voisi taiteellisiksi sanoa löytyy. Ei siis mikään niin hieno tämä peli ole, mitä vaikka Skyrim modeilla pyntättynä, mutta menettelee.

Maagi taikoo
Lopullinen arvosana tälle pelille on....7½. Miksi niin vähän sanoo joku melko varmasti tai miksi niin paljon voi joku toinen sanoa. No kuten mainitsin, itseäni rassasi eniten, pitkät matkat jotka pakko kulkea jalan (koko valtakunnassa ei yhtään hevosta!!) geneerinen taistelu systeemi, eli pelkkää napin hakkaamista vailla taitoa. Juoni on liian utopistinen omaan makuun (minä vissiin menin sen läpi mutta ku ei...nii en spoilaa mutta en siis ole varma meninkö läpi vai enkö) joitain häiritseviä pikku virheitä muitakin löytyy. Ihan mukavaa pelattavaa, varsinkin kun PS+ jäsenet saivat tämän ilmaiseksi. Suosittelen lämpimästi kuitenkin roolipelin ystäville. Tälläisiä herkkuja kun on konsoleilla harvemmin luvassa tahi nähty nyt viimeaikoina.  Jos haluaa perehtyä vielä lisää niin paina tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti